Thursday, June 13, 2024

Muppets Most Wanted – Muppeti u bijegu (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Muppeti u bijegu (2014)
Muppets Most Wanted

Žanr: Avantura, Komedija, Kriminalistički
Godina: 2014
Redatelj: James Bobin
Glavne uloge: Tom Hiddleston, Lady Gaga, Salma Hayek
Trajanje filma : 01:47:00
Datum izlaska : 14. Ožujak 2014.Skupina mapetovaca kreće na svijetsku turneju no ubrzo upadaju u organiziranu pljačku slika i vrijednog nakita koju je organzivao žabac sličan Kermitu i njegov zločesti partner.

Ovaj film nastavlja tamo gdje je onaj iz 2011. stao. Ko ne zna o čemu je riječ, http://dftm.blogger.ba/arhiva/2012/03/01/3178855 , može pročitati ovdje, ali svejedno ću vam istaći da je u pitanju, barem što se prvog dijela ovog filma tiče, jedna uspješna ekranizacija i povratak starih mapetovaca na scenu, no vjerovatno su svi trebali stati na tome, jer kasnije dorade, produžeci i nastavci, samo su mlaćenje prazne slame i znak da je Hollywoodu, užasno dosadno. A kad je njima dosadno, mogu samo dosaditi i nama.

Radnja nije ni po čemu specifična, dakle, tu je samo da se nešto dešava, a pod nešto možemo i podrazumijevati ”bilo što”. Mapetovci kreću na turneju, pojavi se zlikovac, a ovog puta ga glumi komičar Gervais, i sad oni su tu da riješe neke prepreke i poenta je, da žele ponovo učvrstiti svoje veze. Sad to ni budali ne može biti zanimljivo osim ako između svega toga neće praviti neke zabavne scene, smiješne dijaloge i nešto još zanimljivije i inovativnije, nego ikad prije. Dosta toga u filmu ispunjava ove moje, upravo postavljene kriterije, meni su lično najbolji bili Tina Fey i Ty Burell, no svo ostalo šarenilo, muzičke numere, koreografije i scene akcije, po mom mišljenju, samo su dokaz kiča, pretjerano loših ideja i realizacije istih. Zašto jednostavno nisu mogli stati i ostati na staroj slavi, ali ipak ne. Nastavak Mapeta nije toliko loš, no za mene je nedovoljno dobar, što ste već do sada mogli primjetiti, isčitavajući recenziju. Činjenica je da ćete negdje naići da je i ovaj film za sve generacije, no sumnjam da će se ostali, osim djece, radovati i s uživanjem gledati ovaj film.

Ocjena na IMDb.com mu je finih 6,8/10 a na Tomatoesima jačih 79%. Reditelj filma je James Bobin, koji je radio i na prošlim Mapetima ali i na filmovima i serijama o ‘Ali G’-iju’. Dokaz da se film nije nešto naročito proslavio, jeste svakako, jedva nadoknađen budžet, koji je iznosio 50 miliona dolara, a film je zaradio nešto malo iznad 78.

Sve u svemu, ova tražena ekipa ‘Mapeta’ vjerovatno neće biti zeleno svijetlo za neke potencijalne nastavke, ali neka i ostane tako, jer nekima dugo nakon ovog filma, vjerovatno neće biti dobro.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave