Sunday, June 16, 2024

Mr. Peabody & Sherman (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Mr. Peabody & Sherman (2014)
GOSPODIN PIBODY I ŠERMAN
Žanr:   Komedija/Animirani/Avanturisitčki
Godina: 2014
Redatelj:  Rob Minkoff
Glavne uloge:     Ty Burell, Max Charles, Stephen Colbert, Lauri Fraser, Joshua Rush, Leslie Mann, Allison Janney
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska :      7 March 2014 (USA)Pas Mr. Peabody je nadprosječno inteligentan i nikada nije bio usvojen ali je zato on usvojio malenog dječaka i nazvao ga Sherman. Ubrzo, njihov odnos počinje ličiti kao odnos između oca i sina i njih dvojica postaju pravi avanturisti i putujući kroz vrijeme, shvataju važnost i ljepotu sadašnjosti.

Vrijeme nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja je idilično vrijeme da nadograđujete svoje sposobnosti ili eventualno se odlučite šta dalje u životu? Zato oni ovo vrijeme nazivaju jednom od raskrsnica života, no meni sve nekako i dalje djeluje bezperspektivno, tako da ja vrijeme traćim, između svega ostalog, i gledajući filmove. Sinoć je na red došao ovaj, animirani…

Uvijek ističem na recenzijama animiranih filmića da mi je milo pogledati jedan, još ako je komedija, onda se baš upustim i opustim uz njeg, a zamislite kad je uz sve to film još i dobar, kao što je ovaj bio. Prijatno iznenađenje, moram priznati, s obzirom da se nikad nisam toliko zadavao u samu historiju lika Peabodya koja doseže još do 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Film ima dovoljno akcije, sasvim dovoljno humora, zabavne likove, zaplet, rasplet, sve je na svom mjestu, osim što je, barem po mom mišljenju, film nekako za starije generacije zbog svih tih šala i dijaloga, mada bi, vjerujem, i djeca bezuslovno uživala. Drago mi je da sam naletio na konačno dobar animirani film s obzirom da se nisam baš oduševio filmom ‘Rio 2’, kojeg sam prošle sedmice pogledao. Glasovna potpora na čelu sa Ty Burellom definitivno nije mogla biti bolja za ovaj film, tako da je, i u tom pogledu, film pun pogodak. Vizualno i stilski, takođe. I bez obzira što sam skoro napunio 19. godina, priznajem kako volim gledati crtiće jer me uvijek vraćaju u doba djetinjstva, doba bezbrižnosti i neodgovornosti, a kada vam animirani film dopusti upravo to, onda je to pravi film.

Na IMDb.com ocjena mu je solidnih 7,1/10 a na Tomatoesima 79%. Nije zaradio koliko inače animirani filmovi zarade, ali dovoljno da nadoknadi budžet – više od 266 miliona dolara na budžet od 145 miliona. Reditelj filma je Rob Minkoff poznat po’Kralju lavova”, ”Stuartu Malom”, ”Flypaperu” i sl.

Ovaj animirani film će vam zagarantovanoti priuštiti da barem na sat i po odlutate od vanjskog svijeta, ako ste dovoljno zreli odnosno nezreli da mu to dozvolite.

Ocjena:7.5/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave