Wednesday, June 19, 2024

Kako izdresirati zmaja 3 – How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019) Recenzija

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, to je bio prekrasan film o prijateljstvu o zmaju i vođi Vikinga. To je bio savršen zaključak za trilogiju. Imao je toliko emocija koje su utjecale i na mene i na moju djevojku. Moramo se smijati i zajedno plakati. Animacija je bila zapanjujuća i lijepa. Likovi su uglavnom bili smiješni i također vrlo pamtljivi.
- Advertisement -

Kako izdresirati zmaja 3 (2019)
How to Train Your Dragon: The Hidden World

Žanr: Akcija | Avantura | Animirani
Godina: 2019
Redatelj: Dean DeBlois
Producent: Dean DeBlois, Cressida Cowell
Glavne uloge: Cate Blanchett, Gerard Butler, T.J. Miller, Kristen Wiig, Kit Harington, Jonah Hill, Jay Baruchel, America Ferrera, Djimon Hounsou, Christopher Mintz-Plasse, F. Murray Abraham, Craig Ferguson. AJ Kane
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:44:00
Datum izlaska: 03.01.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 31.01.2019.
Hrvatska 31.01.2019.
Srbija 31.02.2019.

Postavite godinu dana nakon događaja u drugom filmu, Hiccup (Jay Baruchel – The Sorcerer’s Apprentice, She’s Out of My League itd.) I njegov Zmaj Night Fury koordiniraju napade na zmajeve trapera da oslobode zmajeve. Zajedno sa svojom djevojkom Astrid (America Ferrera – TV serija Ugly Betty itd.), Njegova majka Valka (Cate Blanchett – The House with a Clock in Its Wall itd.) I njegov bend misfits prijatelja, Snotlout (Jonah Hill – True Story itd.), blizanci Tuffnutt (Justin Ripple) i Ruffnutt (Kristen Wiig – remake za Ghostbusters itd.) i bivši zmajski traper Eret (Kit Harrington), doveli su mnogo zmajeva u svoj dom u Berku.

Zbog njihovih akcija, grupe zmajskih hvataljki angažirale su zloglasnog ubojicu zmajeva koji je pozvao Grimmela (F. Murray Abraham – Amadeus, TV serije Homeland itd.) Da uhvati bezubog. Grimmel je svoju osobnu misiju ubio sinoćnjim bijesom. U međuvremenu u Berku, mjesto je bilo previše prepuno s toliko zmajeva. A i Hiccupu nije bilo lako, s pritiskom očeva najboljeg prijatelja Gobbera (Craig Ferguson) da se uda za Astrid. Da ne spominjem pojavu ženskog noćnog bijesa koji bi očarao i ometao Toothless.

Dakle, kako bi se priča završila? Pronađite ih sve u ovom divno animiranom filmu.

Kako izdresirati zmaja 3 Filmske Recenzije

Bio je to film koji je po mom mišljenju bio dobar treći film trilogije. To nam je dalo osjećaj zatvaranja i to je bio jedan od najljepših zaključaka niza filmova koji su bili vrlo dobri. Kada sam prvi put vidio originalni film prije mnogo godina (još 2010. godine), osjetio sam da je film dobra drama i da je imao divnu nevjerojatnu animaciju. Moramo iskusiti osjećaj letenja zajedno sa zmajem, a prijateljstvo između Hiccup i Toothless je bilo doista sjajno. Priča je bila divna i lako bismo se zaljubili u Toothless bijes posljednje noći. Onda kad sam gledao drugi film, osjetio sam da se priča razvila u tamniju i malo težu s iznenađujućim zaokretom za obiteljsku dramu. No, to je jedan od najintenzivnijih i napetijih finala za animirani film, po mom mišljenju.

A sada ovaj treći film. Nakon što sam ga gledao neko vrijeme, postojao je osjećaj kako će ovaj film završiti. Osobno sam mislio da je to učinjeno onako kako bi trebalo biti. Zaista zadovoljavajuće finale s nekim doista emocionalnim osjećajem koje su donijeli filmski stvaraoci. Moja djevojka je također rekla da su filmovi bili dobri jer je svaki film imao drugačiji skup priča i to nije bila vrsta nastavaka napravljenih samo za zaradu više novca, nego stvarno dobra trilogija.

Animacija, Likovi

Sam film bio je vrlo zabavan, osobito one scene Toothless interakcije sa ženskim noćnim bijesom. Morali smo se smijati jer su bili jako zabavni za vidjeti. I očito ludi likovi Hiccup prijatelja. Moj osobni favorit definitivno bi bio Ruffnutt koji je tako savršeno izrazila Kristen Wiig i siguran sam da je većina publike uživala u njenom izgledu. Ostali su također bili smiješni poput Tuffnutta i Snotlouta. No, ona je također imala značajnu količinu drame, od odnosa između Hiccup i Toothless ili s njegovom djevojkom Astrid. Jedan lik koji se ovdje nije previše pojavio bio je Valka koji je bio vodeći u drugom filmu. Osim toga, pojavio se i Gerard Butler kao Hiccupov otac Stoick u flashbackovima. Ooh, negativac Grimmel ovdje je također predivno prikazao F. Abraham Murray.

Već sam spomenuo da je animacija ove trilogije doista divna. Tako sam bio pomalo zbunjen kad sam sinoć vidio ovaj film, slike nisu izgledale presvijetlo. Nisam baš siguran da su razlozi kao što su prethodna dva filma uvijek bili tako svijetli i da smo mogli vidjeti svaki detalj savršeno, ali ovaj nije bio tako jasan kao što sam očekivao. Vjerojatno bi bilo bolje vidjeti u IMAX-u? Muzika je bila dobra jer je zapravo mogla igrati naše emocije, iz dramatičnog dijela ili napetog dijela. I pretpostavljam da bi gledanje u kazalištu uz Dolby Atmos sustav također donijelo najbolje iz zvučnih efekata.

Kao film namijenjen obitelji, mislim da je ovaj dovoljno siguran za mladu publiku. Nije bilo toliko nasilja (mislim da je malo smanjeno od drugog filma). Interakcija zmajeva i njihova živopisna animacija učinit će djecu uzbuđenom. Dok bi za više odraslih bilo drago vidjeti avanture i priču. Prije nego što sam zaboravio, trajanje je bilo samo lijepo, manje od 2 sata koje nisu imale nikakvu srednju ili post-kreditnu scenu.

Zaključak:

Sve u svemu, to je bio prekrasan film o prijateljstvu o zmaju i vođi Vikinga. To je bio savršen zaključak za trilogiju. Imao je toliko emocija koje su utjecale i na mene i na moju djevojku. Moramo se smijati i zajedno plakati. Animacija je bila zapanjujuća i lijepa. Likovi su uglavnom bili smiješni i također vrlo pamtljivi. I morali smo vidjeti toliko vrsta zmajeva, od prekrasnih do velikih, ali i ne tako lijepih. Za mene je ovo definitivno jedna od mojih najomiljenijih trilogija. Ako ste zainteresirani za gledanje ovog filma, svakako morate gledati prvi i drugi film prije nego ga vidite kako biste bolje razumjeli i doista cijenili kako je ispravno zaključen. IMDB Ocjena Filma: 8.1/10

Sretno gledanje!

Bilješke: Tri filma bila su labavo utemeljena na dječjim knjigama How to Train Your Dragon serije koju je napisala Cressida Cowell. Bilo je nekih promjena između knjiga i filmova, ali je autor odobrio. Knjige su također prilagođene u nekoliko kratkih filmova.

Titlovan Trailer Filma Kako izdresirati zmaja 3:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, to je bio prekrasan film o prijateljstvu o zmaju i vođi Vikinga. To je bio savršen zaključak za trilogiju. Imao je toliko emocija koje su utjecale i na mene i na moju djevojku. Moramo se smijati i zajedno plakati. Animacija je bila zapanjujuća i lijepa. Likovi su uglavnom bili smiješni i također vrlo pamtljivi.Kako izdresirati zmaja 3 - How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019) Recenzija