Sunday, July 21, 2024

Let’s Be Cops – Lažna patrola (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Lažna patrola (2014)
Let’s Be Cops

Žanr: Akcija, Komedija
Godina: 2014
Redatelj: Luke Greenfield
Glavne uloge: Jake Johnson, Damon Wayans Jr., Nina Dobrev
Trajanje filma : 01:44:00
Datum izlaska :  13. Kolovoz 2014.Dva druga i cimera, gube vrijeme ne radeći ništa konkretno u životu. Kada na jednu kostimiranu zabavu upadnu kao policajci, postaju senzacija u svom susjedstvu, no ubrzo bivaju uvučeni u pravu mrežu mafije i prljavih policajaca.

Nakon mega-uspjeha ’21 Jump Street’a i nastavka ”22 Jump Streeta”, bilo je samo pitanje vremena kada će se dogoditi neki sličan film koji će privući veći dio publike u kina i zabaviti ih. Današnje popdne ubilo se za ovu akcionu komediju.

Bio sam u početku skeptičan jer mi se dva glavna glumca isprva nisu svidjela i mislio sam da slijedi sat i po nikakvog humora koji će nasmijati samo one koji imaju niske kriterije, ali siguran početak priče, bez puno eksperimentisanja i film nas je već kupio. Želim reći, dakle, da film ide sigurnim koracima jedne tipične akcione komedije, time dostavljajući urnebesne i zabavne scene koje, bez obzira što su površne i nemaju niti sekundu originalnosti, tu su, na prvom mjestu, da nasmiju i mislim da će u većini tih svojih pokušaja i uspjevaju. Olako za film mogu reći i da je poprilično glupav i apsurdan, da prkosi zdravom razumu, ali budete li gledali kao neki logičan film, nešto što ima smisla i pameti i budete li tražili dlaku u jajetu, ne nastavljate ni sa čitanjem recenzije jer će vam i film u protivnim biti samo trošenje vremena. Iznenadio sam se i prisustvom Andy Garcie koji odlično utjelovljuje lik prljavog detektiva ali i kriminalca koji je tu da ubije pozitivce i nastavi u svojim prljavim poslovima. Uglavnom, kasting je dopadljiv i njihove namjere i formule za komediju, nesumnjivo je, da će upaliti. Dakle, ”Let’s Be Cops” je urnebesan, zabavan i smiješan film koji je isto toliko površan i glup.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 6,7/10 a na Tomatoesima malih 20%. Hemija između dva glumca i njihov nastup doveli su čak 116 miliona dolara i više sa svjetskih kina na budžet od samo 17 miliona. Kakva isplata! Reditelj filma je Luke Greenfield, nije toliko kvalitetan u svom poslu, režirao je filmove kao što su ‘Animal”, ”Something Borrowed”, ”The Girl Next Door” i ”Go Sick”.

”Let’s Be Cops” je glupav, apsurdan, besmislen, ali uspjeva kao komedija i to je valjda bitno. Ustvari, isto tako je bitno i da snizite svoja očekivanja prije nego što ga krenete da pogledate jer će za rezultat imati jedan ”good-feeling” film sa akcionim obratima i simpatičnim pristupom.

Ocjena:7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave