Tuesday, June 22, 2021

Mali Bigfoot – The Son of Bigfoot 2017 Recenzija Filma

Mali Bigfoot (2017) Sinopsis Filma           The Son of Bigfoot
Mali Bigfoot (2017) Opis Filma
          The Son of Bigfoot

Mali Bigfoot (2017)
The Son of Bigfoot

Žanr: Animirani, Avantura
Godina: 2017
Redatelj:  Jeremy Degruson, Ben Stassen
Glavne uloge:  Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker
Trajanje filma: 01:32:00
Datum izlaska:    11.08.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    29 September 2017 (UK)
                    B i H   07.09.2017.
                    Hrvatska 07.09.2017.  
                    Srbija    07.09.2017.  

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“The Son of Bigfoot”, je šesti igrani film Belgijskog redatelja Ben Stassena koji je globalni pionir u 3D animiranom filmu, došao je igrati u kina kako bi konkurirao međunarodnim produkcijama, kako europskim tako i američkim. Priču stavlja na famoznu sjevernoameričku legendu o Bigfootu, samim tim redatelj je odlučio da privuče pažnju američkih gledatelja, ali i svih drugih. U samo nekoliko godina 3D animacija je jako napredovala, a prilično dobro iskustvo ima produkcijska kuca nWave u produkciji istih. Ono što čini ovaj film drugačiji od drugih, jeste činjenica da se njegovi 3D efekti vrlo glatko uklapaju u priči i ne koriste se samo za scene akcije.

Šta je Son of Bigfoot ? Film nas vodi u američko predgrađe, tipičnu srednju školu u kojoj je mladi dječak, koji je prilično sramežljiv, saznaje da ima neke jako čudne moći nakon jedne tučnjave. On ubrzo otkriva da je njegov otac, za koga je mislio da je mrtav, da možda Opšte nije mrtav. Odlučio je krenuti u potragu za njim i ubrzo je shvatio da njegov otac nije ništa drugo do legendarnog Bigfoota koji se već godinama skriva u šumi kako bi zaštitio svoje najbliže i najdraže od zle korporacije HairCo-a, koja želi provesti znanstvene eksperimente na njegovoj DNA. Kada otac i sin nadoknade izgubljeno vrijeme i krenu na izvanrednu pustolovinu u šumi, Adam otkriva da je također nadaren natprirodnim moćima o kojima nije mogao ni sanjati. Sada obojci prijeti opasnost od HairCo, koji su spremni učiniti sve kako bi se dočepali Bigfoota.

Ovoga puta priča o Bigfootu zapravo govori o čovjekovoj suštini. HariCo je kompanija koja želi da ćelavim muškarcima prodaje dlake, ali njihov krajnji cilj je pronaći gen od kojeg ljudima ponovo narasti kosa. Osim fora priče, ovaj film nas je počastio i predivnim scenama bogate šume koja je uistinu predivna kada je obogaćena 3D efektima. Redatelj očito ovim filmom cilja širu obiteljsku publiku – kako djecu i starije, ali i odrasle. Elementi adolescencije u priči i pop muzička podloga svakako će se privući različite starosne grupe.

The Son of Bigfoot je produciran o strane belgijske firme nWave u koprodukciji s francuskom firmom StudioCanalom. Ovo odlučno partnerstvo ove dvije firme, donijelo nam je i još neke odlične animirane filmove kao što su : “Sammy’s Adventures: The Secret Passage”, “The House of Magic” i “Crusoe”. Ovaj njihov najnoviji film, još jednom potvrđuje da znaju šta rade i da to rade jako dobro, također je još radujemo njihovom novom filmu “The Queen’s Corgis”.

Ocjena 2,5/5

 The Son of Bigfoot (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...