Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviLila & Eve (2015) Recenzija Filma

Lila & Eve (2015) Recenzija Filma

- Advertisement -

Lila & Eve (2015)

Žanr: Crime, Drama, Action
Godina 2015
Redatelj: Charles Stone III
Glavne uloge:   Viola Davis, Jennifer Lopez, Shea Whigham
Trajanje filma : 01:34:00
Datum izlaska :  17 July 2015 (USA)Dvije razočarane majke kreću u potragu za pravdom nakon što su njihova djeca ubijena a lokalne vlasti nisu uradile ništa da pronađu počinioce.

Kada je izašla najava, bilo mi i je i više nego drago da ću ga uskoro pogledati jer izgledao je obećavajuće kada su uspijeli ujediniti ove dvije glumice a usput obrađivati jednu osjetljivu temu.

Dakle, radnja se vrti oko lika Viole Davis koja odlazi na jedan od sastanaka majki čija djeca više nisu tu kako bi našla utjehu i zaboravila na svoje probleme međutim shvata da neće biti tako lako preboliti prošlost. Upoznaje novu djevojku, odnosno ženu Eve Rafael s kojom se počinje družiti kako bi skupa našli odgovore na neka pitanja. Prije svega moram istaći koliko su samo performansi dobra stvar kod ovog filma jer ga čine izuzetnijim i fino kombinuju oba žanra a samoj krimi priči daju veću važnost i realističnost. Ruku na srce, priča o dvije majke koje traže ubicu svoje djece a policija i vlast je isuviše spora, vuče za sobom predvidljive momente i klišee ali pored toga, zanimljiv obrt radnje i kraj sve u svemu učinit će ga vama zanimljivim i gledljivim. Zbog mnogo praznog hoda i već obrađivanih momenata gdje se skoro ništa ne dešava, teško je ovaj film nazvati dubokim i nimalo plitkim, ali eto nekako su se uspijeli na kraju izvući stvarajući makar jednu psihološku razinu koja ga ne čini tek jednim običnim jednokratnim filmom za jedno gledanje. Lopez je do skora bila na meti kritičara kao bolja pjevačica ali lošija glumica koja se uzalud trudi stići na obje strane karijere, ali u ovom filmu dokazuje svoj talenat i da je dostojna koleginice s kojom igra glavnu ulogu.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6/10 a na Tomatoesima 40%. Charls Stone III je reditelj filma poznat po ‘Paid in Full’, ”Mr 3000” i ‘Drumline’. S obzirom da vjerovatno neće ni izlaziti u kina još nema zvaničnih podataka o budžetu i zaradi.

‘Lila & Eve’ zna u momentima biti strašno spor, ponavljati trenutke koje smo tek vidjeli ostavljajući nas bez teksta u negativnom smislu te fraze, ali je zanimljiv, nosi odlične performanse i rasplet radnje i definitivno se može pogledati, stoga, dajte mu priliku.

Ocjena:7/10

- Advertisement -