Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureKung Fu Panda 3 (2016) Recenzija Filma

Kung Fu Panda 3 (2016) Recenzija Filma

- Advertisement -

Kung Fu Panda 3 (2016)
Žanr: Animirani/Obiteljski/Avanturistički
Godina: 2016
Redatelj:  Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson
Glavne uloge:    Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman
Trajanje filma : 01:35:00
Datum izlaska :    29 January 2016 (USA)Po se sada mora suočiti sa novom vrstom prijetnje. Prijetnje ”s onoga svijeta” koja prijeti da uništi čitav svijet i to sve kada se pojavi njegov pravi otac.

Animirani filmovi su to da nas osvježe, da malo oboje svijet, da unesu neku dozu radosti i šarenila, naročito ako je riječ o ovakvim, obiteljskim filmovima.

”Kung Fu Panda” kao franšiza, počela je davne 2008. Prije osam godina, da, da. Počela je odlično, mada niko vjerovatno nije planirao da tog pandu komercijalizira, da ga pretvori u nešto više od samo jednog filma i da i više nego uspješno unovči ali i predstavi publici. Da je nastavak podbacio kod kritičara, sumnjam da bi mu se treći put poklonilo povjerenje u ovolikoj mjeri, ali eto jeste. Što se mene tiče, meni je nastavak iz 2011. bio nekako mlak, nedorečen… ali zato ovaj treći dio ispostavlja u skoro svakom segmentu. Mislio sam da će mi lik ovog kung fu pande i njegovih prijatelja postati izuzetno dosadan i arogantan zbog situacije od prije pet godina, ali smo dobili takav nastavak, koji baca sjenu na sve do sada i pretvara se u nešto jako lijepo, nešto itekako preporučljivo i u istoj mjeri toplo i iskreno. U par situacija će vas iskreno nasmijati, a pored toga, film nosi emotivnu težinu sebi koja mu ipak ne dozvoljava da postane suviše ozbiljan ili eventualno monoton, pa zato uspješno drži balans i stvar sopstveni jing-jang. Iako djelimično predvidljiv, te brz i škrt kod zapleta, ”Kung fu Panda 3” je na profesionalan način objasnio svima koji danas bezuspješno snimaju nastavke nekadašnjih uspješnica. Vokalne pozadine kod ovog filma se nisu mijenjale od prvog dijela, a sada imamo i nove likove odnosno glasove, pa ćete vrlo brzo osjetiti dinamiku glasa Bryana Cranstona i komične vibracije kod lika kojeg interpretira Seth Rogen. Ovaj animirani nastavak je idealna stvar za porodicu, šalje divne poruke a na vizualnom nivou niko mu ne može naći zamjerke. Što je meni bio iznenađujuće za jedan, naizgled bezazlen obiteljski filmčić, koliko je ova stvar napeta i uzbudljiva, ali sve u zabavnom smislu, naravno, što mu daje još veću čar i ljepotu.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 7,2/10 a na Tomatoesima 82%. Jennifer Yuh je rediteljica ovog filma, a radila je i na prošlom dijelu, a sa njom je film režirao i Alessandro Carloni, kojem je ovo debi. Do sada je film zaradio više od 314 miliona dolara širom svijeta, a tek je u trećoj sedmici prikazivanja.

Ne bih razglabao više jer spremamo se za noć Oskara, a vi ako niste pogledali do sada ovaj film, a zaintrigirani ste već i animirani filmići su vam strast kao i meni, onda nećete pogriješiti sa ovom izuzetnom pričom koja očarava.

Ocjena:8/10

- Advertisement -