Tuesday, December 7, 2021
HomeAkcioni FilmoviKingsman: Tajna služba - Kingsman: The Secret Service 2014

Kingsman: Tajna služba – Kingsman: The Secret Service 2014

-

Kingsman: Tajna služba (2014)
Kingsman: The Secret Service

Žanr Akcija, Triler
Godina 2014
RedateljMatthew Vaughn
Glavne ulogeColin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong
Trajanje filma : 02:09:00
Datum izlaska : 16. Listopad 2014.Vrhunska špijunska agencija unajmi buntovnika, dječaka sa ulice, baš u trenutku kada svijetu prijeti prijetnja od ludog tech-manijaka kojem je u cilju nešto do sada neviđeno.

Ovaj film je bio jedan od najisčekivanijih, ne samo za mene, vjerujem za mnoge, ali u smislu ”ajd izaš’o si u kina u februaru, ajd više izađi online’. I eto izašao je konačno i nađem tako malo vremena da ga pogledam.

‘Kingsman: The Secret Service’ je, po izlasku u kina, zaradio i brdo love i dobre kritike i očekivanja su samim tim naglo porasla pa sam se iskreno nadao nečemu stvarno dobrom što će razbiti ovu monotoniju filmova ispod prosjeka pa će vam onda biti neobično kad kažem da se ovo čekanje isplatilo. Iako se rijetko kad isplati. Uglavnom, radnja filma se vrti oko tajne špijunske agencije koja regrutuje mlade nade koji su se pokazali kao potencijalni špijuni u pravom životu. Prije svega moram izdvojiti kako je ovo jedan od rijetkih filmova u zadnje vrijeme koji je sve likove iz stripa, s obzirom da je baziran na jednom, uspio tako dobro prikazati i utjeloviti, da nećete mariti da li se radi o negativcu ili heroju, jednostavno ćete biti zahvalni filmskoj ekipi ispred kamere od Samuela do Michaela Cainea, od najmlađeg do najstarijeg što su se stvarno potrudili da to ispadne kako treba. S obzirom da je, kao što sam već rekao, bio jedan od onih filmova koje ćete pogledati odmah čim izađu, očekivanja za nešto tako su stvarno visoka i sva ta očekivanja sam početak i opravdava, jer dobrim akcionim sekvencama, humorističnom pozadinom i nepredvidljivim zapletom, uspijeva da vas kupi do tamo neke druge polovine filma kada osjetite da se pomalo izgubio, usporio i smirio, ali ne iz razloga da dočara priču, da je fino upakuje, praveći ravnotežu akcije, nego imate osjećaj da se film u tom dijelu pomalo i rastegao samo da popuni dvosatno trajanje, ali ‘Kingsman’, jedan fini film sa stilom, sa koreografijom, sa nekim spektakularnim i originalnim scenama, i sa nekim scenama gdje su specijalni efekti i šminka totalno zakazali, ali zažmirit ćemo mu na to, iz razloga što je imao neviđeno dobru ekipu. Ono što film čin također unikatnim, ne dozvoljavajući mu da nastupi čisto kao špijunska britanska akciona triler drama, jest humoristična podloga koja će, tu i tamo, iskrasti pokoji osmijeh i kupiti vas na kratko.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 8,1/10 a na Tomatoesima solidnih 74%. Reditelj filma je Matthew Vaugn, poznat po ”X-man: First class”, ”Kick ass”, ”Zvjezdana prašina” i ”Posljednji posao”. Na budžet od 81 milion zaradio je preko 400.

Možda sam previše i toga rekao umjesto da budem sažet, kratak i jasan. Nekim likovima, poput Gisele sa oštrim borbenim nogama, trebao je dati više vremena i razviti karakterizaciju, i pored te primjerke, neke su zanemarljive, ali važno je da je zabavan i da je film sa stilom, stoga, ne čekajte.

Ocjena:8/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts