Saturday, June 15, 2024

Luka i čarobni muzej – Harvie and the Magic Museum (2017) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Luka i čarobni muzej (2017)
Harvie and the Magic Museum

Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Martin Kotík, Inna Evlannikova
Producent: Jesper Møller, Jesper Møller
Glavne uloge: Martin Dejdar, Ota Jirák, Martin Klásek, Jirí Lábus, Zbysek Pantucek, Jana Postlerová, Petr Rychlý, Jitka Sedlácková, Helena Stáchová, Libor Ters, Vilém Udatný, Jan Vondrácek, Václav Vydra
Zemlja: Češka
Trajanje filma: 01:26:00
Datum izlaska: 31.08.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 10.05.2018.
Hrvatska 10.05.2018.
Srbija –

Popularne figure Spejbl i Hurvinek više nisu lutke, već su se promijenile u animirane likove koji se igraju s lutkama. Međutim, oblik je još uvijek jasno vidljiv i ne mogu se propustiti tipični glasovi. Jedna od njih je Helena Štáchová, koja gleda na gotovi film s neba Dabera.

Priča nastoji biti univerzalna za rješavanje stranih distribucija.

Priča nastoji biti univerzalna za rješavanje stranih distribucija, ali malo je udaljena od nas i klasičnih priča Spejbl i Hurvinek, kako ih poznajemo. Likovi se nisu promijenili: Hurvinek je nestašan kunić koji, primjerice, “igra” računalne igre cijelu noć. Spejbl žali i žali da njegov sin ne sluša. Ne bi bilo dovoljno za igrani film. Zato Hurvínek i Manič nalaze se u marionetnom muzeju, koji je namijenjen rušenju zla gradonačelnika (vrlo zabavni lik, na žalost samo smijući se).

Hurvinek pronalazi tajanstveni disk, nešto poput vozača koji može kontrolirati i oživjeti lutke, ali također živite svoj život, što nije sasvim logično. Postoji tetovaža kako bi zauvijek postigao hipotezu s sinom. U ovom trenutku priča se zaustavlja, a samo gledamo apsurdne prizore, povlačenjem diska, svađanjem … Nije zabavno, već iscrpljujuće, frustrirajuće i dosadno.

Kasnije, lik kojeg znamo od samog početka znao je da će se pojaviti: stari Gospodar lutaka, koji je izgubio svoj um i želio je da dominira cijelim gradom. Bajka konačno biva malo oživljena od strane ovog neprijatelja, i tamo se događa nešto značajno. Iako to uvijek nema smisla: bedž ima u jednom trenutku mogućnost da je izgubi kasnije, a Hurvinek se stalno kreće na disk koji nitko (ili kreatori) nema pojma o tome kako to radi, ko bi to trebao imati i zašto … Likovi se ponašaju čudno, priča se obično događa nekako bez ikakvih zasluga. Na primjer, Mánička uopće nema nikakvu ulogu, on uvijek gleda i više nego računa.

Animacija je na dobroj razini

Animacija je na dobroj razini, a njena sreća će nas iznenaditi. Ipak, postoje neke klasične pogreške, poput omjera veličine slova ili karaktera / subjekta u pozadini, nestajanje s prizora, ponovnog pojavljivanja i tako dalje. Ono što je najstrašnije u vezi s tim je očito priča, a animacija je neće spasiti.

Spejbl i Hurvinek poznaju lutke već generacijama. Kako mogu raditi u animiranom filmu? To je drugačije i samo moramo otići u njihovu igru, ali ideja o pretvaranju tipičnih lutkarskih likova u nešto drugo malo je čudna. Stvarni kamen spoticanja je onda priča koja je neortodoksna, neprofitna i muči ne samo odrasle osobe, već na žalost čak i djecu.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:  Harvie and the Magic Museum
(2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave