Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviLeft Behind - Ostavljeni 2014 Recenzije Filmova

Left Behind – Ostavljeni 2014 Recenzije Filmova

- Advertisement -

Ostavljeni (2014)
Left Behind

Žanr: Akcija, SF, Triler
Godina 2014
Redatelj: Vic Armstrong
Glavne uloge: Nicolas Cage, Lea Thompson, Chad Michael Murray
Trajanje filma : 01:50:00
Datum izlaska : 3. Listopad 2014.Grupica preživjelih pokušava naći odgovore na neka pitanja nakon što milioni ljudi, samo odjednom, nestanu sa svijeta koji je ostao u kaosu i uništenju.

Nekada ste nestrpljivi jer ne možete dočekati da odgledate vaš omiljeni film koji treba izaći u kina. Ustvari, film je to kojeg dugo očekujete i skroz ste nabrijani i radoznali šta će vam ponuditi. Ima i slučajeva kada ste radoznali i jedva čekate pogledati neki film koji je u početku bio osuđen na propast pa želite vidjeti koliko je loš. Primjetili ste da ovih dana imam dosta slobodnog vremena pa me zato ovakvi filmovi i zanimaju.

Kontam, ma ajde, pretjeruju, ne može biti toliko loš film. Jeste da ima ustaljenu priču i sam trejler je izgledao otrcano, ali mislio sam da će film makar biti podnošljivo loš i da se neću smoriti dok ga budem gledao. No, bilo bi ono super da me film smorio i da je stao na tome, nego film je jednostavno smiješno ali smiješno loš, da ćete toliko biti zaintrigirani čisto da vidite kakav kraj donosi. I definitivno ga prozivam opasnom konkurencijom za jedan od najlošijih filmova godine. No, da ne ispadne da samo govorim kako je u pitanju loš i glup film, red bi bio da objasnim u čemu je zapravo problem. Osnovni problem je to što se film već u početku odaje, ističući nam da je u pitanju religijsko ostvarenje koje želi publiku kupiti tim motivima i pozivom na vjeru i Boga, a onda dolazi na red užasan scenario gdje jednostavno ni u jednom trenutku nećete mariti za likove, čak štaviše, mrzit ćete ih. Zatim gluma. Cage i nije toliko loš, koliko ostatak ekipe kalja riječ ”performans” ali i vrijeđa svačiju inteligenciju, no za njega i nije čudo što se našao u ovom filmu. Znamo da je taj glumac u devedesetim i imao neku popularnost i bio itekako cijenjen u svom radu, no zadnjih pet godina na ovamo, jednostavno nisu njegovi dani. ”Left Behind” je vrhunac njegovih promašaja, definitivno.

Ocjena na IMDb.com mu je previsokih 3,4/10 a na Tomatoesima smiješnih 2%. Reditelj filma je Vic Armstrong, više poznat kao kaskader, koji je ’93 snimio film sa Dolph Lundgrenom, ‘Army of one’. Film je u Americi zaradio nešto više od 13 miliona dolara na budžet od 16 miliona.

”Left Behind” je onaj tipični američki propagandni film, za kojeg se, srećom, zadesilo da je smiješno loš i besmislen, pa time odlično definiše kako se ljudima na razne načine pokušava izmanipulisati i kako ih se pokušava izigrati. Većina će shvatiti o čemu govorim i shvatit će da nema potrebe da gledaju film i gube svoje dragocjeno vrijeme kada sam im ja sve već istančano objasnio.

Ocjena:1/10

- Advertisement -