Wednesday, June 19, 2024

Krvavo nebo – Blood Red Sky 2021 RECENZIJA

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, mislim da je ovo nešto previše dobro da bi se moglo propustiti. Neizvjesnost ovog filma bila je prilično visoka gotovo tijekom cijelog filma i imao je uistinu prekrasan zaključak po mom mišljenju. Sad mi ovaj film inteligentno kombinira priču o otmici aviona s nevjerojatnim herojskim stvarima koje su radili jedan ili više putnika i klasičnim horor elementom.
- Advertisement -

Krvavo nebo je treći film koji sam gledao u subotu kako bih nadoknadio što nisam ništa gledao u petak. To je film koji me zaintrigirao otkako je trailer prikazan na Netflixu. Izgledalo je zaista uzbudljivo uz neke akcije zanimljivog izgleda i zanimljivu premisu. OK, zašto ne bih započeo s tim sada.

Film je započeo dolaskom aviona na aerodrom u Glasgowu za koji se govorilo da je otet. Vojska koju je predvodio pukovnik Drummond (Graham McTavish – trilogija Hobbit itd.) pokušavala je pregovarati s osumnjičenim otmičarom. Scena je bljesnula prije polijetanja s Nadjom (Peri Baumeister – The Last Kingdom TV series itd.) I njezinim sinom Eliasom (Carl Anton Koch) koji su se spremali ukrcati se u avion. Nadja je bolovala od neke bolesti povezane s krvlju i htjela je iz Berlina otići u New York po lijekove. Elias je također upoznao znanstvenika po imenu Nadir (Kais Setti).

Nakon nekog vremena u zraku, neki su otmičari predvođeni Bergom (Dominic Purcell – TV serija iz Prison Break-a, Primeval itd.) uspjeli preuzeti avion. I što se dogodilo tijekom ovog leta i kako je na kraju sletio u Glasgow? Pronađite ih sve u ovom nevjerojatnom akcijskom horor originalnom filmu s Netflixa.

Krvavo nebo Filmske Recenzije

Kad sam gledao najavu ovog filma na Netflixu, pomislio sam kako ovo izgleda nevjerojatno. Otmica aviona s užasnim preokretom (ili barem tako izgleda). Pa kad sam ga počeo gledati s takvim početkom, bio sam prilično navučen i nisam mogao stati na pauzu ili nešto slično oko 2 sata. Nije mi se činilo pretjerano dugo, jer se priča neprestano razvijala u raznim smjerovima što ju je činilo tim zanimljivijom.

Sad mi ovaj film inteligentno kombinira priču o otmici aviona s nevjerojatnim herojskim stvarima koje su radili jedan ili više putnika i klasičnim horor elementom. Svi se oni lijepo kombiniraju s mojim osobnim pogledima, što rezultira izuzetno zabavnim filmom s nekim akcijama, intenzitetom, pa čak i dramatičnim stvarima. I taj horor element, nije takav gdje se romantizira u romanima / filmovima / serijalima za mlade. Nasilno je i zasigurno se ovdje uklapa. Oh, također mi se sviđa priča koja je napravljena na lako razumljiv način. Unatoč tome što je nekoliko povratnih informacija bilo iza flešbekova.

Neizvjesnost ovog filma bila je prilično visoka gotovo tijekom cijelog filma i imao je uistinu prekrasan zaključak po mom mišljenju. Dovoljno pristojni vizualni efekti također su pomogli da ovaj film bude ugodan uz neke dobre zvučne efekte. Osim toga, naslov filma bio je na engleskom, ali iz Njemačke produkcijske kuće Rat Pack Filmproduktion. Iako je tijekom filma korišteno puno engleskog, što je bilo uobičajeno u međunarodnom letu, ali glavni jezik bio bi njemački. Btw ovdje nije bilo srednje ili poslije kreditne scene.

Zvijezde Filma

Glavne zvijezde ovog filma definitivno su bili mladi Elias (kojeg je sjajno glumio Carl Anton Koch) i naravno Peri Baumeister koja je bila sjajna poput Nadje. Oh, a Dominic Purcell kao loš momak? I dalje se uklapa u profil, čak i ako su njegove posljednje uloge bile kao dobri momci. Još jedna osoba koja me se dojmila bio je Alexander Scheer (Gundermann, TV serija Carlos itd.) kao Eightball, koji je pružio doista uvjerljive performanse.

Sve u svemu, mislim da je ovo nešto previše dobro da bi se moglo propustiti. Ako vam se sviđaju neki od atributa koje sam gore spomenuo, siguran sam da bi vam se svidio ovaj film. Ili alternativno prvo možete pogledati najavu ako želite saznati malo o filmu, iako ne bih preporučio ako ste mrzitelj tvrdog spojlera, jer mislim da je najava otkrila malo previše, čineći iznenađenje / šokantnim elementom što pomalo nedostaje. Netflix je već dobro odradio posao skrivajući zaplet u sinoptičnom prikazu s jednom linijom. Ali u svakom slučaju, mislim samo probajte. Ako ste pročitali moje prethodne postove, znali biste što preferiram film i trebali biste znati odgovara li to kategoriji filma koja bi vam se svidjela. IMDB Ocjena Filma: 6,2/10 Tvoj izbor

Krvavo nebo (2021)
Blood Red Sky

Žanr: Akcija, Horor, Triler, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Peter Thorwarth
Producent: Peter Thorwarth, Stefan Holtz
Glavne Uloge Glumci: Peri Baumeister, Roland Moller, Dominic Purcell, Chidi Ajufo, Alexander Scheer, Graham McTavish
Zemlja: USA, Germany
Trajanje filma: 2h 1min
Datum izlaska: 23.07.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Krvavo nebo Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, mislim da je ovo nešto previše dobro da bi se moglo propustiti. Neizvjesnost ovog filma bila je prilično visoka gotovo tijekom cijelog filma i imao je uistinu prekrasan zaključak po mom mišljenju. Sad mi ovaj film inteligentno kombinira priču o otmici aviona s nevjerojatnim herojskim stvarima koje su radili jedan ili više putnika i klasičnim horor elementom.Krvavo nebo - Blood Red Sky 2021 RECENZIJA