Friday, July 5, 2024

Keeping Up With the Joneses – Naši susjedi špijuni (2016) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

 

 

 

 

KEEPING UP WITH THE JONESES  (2016)
Naši susjedi špijuni 

Žanr Action, Comedy
Godina 2016
Redatelj: Greg Mottola
Glavne uloge: Zach Galifianakis, Isla Fisher, Jon Hamm
Trajanje filma: 01:45:00
Datum izlaska:  21 October 2016 (USA)

Prošlo je pet godina od Greg Mottola njegovog prošlog filma, Paul, a napravio je još komedije kao sto su Adventureland i Superbad, i redatelj se ove godine vratio s Keeping Up With the Joneses. Uz snažnu glumačku ekipu, uključujući Gal Gadot, Jon Hamm, Zach Galifianakis i Isla Fisher, Mottolin najnoviji film je prilično predvidljiva akciona spy komedija, koja će vjerojatno pokazati malo razočaranje za ljubitelje njegovih prethodnih radova.

Keeping Up With the Joneses prati Karen i Jaf Gaffney, igraju Galifianakis i Fisher fin bračni par koji živi tipičnim prigradskim životom u slijepoj ulici i slave prvo ljeto bez njihove djece, koju su poslali na ljetni kamp. Gaffneys životi su potresni kada Tim i Natalie Jones (Gadot i Hamm) kupe kuću, savršen, atraktivan i avanturistički bračni par koji se brzo siri u neposrednoj blizini Gaffneys, iako Karen počinje sumnjati u njih kada je cula da su kuću kupili gotovinom.

Kao sto pretpostavljaš, Karenine sumnje su završile kao istina kada otkriju da su špijuni koji istražuju mogući izdajnički dogovor u tehnološkoj kompaniji u kojoj Jeff radi kao zastupnik u HR. Sta se događa tu i tamo je iznenađujuće dobro postavio akcioni film, uz sporadični humor, koji radi zaista samo zbog vještine Mottola kao režisera, znatne performanse je dobio od vodećih zvjezdica.

Jon Hamm još jednom dokazuje da je on gotovo uvijek bolji nego sto je materijal i to pravilo vrijedi opet ovdje. On čini Tim Jones mnogo simpatičnim i cool likom. U međuvremenu Gal Gadot i dalje sebe uspostavlja kao uzbudljivu glumicu, nakon sto već daje dva jaka nastupa u oba Batman VS Superman i Triple 9 ranije ove godine. Natalie nije napisan kao zabavan lik, vise se oslanja na svoj izgled i smrtonosne vještine kao špijun za nju je to šala, ali Gadot uspijeva da to radi. Galifianakis donosi svoj uobičajeni humor kao Jeff i čini njegove neobične nijanse.

Film ima vrlo zabrinjavajući početak, Keeping Up With the Joneses početni dio nije zabavan ali trajanjem filma vremenom postaje, ali to nije to. Mottola nije donio mnogo umjetničkog pečata u radu iza kamere, predvidljive prirode i same skripte i primjesa da bude kao hit komedija.

Uz sve to, rekao je, Keeping Up With the Joneses je film s dobrim srcem, i odnosa koji se gradi između dva centralna para, bez obzira na to koliko je kliše, su uvjerljivi i snažni. Mottola je pokazao sposobnost da ubaci srce u projekte koji ne mogu u početku opravdati to, ili da drugi filmaši možda neče razumjeti to… Dakle, sa snažnim nastupima glumaca, a neke iznenađujuće dobro izvedbe i koreografija akcionih scena, Keeping Up With the Joneses je dovoljno zabavan da nećete požaliti provesti svoje vrijeme gledajući ga, ali i ni približno dovoljno jedinstven da opravda odlazak da ga drugi put vidim. To je samo najnoviji dodatak na rastući žanr prosjeka komedija.

Ocjena na IMDb.com mu je 5,8/10, a na Tomatoesima samo 19%. Doživio je i relativan krah s financijama jer je skupio skoro 29 miliona dolara na budžet od 40. Greg Mottola je redatelj filma koji iza sebe ima zvučne naslove i hit filmove tipa ”Paul”, ”Superbad” i ”Adventureland”.

Opet ponavljam, film je drag, simpatičan, nije dosadan i nije glup, no najveća mana mu je nedostatak humora i originalnosti i valjda zbog toga mu je čitav svijet zamjerio. Mislim čitav filmski svijet, ne sad svi na planeti jer očigledno je da ga je i malo ljudi pogledalo.

Ocjena 5/10

 Keeping Up with the Joneses (2016) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave