Tuesday, March 2, 2021

Mike and Dave Need Weeding Dates (2016) Recenzije Filmova

Mike and Dave Need Weeding Dates (2016)

Žanr: Adventure, Comedy, Romance
Godina 2016
Redatelj:  Jake Szymanski
Glavne uloge:  Zac Efron, Adam Devine, Anna Kendrick
Trajanje filma : 01:38:00
Datum izlaska :    8 July 2016 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADva razuzdana, vesela i otkačena brata, prisiljeni su tražiti sebi pratilje za vjenčanje njihove sestre jer unište svaku zabavu na kojoj se pojave no naići će na djevojke gore i od njih.

Bajram Šerif Mubarek Olsun, prije svega, svima onima koji recenziju čitaju upravo sad ili dok traje ovaj praznik. Otkucavaju moji posljednji sati u Bosni i Hercegovini i bliži se vrijeme kada ću krenuti putem svog drugog doma, ali još ovih par dana odmora iskorištavam maksimalno ne opterećujući se svime što me uskoro čeka.

Sinoć, par sati od Bajram namaza kada sam trebao već biti u dubokom snu, meni je pažnju ukrao ovaj film; odnosno kvalitetna snimka koja se pojavila na internetu. Nisam bio naročito uzbuđen niti sam očekivao nešto spektakularno jer formula filmova gdje glavnu ulogu igra Efron je dobro poznata i uvijek ista, tako da, šta realno možete očekivati? Što se tiče Majka i Dejva, sve što ste vidjeli u trejleru zapravo je sve ono što ćete vidjeti u realizaciji dugoj sat i po. Ustvari, da budem iskreniji, ima tu i tamo još pokoja eksplicitna, kvazi-humoristična scena, no ono što suptilno potenciram jeste da je ovo promašaj. Kako se film privodio kraju, pitao sam se gdje su danas dobre komedije. Gdje su danas filmovi kao što su to nekad bili ”Airplane” ili parodije ”Scary Movie”, te klasici kao što su ”Riba zvana Vanda” ili ”Planes, Trains and Automobiles”. I da ne zaboravim ”Mamurluk”, a i većinu Jim Carreyevih ostvarenja. Elem, ”Traže se pratilje za vjenčanje”, kako smo mi preveli, ima jedno tri-četiri (majke mi, brojao sam na prste) smiješnih scena i duhovitih dijaloga, a ovo ostalo je pretjerivanje, lascivne šale, uvredljiv humor i isforsirani skečevi i kad se to sve to udrobi, skuha u jednom loncu, to nikako ne može biti dobro. To može samo rezultirati razočaranošću gledaoca i jednoj simboličnoj malo ocjeni. Ali šteta, stvarno velika šteta, s obzirom da mi je Adam Devine bio itekako antipatičan u seriji ”Modern Family”, ali je postao podnošljiv, a Aubrey Plaza mi je oduvijek bila draga, no i njihovi likovi i njihova najočitija angažovanost ne može pomoći ovom predvidljivom i plitkom filmu da uzleti, a kamoli da mu let traje dugo. S obzirom da je ovo još jedan zajednički projekat Plaze i Efrona, neko naivan bi očekivao napredak i nešto kvalitetnije, no nisu napravili nikakav pomak od ”Dirty Grandpe”. A Kendrick, kao jedna od glavnih glumica u filmu, pokazala je najmanje. Najmanje najboljeg. Djelovala je neuvjerljivo i ova uloga joj nikako nije legla, a znamo šta ona sa svojim talentom može(referenciram na Up in the Air). Da ne razvlačim dalje detaljušući oko sitnica, u ovoj komediji ponajmanje je bilo komedije. Pametnom dosta.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,4/10, a na Tomatoesima malih 36%. Zaradili su preko 73 miliona na budžet od 33 miliona. Jake Szymanski je reditelj filma i prošle godine je radio na jednom HBO-vom filmu ”7 Days in Hell” sa Kit Harringtonom i Andy Sambergom.

Bez ikakve šanse za potencijalne nastavke i bez ikakve nade da pronađe armiju fanova, ovaj film je skliznuo u zaborav i jedino što mi možemo je ne osvrtati se unazad.

Ocjena:4/10

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU