Tuesday, June 22, 2021

Luka i čarobni muzej – Harvie and the Magic Museum (2017) Recenzija Filma

Luka i čarobni muzej (2017)
Harvie and the Magic Museum

Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Martin Kotík, Inna Evlannikova
Producent: Jesper Møller, Jesper Møller
Glavne uloge: Martin Dejdar, Ota Jirák, Martin Klásek, Jirí Lábus, Zbysek Pantucek, Jana Postlerová, Petr Rychlý, Jitka Sedlácková, Helena Stáchová, Libor Ters, Vilém Udatný, Jan Vondrácek, Václav Vydra
Zemlja: Češka
Trajanje filma: 01:26:00
Datum izlaska: 31.08.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 10.05.2018.
Hrvatska 10.05.2018.
Srbija –

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Popularne figure Spejbl i Hurvinek više nisu lutke, već su se promijenile u animirane likove koji se igraju s lutkama. Međutim, oblik je još uvijek jasno vidljiv i ne mogu se propustiti tipični glasovi. Jedna od njih je Helena Štáchová, koja gleda na gotovi film s neba Dabera.

Priča nastoji biti univerzalna za rješavanje stranih distribucija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Priča nastoji biti univerzalna za rješavanje stranih distribucija, ali malo je udaljena od nas i klasičnih priča Spejbl i Hurvinek, kako ih poznajemo. Likovi se nisu promijenili: Hurvinek je nestašan kunić koji, primjerice, “igra” računalne igre cijelu noć. Spejbl žali i žali da njegov sin ne sluša. Ne bi bilo dovoljno za igrani film. Zato Hurvínek i Manič nalaze se u marionetnom muzeju, koji je namijenjen rušenju zla gradonačelnika (vrlo zabavni lik, na žalost samo smijući se).

Hurvinek pronalazi tajanstveni disk, nešto poput vozača koji može kontrolirati i oživjeti lutke, ali također živite svoj život, što nije sasvim logično. Postoji tetovaža kako bi zauvijek postigao hipotezu s sinom. U ovom trenutku priča se zaustavlja, a samo gledamo apsurdne prizore, povlačenjem diska, svađanjem … Nije zabavno, već iscrpljujuće, frustrirajuće i dosadno.

Kasnije, lik kojeg znamo od samog početka znao je da će se pojaviti: stari Gospodar lutaka, koji je izgubio svoj um i želio je da dominira cijelim gradom. Bajka konačno biva malo oživljena od strane ovog neprijatelja, i tamo se događa nešto značajno. Iako to uvijek nema smisla: bedž ima u jednom trenutku mogućnost da je izgubi kasnije, a Hurvinek se stalno kreće na disk koji nitko (ili kreatori) nema pojma o tome kako to radi, ko bi to trebao imati i zašto … Likovi se ponašaju čudno, priča se obično događa nekako bez ikakvih zasluga. Na primjer, Mánička uopće nema nikakvu ulogu, on uvijek gleda i više nego računa.

Animacija je na dobroj razini

Animacija je na dobroj razini, a njena sreća će nas iznenaditi. Ipak, postoje neke klasične pogreške, poput omjera veličine slova ili karaktera / subjekta u pozadini, nestajanje s prizora, ponovnog pojavljivanja i tako dalje. Ono što je najstrašnije u vezi s tim je očito priča, a animacija je neće spasiti.

Spejbl i Hurvinek poznaju lutke već generacijama. Kako mogu raditi u animiranom filmu? To je drugačije i samo moramo otići u njihovu igru, ali ideja o pretvaranju tipičnih lutkarskih likova u nešto drugo malo je čudna. Stvarni kamen spoticanja je onda priča koja je neortodoksna, neprofitna i muči ne samo odrasle osobe, već na žalost čak i djecu.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:

 Harvie and the Magic Museum
(2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...