Wednesday, July 3, 2024

Kong: Otok lubanja – Kong: Skull Island, (2017) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Kong: Otok lubanja - Kong: Skull Island, (2017) Recenzija Filma
Kong: Otok lubanja – Kong: Skull Island, (2017) 

Kong: Otok lubanja (2017)
Kong: Skull Island

Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
Godina:  2017
Redatelj: Jordan Vogt-Roberts
Glavne uloge: Brie Larson, Tom Hiddleston, Toby Kebbell
Trajanje filma: 02:00:00
Datum izlaska:    28 February 2017
U kinima od :    10 March 2017 (USA)
                    B i H   09.03.2017.
                    Hrvatska 09.03.2017.  
                    Srbija    09.03.2017.

Kong: Skull Island je pun zabave,akcije, s mnogo spektakularnih čudovišnih bitaka. Simpatična glumačka ekipa, izvanredni vizualni efekti i performansi. Dok je od glavne važnosti za film bogato tropsko mjesto radnje, gigantski predatori i jako dobri glumci, naravno pretpostavljate da je u ovome rimejku King Konga glavna zvijezda Kong. Redatelj Jordan Vogt-Roberts uspio je da napravi i jako dobru kombinaciju karaktera, humora i akcije, dok sam film izgleda jako svježe i vizualno jako moćan. Prisustvom muzičke pozadine Henryja Jackama, ovaj film će vam dati puno napetosti, dok se magija Konga i ostalih gigantskih zvijeri ponaša potpuno zivo.

Prica je vrlo jednostavna koja počinje grupom vojnika i naučnika koji predvodi Bill Rand(John Googman), koji putuju na tajanstveni otok u Tihom oceanu iz različitih tajnih razloga. Svako od njih ima svoj dnevni red, vojnik Jamesa Conrada (Tom Hiddleston), fotografkinju Mason Weaver (Brie Larson) i vođu eskadrile Prestona Packarda (Samuel L. Jackson). Hiddleston ima potrebnu fizičku građu, karizmu i plave oči, Larson obline i srce, a Jackson surovost koja je totalno unikatna za njega.

Nakon malo vremena na ekranu će se pojaviti ogromni Kong, koji će vas svojim vizualnim izgledom zaista ostaviti bez daha. Ogromni Kong nije jedina prijetnja na otoku tu ogromni kukci, veliki mravi, ptice i jos mnogo toga. Pojavom Konga ocean postaje pravi jacuzzi, palme počinju da se njišu. Naučnici će se morati jako brzo prilagoditi uvjetima na otoku, morati ce paziti gdje se kupaju, kuda hodaju i sjede.

U filmu će također biti prikazane nevjerovatne borbe Konga s drugim čudovištima. Jedna od tih borbi je borba Konga s ogromnom hobotnicom, a uzbudljiva borba je i kad se bori protiv ogromnog guštera. Vrhunac filma je svakako vec nadaleko poznat, a to je povezivanje Konga i Larson- ovdje je veličina impresivno prikazana u sceni kad ogromna gorila spasi ovu zenu i uzme je u svoj ogromni dlan, osim ovoga postoji i dosta scena na kojima će te se jako dobro nasmijati.

Film je sniman na predivnim lokacijama, te je mnogo bolji od nedavnog pokušaja sličnom filma, Godzille. Jednom kad počnete da gledate ovaj film, nećete prestati do samog kraja – on će vas skroz povuci u sebe i neće vam dati odmora do zadnje scene, sto zaslužuje svaku pohvalu.

Ocjena 8/10

 Kong: Skull Island (2017) on IMDb Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave