Tuesday, April 13, 2021

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji animirani film na 86. dodjeli Oskara, nije trebalo dugo da DreamWorks Animations najave da će producirati nastavak animiranog filma The Croods (2013.). 2014. nastavak filma The Croods trebao bi biti objavljen 2017.

Sredinom 2016. godine, kad je završio distribucijski ugovor s 20th Century Foxom, a vlasništvo DreamWorks Animation prešlo na NBCUniversal, izlazak nastavka filma The Croods vratio se u 2018. godinu – prije nego što je najavljeno.da je postupak proizvodnje nastavka filma The Croods otkazan krajem 2016. Srećom, DreamWorks Animation i Universal Pictures napokon su se dogovorili da će nastaviti postupak proizvodnje nastavka filma The Croods s rasporedom izlaska 2020. i Joel Crawford zamijenio je Kirka DeMicca i Chrisa Sandersa da sjednu u režijski stolac.

Kruds Novo Doba Filmske Recenzije

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

S naslovom Kruds Novo Doba, film čiji su scenarij priče napisali Kevin Hageman i Dan Hageman (Scary Stories to Tell in the Dark, 2019) zajedno s Paulom Fisherom i Bobom Loganom (The LEGO Ninjago Movie, 2017) još uvijek o obitelji Crood iz prapovijesti koja ima oca, Gruga Crooda (Nicolas Cage), majku, Uggu Crood (Catherine Keener), njihovu najstariju kćer, Eep Crood (Emma Stone), njihovog sina, Thunka Crooda (Clark Duke), djevojčica Sandy Crood (Kailey Crawford) i njezina baka Gran (Cloris Leachman).

Zajedno s mladićem po imenu Guy (Ryan Reynolds) – koji je sada u vezi s Eep Crood – avantura obitelji Crood u pronalaženju mjesta za trajni život nastavlja se. Na svom putu obitelj Crood upoznaje Phila (Peter Dinklage) i Hope Betterman (Leslie Mann) i njihovu kćer Dawn Betterman (Kelly Marie Tran). Za razliku od obitelji Crood, obitelj Betterman već dugo živi sjedilački život modernijeg načina života. Kao što se moglo očekivati, razlike u stilu i perspektivi života između dviju obitelji tada su stvorile brojne sukobe u njihovom svakodnevnom životu.

Svježa priča, dobar tempo

Četiri nova scenarista uspjela su pružiti prilično svježu priču za film The Croods: A New Age. Uistinu, njegov se narativ još uvijek vrti oko teme osjećaja zajednice i važnosti prisutnosti obitelji. Međutim, ovaj film također polako uspijeva u svoju temu uključiti temu zrelosti koja je prikazana kroz romansu između likova Eep Crood i Guy, kao i kroz odnos između dva para roditeljskih likova i njihove djece. Šale koje su predstavljene kroz vremensku crtu pripovijedanja također su prilično učinkovite – i kroz dijalog i radnje vrijednosti likova koje izvode likovi. Oni koji nisu gledali The Croods, također će sigurno moći lako uživati ​​u The Croods: New Age s obzirom na priču ovog filma koji nema snažnu vezanost za priču svog prethodnika. Zapravo nije pretjerano suditi da je priča koja je pokrenuta na liku Dawn Betterman recikliranje priče koju je doživio lik Eep Crood iz filma The Croods.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Crawford sam predstavlja Croods: New Age u relativno brzom narativnom ritmu. Budući da trajanje pripovijedanja ovog filma započinje svoje putovanje, radnja se pažljivo kreće u istraživanju svakog sukoba s kojim se suočava svaki lik. Nije potpuno glatko. Razvoj priče koji usred filma osjeća stagnaciju, zajedno s dodatnom radnjom koja se pojavljuje u završnoj fazi pripovijedanja, čini da ovaj animirani film u nekim dijelovima osjeća snagu. Nije bitan problem. Osim laganog narativnog tona i tako zabavnog za praćenje, Crawford je također uspio izmisliti The Croods: A New Age s tako zadivljujućim vizualnim izgledom. Izbor svijetlih boja za lijepu sliku okoliša očito daje vlastiti šarm.

Zaključak:

Poput The Croods, kvaliteta pripovijedanja iz filma The Croods: A New Age dobiva solidnu podršku vokalnim izvedbama svojih glasovnih glumaca. Kemija između Cagea, Keenera, Stonea i Reynoldsa učinila je da se dijalozi koji su nastali između njih osjećaju tako toplo. Vokalni nastupi Dinklagea, Manna i Trana također pružaju novu boju koja snažno pridonosi ukupnoj kvaliteti filma. Nije loš nastavak, The Croods: A New Age barem se uspio poklapati s razinom zabave koja je prethodno učinila da njegov predhodni film ukrade pažnju mnogih ljubitelja animiranih obiteljskih filmova. IMDB Ocjena Filma: 7.0/10

Kruds: Novo Doba (2020)
The Croods: A New Age

Žanr: Animacija, Avantura, Komedija
Godina: 2020
Redatelj: Joel Crawford
Producent: Kirk DeMicco, Kevin Hageman, Dan Hageman, Chris Sanders
Glavne Uloge Glumci: Ryan Reynolds, Nicolas Cage, Leslie Mann, Emma Stone
Zemlja: USA
Trajanje filma: 95 min
Datum izlaska: 25.11.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : Srbija, Hrvatska, BiH 25.03.2021.

Trailer Filma Kruds Novo Doba:

PRVI DOJAM

Poput The Croods, kvaliteta pripovijedanja iz filma The Croods: A New Age dobiva solidnu podršku vokalnim izvedbama svojih glasovnih glumaca. Četiri nova scenarista uspjela su pružiti prilično svježu priču za film The Croods: A New Age. Vokalni nastupi Dinklagea, Manna i Trana također pružaju novu boju koja snažno pridonosi ukupnoj kvaliteti filma. Oni koji nisu gledali The Croods, također će sigurno moći lako uživati ​​u The Croods: New Age s obzirom na priču ovog filma koji nema snažnu vezanost za priču svog prethodnika.

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

Dan za DA – Yes Day (2021) RECENZIJA Filma

Allison (Jennifer Garner - Peppermint, 13 Going on 30 itd.) I njezin suprug Carlos...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU