Tuesday, July 2, 2024

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Priča o Mortal Kombatu fokusira se na lik Colea Younga. Film se također suočio sa svojim najvećim problemom s likom Colea Younga. Ova najnovija verzija Mortal Kombata, nažalost, vjerojatno će stvoriti zabunu kod gledatelja koji nisu fanovi ili još uvijek nisu upoznati s bilo čim što je povezano s video igrom Mortal Kombat.
- Advertisement -

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima video igara s borbenom tematikom – posebno zahvaljujući svom grafičkom izgledu koji se nije ustručavao prepustiti se tolikim elementima krvi i nasilja koji su izazvali kontroverzu od mnogih.

Njegova popularnost dovela je do toga da Mortal Kombat postane jedna od najprodavanijih videoigara na temu bitke u povijesti koja se zatim pokušala prilagoditi i razviti u razne druge oblike medija, od filmova, televizijskih serija, stripova, romana, karata igre, do mrežnih kockarskih natjecanja. Prva igrana filmska adaptacija samog Mortal Kombata objavljena je 1995. Unatoč manje toplom prijemu svjetskih filmskih kritičara, Mortal Kombat uspio je postići ogroman komercijalni uspjeh, kao i pokrenuti karijeru redatelja Paula W. S. Andersona u Hollywoodu. Nažalost, nastavak filma Mortal Kombat: Annihilation (1997.) Johna R. Leonettija nije uspio postići takav uspjeh i zatvorio je vrata mogućnosti za sljedeću adaptaciju igranog filma Mortal Kombat.

Iako New Line Cinema i Warner Bros. Pictures je najavio da se drugi nastavak Mortal Kombata razvija u 2010. godini, a napori za produkciju najnovijeg filma Mortal Kombat zapravo nisu započeli do 2015. godine kada se James Wan pridružio kao producent. Istovremeno, Simon McQuoid bio je postavljen za režiju filma koji neće biti nastavak prethodna dva filma Mortal Kombat, ali će se raditi na njemu kao ponovno pokretanje cijele serije filmova Mortal Kombat. Stoga se nemojte iznenaditi brojnim promjenama koje su donijeli McQuoid i scenaristi Greg Russo i Dave Callaham (Wonder Woman 1984, 2020). Stari omiljeni likovi ljubitelja video igara Mortal Kombat i dalje su prisutni. Uprkos tome, novi će lik zadržati fokus pripovijedanja filma. Posljednji Mortal Kombat također iza sebe ostavlja elemente priče o natjecanju boraca iz dva različita svijeta. Pa, što će ponuditi ovaj film?

Mortal Kombat Filmske Recenzije

Priča o Mortal Kombatu fokusira se na lik Colea Younga (Lewis Tan), borca ​​mješovitih borilačkih vještina kojeg jedne noći iznenada napadne neznanac koji postane poznat kao Sub-Zero (Joe Taslim). Srećom, Colea Younga spašava major Jackson “Jax” Briggs (Mehcad Brooks) koji mu tada govori da traži zaštitu od svoje partnerice, Sonye Blade (Jessica McNamee). Sonya Blade, koja je ispitivala plaćenika poznatog kao Kano (Josh Lawson), Colea Younga obavijestili su o postojanju niza dimenzija čiji su vladari poslali svoje borce u borbu da bi pobijedili na natjecanju zvanom Mortal Kombat kako bi mogli svladati dimenziju. koja je poražena. Ispada da Cole Young ima povijesne veze s događajem iz prošlosti, te ga čini ključnom figurom u budućim bitkama Mortal Kombata.

Ova najnovija verzija Mortal Kombata, nažalost, vjerojatno će stvoriti zabunu kod gledatelja koji nisu fanovi ili još uvijek nisu upoznati s bilo čim što je povezano s video igrom Mortal Kombat. Netherrealm? Zemaljsko carstvo? Vanjski svijet? Kao film koji je zamišljen kao polazna točka za putovanje kroz priču, čini se da se scenarij priče Russo i Callaham previše oslanja na sjećanje i uspomene publike zbog znanja o raznim mitologijama koje su opisane u Mortal Kombat videu igri. Zapravo, kroz linije dijaloga koje su govorili brojni likovi u priči ovog filma, mitologija postojanja Mortal Kombata dobiva određenu jasnoću. Međutim, ograničena isporuka i često mucanje čine malo priča koje se stvarno mogu izvući u 110 minuta trajanja filma.

Film se također suočio sa svojim najvećim problemom s likom Colea Younga. U usporedbi s nizom likova koji se pojavljuju u priči filma, lik Cole Young, koji je posebno stvoren i upravo predstavljen kroz najnoviji film Mortal Kombat, gotovo se pojavljuje bez izdvajanja stvarno zanimljivih likova. Karakterizacija je ravna produbljivanjem priče koja je također daleko od obvezujuće. Čak i kad se kaže da je lik Cole Young posjedovao i ovladao posebnom moći, lik se još uvijek nije pojavio kao presudna figura za priču o Mortal Kombatu. Ovaj je problem složen ukočenošću Taninog izgleda u pokušaju da oživi Colea Younga. Tan je prisutan bez karizme ili izloženosti snažnim osjećajima – bilo gestama ili izgovorenim dijalogom – što čini njegovu prisutnost laganom konkurencijom drugim likovima i glumcima u priči ovog filma.

Mortal Kombat je sretan što se pojavio Taslim, Lawson – koji zapravo glumi lik koji se toliko teško sviđa, ali Lawson ga je uspješno oživio i Hiroyuki Sanada koji se uspio pojaviti u vrhunskoj kvaliteti. Ova pojavljivanja mogu barem pokriti nedostatke koji nastaju zbog slabe glumačke pojave glavnog lika i zbog površnosti priče i režije koju je dao McQuoid. Film je osmišljen kao prezentacija koja ističe svoje akcijske scene. McQuoid je u mogućnosti to pružiti. Trenutci radnje – koji često dolaze s dojmom brutalnog nasilja koje video igre uvijek predstavljaju – dobro su uglađeni i zadovoljavajući. Međutim, kada se ti trenutci izgube, film često gubi život svog pripovijedanja. Nije baš loša prezentacija, ali sve u svemu, čini se da Mortal Kombat-u nedostaje energije da obećava početak putovanja kroz priču. IMDB Ocjena Filma: 6.3/10

Mortal Kombat (2021)
Borba Smrtnika

Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Simon McQuoid
Producent: Greg Russo, Dave Callaham, Ed Boon, John Tobias, Oren Uziel, Greg Russo
Glavne Uloge Glumci: Lewis Tan, Joe Taslim, Hiroyuki Sanada, Jessica McNamee, Tadanobu Asano, Josh Lawson, Mehcad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Max Huang, Sisi Stringer, Matilda Kimber, Laura Brent, Elissa Cadwell, Daniel Nelson, Nathan Jones
Zemlja: Australia | USA
Trajanje filma: 110 min
Datum izlaska: 02.04.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : 8.4.2021. Cro, Srb, BiH

Trailer Filma Mortal Kombar:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Priča o Mortal Kombatu fokusira se na lik Colea Younga. Film se također suočio sa svojim najvećim problemom s likom Colea Younga. Ova najnovija verzija Mortal Kombata, nažalost, vjerojatno će stvoriti zabunu kod gledatelja koji nisu fanovi ili još uvijek nisu upoznati s bilo čim što je povezano s video igrom Mortal Kombat.Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma