Friday, May 24, 2024

Kapetanica Marvel – Captain Marvel (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Energetski akcijski spektakl s liberalnim udarcima nostalgije i humora,Captain Marvel ne odstupa predaleko od takozvane "Marvel Formule", ali je ipak ugodna vožnja kroz svemirske elemente MCU-a i devedesetih godina.
- Advertisement -

Kapetanica Marvel (2019)
Kapetan Marvel
Captain Marvel

Žanr: Akcija | Avantura | Sci-Fi | Filmovi 2019
Godina: 2019
Redatelj: Anna Boden, Ryan Fleck
Producent: Anna Boden, Gene Colan, Liz Flahive, Ryan Fleck, Meg LeFauve, Carly Mensch, Nicole Perlman. Geneva Robertson-Dworet, Roy Thomas
Glavne uloge: Brie Larson, Gemma Chan, Ben Mendelsohn, Lee Pace
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:04:00
Datum izlaska: 06.03.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 08.03.2019.
Hrvatska 08.03.2019.
Srbija 08.03.2019.

Vers (Brie Larson – Kong: Skull Island) bila je ratnik na planini Kree koji je imao problema s pamćenjem. Ponekad bi sanjala da ne može razumjeti u šta je uključena tajanstvena žena (Annette Bening). Dok je bila na misiji s vođom tima i trenerom Yon-Roggom (Jude Law ), Vers je odvojeno stigla na zemlju gdje se susrela s agentom SHIELD Nickom Furyjem (Samuel L. Jackson) – previše filmova za njegove zasluge.

Fury je dobio upute od svog šefa Kellera (Ben Mendelsohn – Robin Hood 2018 verzija , Ready Player One itd.) da provjeri identitet Versa i sazna istinu o izvanzemaljskoj prijetnji zemlji. Njihova istraživanja vodila bi ih do pilota po imenu Maria (Lashana Lynch) koja je, čini se, znala za prošlost Versa. S Skrulsom na svom tragu, može li Vers doznati razlog za misiju Skrullsa na zemlji? I može li se ponovno ujediniti s Yon-Roggom i ostatkom ekipe koja je uključivala Korath (Djimon Hounsou) I Minn-ervu (Gemma Chan – Ludi bogati Azijati , Mary Queen of Scots itd.) ?

Pronađite ih sve u ovom zanimljivom filmu o porijeklu superheroja.

Kapetanica Marvel Filmske Recenzije

U redu, prije nego zaključim ovaj dugo očekivani prvi ženski superheroj film iz stripa Marvel, htio bih reći samo nekoliko riječi o određenim točkama. Film je imao neki lijep humor, ali nije bio baš smiješan kao u Guardians of the Galaxy filmovima. Način na koji se misteriozna prošlost Versa odvijala bio je jedan od dobrih dijelova ovog filma. Imao je prilično stabilan tempo, ne previše sporo, ali ne tako brzo i to nije bio puni akcijski film, iako je njegov niz akcija u velikoj mjeri urađen, osobito tijekom scena borbe kapetana Marvela koje su pokazale neke dobre poteze od Brie Larson.

Mislio sam da je Brie divna kao Kapetanica Marvel i kemija između nje i mladog Nicka Furya (kao što je postavljeno 1995.) također lijepo vidjeti. Ona je uspjela prikazati snažnu osobnost i njezin razvoj karaktera je bio prilično dobar. Mogli smo vidjeti mnogo i od Samuela L. Jacksona koji je puno više od samog agenta Fury iz SHIELD-a. Pojava agenta Coulsona (Clark Gregg – Marvelovi agenti SHIELD TV serije) definitivno je lijep dodir. I nemojte propustiti ni jedan od posljednjih nastupa Stan Leea ovdje. Oh, posebni efekti šminke bili su doista nevjerojatni jer su uspjeli napraviti da Fury & Coulson izgledaju stvarno mladi.

Jedna stvar koju sam ovdje osjećao da malo nedostaje bila je originalnost. Rani dio priče na planini Kree i misija nekako su izgledali kao da dolaze iz jedne od epizoda serije Star Trek . Bilo je i nekih navodno neočekivanih obrata, ali su bili malo predvidljivi kao što sam ja i plus publika pored mene mogli pogoditi. Finale je bilo prilično spektakularno, ali dovoljno smiješno da me podsjetilo na velikog superheroja iz Marvelovog natjecatelja zbog svoje posebne sposobnosti. Tijekom finala postojala je još jedna scena koja se osjećala poput filmova iz Star Warsa .

Devedesete godine

Postavka iz 1990-ih nije bila maksimalno povećana jer je prikazana samo korištenjem pagera, telefonske govornice ili videoteke te 1 ili 2 pjesme iz tog razdoblja. Iako je bila jedna scena o vrlo sporom “učitavanju” koje je bilo prilično zabavno. Nisam previše siguran zašto, ali film nije imao jake osjećaje iz 90-ih, vjerojatno zato što su neke scene prikazane u svemiru / drugom planetu. Sada sam obožavatelj Star Trek / Star Warsa ili većine znanstveno fantastičnih priča, ali mislim da je to bio razlog zašto sam imao osjećaj da film nije bio najbolji standard koji je Marvel postavio u svojim prethodnim filmovima. Prošlost i način na koji je postala kapetan Marvel bila je sjajna, ali zlikovac nije bio dovoljno zloban. Kraj je također bio dobar, ali vrhunac, iako je bio fantastičan, nije me oduševio.

Za film s visokim proračunom, ovaj je bio doista uspješan u stvaranju velikih specijalnih efekata. Nošnja. Glumci su bili prilično veliki, ali neki od njih nisu se isticali i imali su premalo vremena ili nisu bili dovoljno zanimljivi da bi ostavili dojam. Zvučni efekti definitivno su bili nevjerojatan dio ovog filma. Dolby Atmos učinak bio je savršen za ovu vrstu filma. I baš kao i svi drugi Marvelovi filmovi, ovaj je imao dvije krajnje kreditne scene, u sredini i na samom kraju. Jedna od njih je svakako bila vrlo važna.

Zaključak:

Sveukupno kao film o podrijetlu superheroja, bio je prilično zapažen. Dao nam je prilično potpunu priču o tome kako je Vers postala Kapetanica Marvel, pa čak i priča o Osvetnicima. Bio sam prilično zadovoljan načinom na koji je rečeno, ali cijeli se film nije osjećao tako spektakularno i nevjerojatno kao što bih se nadao. Bilo je zabavno i zabavno, bilo je divnih akcija, sjajnih specijalnih efekata, ali niste mogli da se ne zapitate da li je nekako moglo biti bolje, možda s bržim tempom ili davanjem više ekrana vremena za zlikovce? No, ovo je definitivno dobar film i svakako se mora vidjeti kako bi se osiguralo veliko finale u sljedećim Avengers: End Game. Sretno Gledanje! IMDB Ocjena Filma: 6.5/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Energetski akcijski spektakl s liberalnim udarcima nostalgije i humora,Captain Marvel ne odstupa predaleko od takozvane "Marvel Formule", ali je ipak ugodna vožnja kroz svemirske elemente MCU-a i devedesetih godina.Kapetanica Marvel - Captain Marvel (2019) Recenzija Filma