Mandy (2018) Recenzija Filma

Mandy (2018)

- Advertisement -

Žanr: Akcija | Horor | Triler
Godina: 2018
Redatelj: Panos Cosmatos
Producent: Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn
Glavne uloge: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache, Bill Duke, Richard Brake, Clément Baronnet, Ned Dennehy. Ivailo Dimitrov, Olwen Fouere, Alexis Julemont, Paul Painter, Line Pillet, Hayley Saywell
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:01:00
Datum izlaska: 13.09.2018 (svjetska premijera)

 

Mandy Filmske Recenzije

Mandy je film o kojem nisam čuo ništa osim rave stvari od svog debitovanja na Sundanceu. Režirao ga je Panos Cosmatos i glumi zvijezda Nicolas Cage kao slomljen i opsjednut drvosječa iz 1983. godine, koji lovi nevjerojatnu vjersku sektu koja je zaklala ljubav njegovog života. Ovo dolazi iz sažetka filma, ali to uvelike ometa dio filma.

Imo sam dva glavna osjećaja nakon gledanja ovog filma: “Što sam to učinio, samo gledam?” i “Što sam propustio da svi drugi vole?”. Lično, sam osjećao kao da se film previše često bavi ekstremom. Prva polovica filma je vrlo spora, a druga polovica filma je tako užurbana da je gotovo nemoguće slijediti. Dijalog u filmu ne pomaže (i iskreno, nema toliko toga za početak). Činilo se da u dijalogu ima puno praznih metafora koje ništa nisu dodale u film ili uopće imale smisla. Zaplet filma je super slabiji čak i više od tipičnog osvetničkog filma. Zapravo, ovaj je film ništa drugo nego tipičan. Ja sam legitimno zabrinut zbog zdravlja pisca ovog filma.

Stvarno ne mogu zamisliti neke od stvari koje su bile u ovoj skripti: Nicolas Cage ljutito je vrištao: “POVREMAJU MOJ MIRU!”, Borbu s mačevima u borbi protiv motorke i, naravno, najobičnija stvar od svih. Demoni s biciklom S & M s noževima za genitalije. Moram reći jednu stvar o ovom filmu: bez obzira na to koliko je zbunjujuća ili zamagljiva skripta, to je definitivno izvorno i definitivno se dugo zadržava s vama.

Glumci

Nicolas Cage prima veliku pohvalu za svoju izvedbu u ovom filmu, i iskreno, ja to stvarno ne vidim. Mislim da je bio besmislen kao i uvijek. Da, to se uklapa u ovaj film bolje nego u drugima, ali to ne mijenja činjenicu da je još uvijek prekomjerna. Doista nisam vjerovao puno njegovim emocijama, a bilo je i scene koje su izgledale izvučene izravno iz njegovog repertoara Ghost Rider . Nasmijao sam se nekoliko puta na to kako je Cage prevazišao. Mislim da je pravi heroj filma Linus Roache, koji je mnogo puta ukrao ekran i isporučio čudesno zastrašujuću izvedbu. Volio sam film vizualno.

U cjelini, film je bio stvarno mračan i zacrvenjen crvenom bojom, što je s vremena na vrijeme bilo malo teško vidljivo, ali sam zaista zahvalio vibraciji koju je film imao za to. Također sam apsolutno volio rezultat pokojnog majstora Jóhann Jóhannson, koji je sjajno uklopio klasične zvukove užasa u stilu 80-ih metala.

Sve u svemu, Mandy jednostavno nije radio za mene. Možda je to bilo to što sam gledao kasno noću, nadajući se B-filmu u ponoćnom stilu, ili možda samo to nisam dobio. Nisam ga volio, ali ne mislim da je doživio hvalu koju sam čuo. IMDB Ocjena Filma: 6.8/10

 

Trailer Filma: 

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...