Midway – Bitka za Midvej (2019) Recenzija filma

Za ljubitelje ratnog filma ovaj bi mogao biti zadovoljavajući naročito u bitkama. Ako želite vidjeti spektakularnu pomorsku bitku sa sjajnim specijalnim efektima, pokušajte. Ovaj film ima veliku glumačku postavu.

Bitka za Midvej (2019)
Midway

- Advertisement -

Žanr: Akcija | Historija | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Roland Emmerich
Producent: Wes Tooke
Glavne uloge Glumci: Luke Evans, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Mandy Moore
Zemlja: SAD, Kina
Trajanje filma: 02:18:00
Datum izlaska: 06.11.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 07.11.2019.
Hrvatska 07.11.2019.
Srbija 07.11.2019.

Postavljena tijekom 2. svjetskog rata, priča se usredotočila na bitku između mornaričkih snaga SAD-a i Japana. Nakon napada na Pearl Harbor, Admiral Nimitz (Woody Harrelson – Zombieland: Double Tap itd.) dodijeljen je za preuzimanje zapovjedništva nad američkim pomorskim snagama, a podržao ih je inteligentni časnik Edwin Layton (Patrick Wilson – Aquaman itd.).

U međuvremenu, skupina diverzantskih bombardera koju je vodio Dick Best (Ed Skrein – Alita: Battle Angel itd.) pod zapovjednikom zračne skupine Wadeom McCluskyjem (Luke Evans – 10 X 10 , inačica Beauty and the Beast uživo itd.) Na USS Enterprise pod vodstvom Admirala William Halsey (Dennis Quaid – Pseće putovanje itd.) čekao je da bi se osvetio Japancima.

Međutim, oni su također pripremali svoj veliki napad za značajno slabljenje položaja SAD-a na Tihom oceanu što bi dovelo do bitke na Midwayu.

Midway Filmske Recenzije

Dakle, ovo je bio još jedan ratni film koji je postavljen za vrijeme 2. svjetskog rata. Bilo je to razdoblje koje je desetljećima nastajalo u više filmova i TV serija. Gore sam rekao da me je trejler doista zaintrigirao i bio sam uzbuđen kad vidim neki svježi ratni akcijski slijed, posebno vidim ime Roland Emmerich koji je bio poznat po režiji filmova o katastrofama, poput The Day After Tomorrow, 2012., kao i akcijskih filmova poput Independence Day i nekolicine drugi.

Nakon što sam pogledao cijeli film, moram reći da je Emmerich nevjerojatno uspio tijekom sekcija ratnih akcija. Uspio je pokazati nekoliko spektakularnih mornaričkih scena posebno tijekom vrhunskog dijela. Sada ne želim ulaziti u previše detalja inače bi ih bilo previše, ali da budem iskren, u početku sam mislio da rani dio nije dovoljno spektakularan. Međutim, nešto kasnije shvatio sam da to ne bi trebalo biti iznenađujuće jer to nije bio glavni fokus.

Jedna stvar u kojoj nisam uživao bio je srednji dio koji mi je imao malo previše detalja, posebno onih koji se odnose na pozadinsku priču. Iako razumijem da je trebalo pokazati povijesnu točnost, ali bih radije da su bile manje (možda samo prikazane kratkim pripovednim riječima, a ne prikazivanjem cijelih scena). Vjerujem da to ne bi imalo nikakvog značaja za međunarodnu publiku.

Glumci i efekti…

Na osnovu toga mogao sam vidjeti da Emmerich ne pokušava napraviti standardni ratni film, već film o ranoj povijesti. Međutim, unatoč puno scena od povijesnog značaja, na kraju je ostalo nekoliko kratkih emotivnih trenutaka (na moje iznenađenje, moj najdraži bio je onaj koji je uključivao Japanke). A zbog tih mnogih scena u sredini, u početku nisam bio siguran o čemu se radi. Tek na pola puta kroz film uspio sam napokon shvatiti kamo priča zapravo ide. I jednom kad se to dogodilo, osjetio sam da priča postaje uzbudljiva i očekivao sam veliku bitku.

Ovaj film ima veliku glumačku postavu. Osim imena iz mog dijela Kratke priče, bilo je i drugih poznatih imena u većini sporednih uloga, poput Aarona Eckharta ( Sully itd.) kao Jimmy Doolittle, Mandy Moore – Najcrnji umovi itd.) kao Dickove supruge Anne Best, Nick Jonas – UglyDolls itd.) kao Bruno Gaido, Darren Criss kao Lindsey i nekolicina drugih. Mnogo likova koji su prikazani u ovom filmu nisu izmišljeni, što dokazuju i informacije prije završne kreditne scene. Nije bilo mid ili post end kreditne scene, ali uživao sam gledajući ih dok ih je pratila lijepa pjesma iz 40-ih.

Jedna stvar koju zapravo nisam dobio je odabir Eda Skreina za glavnu ulogu u tako velikom filmu, budući da mu je jedina glavna uloga bila Transporter Refueled (za koji se sjetimo da nije Jason Statham), dok je ostalo više kao pomoćna uloga. Možda je to bilo zbog njegove sličnosti s stvarnim Dick Bestom? Osobno nemam problema s njim. Izgledao je kul kad je radio akcijske uloge, iako manje uvjerljiv u dramatičnijem dijelu.

Midway Zaključak:

Za ljubitelje ratnog filma ovaj bi mogao biti zadovoljavajući naročito u bitkama. Međutim, ako tražite potpuni gotovo neprekidni sumnjivi ratni film, to vam se možda ne bi svidjelo jer je u pozadini bilo puno scena za prikaz povijesnog dijela. Ne očekujte da će ovaj romantizirati ratnu priču poput filma Pearl Harbor iz 2001. Michaela Baya, ovdje ne bi bilo romantike. Osobno sam se dobro proveo gledajući ovaj film, al ne u cijelosti. Ako želite vidjeti spektakularnu pomorsku bitku sa sjajnim specijalnim efektima, pokušajte. Ali budite spremni na možda i duže od očekivanog da biste došli do uzbudljivog dijela. IMDB Ocjena Filma: 7/10

Midway Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...

Za ljubitelje ratnog filma ovaj bi mogao biti zadovoljavajući naročito u bitkama. Ako želite vidjeti spektakularnu pomorsku bitku sa sjajnim specijalnim efektima, pokušajte. Ovaj film ima veliku glumačku postavu.Midway - Bitka za Midvej (2019) Recenzija filma