Saturday, May 21, 2022
HomeAdventureKingsman: Zlatni krug - Kingsman: The Golden Circle 2017 Recenzija Filma

Kingsman: Zlatni krug – Kingsman: The Golden Circle 2017 Recenzija Filma

-

Kingsman: Zlatni krug - Kingsman: The Golden Circle 2017 Sinopsis Filma
Kingsman: Zlatni krug –
Kingsman: The Golden Circle
2017 Radnja Filma

Kingsman: Zlatni krug (2017)
Kingsman: The Golden Circle

Žanr: Akcija, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Matthew Vaughn
Producent: Jane Goldman, Matthew Vaughn
Uloge: Taron Egerton, Pedro Pascal, Channing Tatum, Julianne Moore, Jeff Bridges, Halle Berry, Colin Firth, Mark Strong
Trajanje filma: 02:21:00
Datum izlaska:   28.09.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    22 September 2017 (USA)
                    B i H   21.09.2017.
                    Hrvatska 21.09.2017.  
                    Srbija    21.09.2017.

Film je započeo nedugo nakon događaja u Kingsman: The Secret Service gdje je Eggsy Unwin (Taron Egerton – Sing, Eddie the Eagle etc) postao agent u Kingsman organizaciji. Sada je imao ozbiljan odnos s princezom Tilde (Hanna Alström), a još uvijek ga podržava pouzdani poznavatelj visoke tehnologije Marlin Merlin (Mark Strong – Rocknrolla, The Imitation Game etc).

Nakon nekih incidenata koji su uključivali bivšeg Kingsmana koji se zvao Charlie (Edward Holcroft), Eggsy i Merlin morali su potražiti pomoć kolega u SAD-u koji su se zvali Statesmen. Vodili su ga Agent Champagne (Jeff Bridges – Hell or High Water, Iron Man etc), sa svojim pouzdanim agentima Tequila (Channing Tatum – 21 Jump Street, Magic Mike etc), Whiskey (Pedro Pascal – The Great Wall, Game of Thrones TV series etc) i tim za podršku Ginger (Halle Berry – Monster’s Balls, Kidnap, X-Men series etc).

Čini se da je Charlie radio za super zlikovca Poppy (Julianne Moore – Magnolia, Hannibal) koji su imali vlastiti dnevni red i nisu se bojali ubijanja ljudi da postignu svoje ciljeve. Kingsman i Statesmen će pokušati zaustaviti njezin zli plan. Eggsy je također dobio potporu svoga mentora Harryja Harta kao agenta Galahad (Colin Firth – The King’s Speech, Bridget Jones trilogy etc).

Pa kako se Galahad ponovo pojavio? Kakav je zli plan Poppy? I mogu li Kingsman i Statesmen dobro raditi za bi zaustavili Poppy? Sve odgovore pronađite u ovom vrlo zabavnom filmu.

Filmske RecenzijeSada se ovaj film zaista uklapa u svoju originalnu formulu gdje je akcijski slijed apsolutno jedinstveno zabavan. Borbene scene su bile strašne i vrlo su elegantno učinjene. Iako bi to moglo biti pomalo poput animiranog filma s vremena na vrijeme, osobno sam uživao u filmu. Oni od vas koji nisu vidjeli original u 2014toj godini mogli bi biti iznenađeni “ludosti” akcijskih scena koje su izgledale kao da prkose gravitaciji. Drugi dio koji se držao formule bio je zlikovac koji je također imao glavnu metu kao dio plana.

Kao nastavak uspješnog filma, ovaj je pokušao učiniti sve veće od prethodnika. Protagonisti su udvostručeni dodatnom podrškom Statesmen, super zlikovac bio je zlo, čak je i trajanje filma produženo na 141 minut u usporedbi sa 121 minut svog prethodnika. Međutim, mislim da bi nekim gledaocima ovaj film mogao postati previse dug, i mislim da bi se neke scene vjerojatno mogle skratiti.

Film je bio ispunjen strašnim specijalnim efektima i potpuno sam uživao u prijelaznim borbenim scenama, onim borbenim scenama koji uključuju Whisky (što je stvarno bilo strašno), a posebno scene borbe za vrhunac. Bilo je mnogo smiješnih prizora koji uključuju Elton Johna kao samog sebe. Muzički rezultat tokom akcijskog slijeda i pjesama u borbenim prizorima također su bile vrlo lijepe. Stvarno su dodali element intenziteta. Film nam nije davao samo akcijske trenutke, već i trenutke koji uključuju Harryja i Eggsyja, te naravno Merlina. Znam da je moja djevojka posebno pogođena tokom tih scena.

Usput, iako je ovaj film izgledao kao mali crtić, jedno je jasno da to zapravo nije film za djece jer je bilo prizora i humora koji su bili najprikladniji za odrasle, a bilo je i prilično česte upotrebe riječi K.

Na kraju, mislim da je to bio dobar film. Bio je vrlo zabavan, ispunjen strašnim akcijskim slijedom, emocionalnih trenutaka, smiješnih prizora. Uglavnom sve ono čemu bi se nadali filmu poput ovoga. Opšte nije bilo srednji ili post-krajnje kreditne scene. Dakle ako ste u potrazi za cool modernim akcijskim filmom s nekim zabavnim i raznim kul gadgetima koje koriste britanski i američki agenti koji su morali surađivati u borbi protiv super zlikovca, onda bi ovaj film bio zadovoljavajući. Samo podsjetnik da stvarno trebate odbaciti svoju logiku kada gledate ovu vrstu filma i uživate u njoj kao ja i moja djevojka.

Sretno Gledajući!!!

Ocjena 3/5

 Kingsman: The Golden Circle (2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts