Sunday, June 16, 2024

Ne Diši 2 Recenzija & Pregled Filma 2021 (Don’t Breathe 2)

Share

SUMIRANJE

S pričom koja se odvija osam godina od serije sukoba prikazanih u “Don't Breathe”, ovaj film prikazuje život Normana Nordstorma. Radnja uvrnute priče o liku Phoenixa također je dobro razrađena.
- Advertisement -

S troškovima proizvodnje manjim od 10 milijuna američkih dolara i komercijalnim prihodima od preko 150 milijuna američkih dolara tijekom objavljivanja, ne bi trebalo biti iznenađenje da su se Fede lvarez i Sam Raimi tada jako potrudili producirati nastavak filma “Don’ t Breathe” (Álvarez, 2016.). Međutim, tek početkom 2020. godine objavljeno je o postojanju nastavka Don’t Breathe 2 s lvarezom koji je služio samo kao producent i scenarist, dok je njegovu poziciju redatelja zamijenio Rodo Sayagues koji je zajedno s lvarezom napisao i scenarij za film “Don’t Breathe” i njegov nastavak. , “Ne Diši 2” (Don’t Breathe 2). Osim povratka lika Normana Nordstorma, kojeg glumi Stephen Lang, priča “Ne Diši 2” nema izravnu vezu sa sukobima koji su se ranije događali i koji su ispričani u prethodnom filmu. Onda, može li ovaj film proizvesti isti intenzitet horor terora?

S pričom koja se odvija osam godina od serije sukoba prikazanih u “Don’t Breathe”, ovaj film prikazuje život Normana Nordstorma (Lang) koji sada živi u predgrađu sa svojom kćeri Phoenix (Madelyn Grace). S raznim mračnim iskustvima u prošlosti, Norman Nordstorm odlučuje samostalno odgajati svoju kćer, dok nastavlja podučavati nešto o tome kako preživjeti i braniti se u slučaju da netko ima loše namjere prema njemu – iako je Phoenix više puta izjavila da želi ići u školu onako kao većina djece njenih godina. Nažalost, miran život Normana Nordstorma, zajedno s Phoenixom, poremeti se kada grupa kriminalaca dođe i pokuša oteti Phoenixa.

Ne Diši 2 Film Recenzija

Popraćen lvarezovom uglađenom režijom, “Don’t Breathe” uspio je postići uspjeh, ali i zadovoljiti ljubitelje horora svojom pričom o skupini mladića koji pokušavaju opljačkati kuću starog i slijepog vojnog veterana, ali onda se moraju suočiti sa smrtonosnim otporom zlikovca.vojni veteran. Snažan rad karaktera s karakterizacijom Normana Nordstorma – koji se kroz film naziva Slijepac – kao lik koji ne vidi, ali ima inteligenciju i sposobnost da se brani, također je ključni element u uspjehu pripovijedanja filma. “Ne Diši 2” (Don’t Breathe 2), nažalost, nedostaje taj element iznenađenja. Pretpostavka nastojanja glavnog lika da se bori s ljudima koji mu pokušavaju učiniti zlo više nije nova, iako ovaj film predstavlja zaokret u priči vezanoj za prošlost lika Feniksa.

Nasilje je ovdje bilo stvarno jezivo i ekstremno s mnogo grafičkih scena. Ubojstva su bila apsolutno brutalna korištenjem predmeta koji bi zadavali najveću bol, zbog čega se film ponekad osjećao kao slasher horor, jer je također bio prilično krvav. Btw, film je imao iznenađujući kraj koji nisam očekivao. Oh, ovdje je bio zanimljiv kratki post end kredit koji možete vidjeti ako pričekate do samog kraja.

Čini se da lvarez i Sayagues prilično dobro razumiju ovu situaciju. “Ne Diši 2” očito samo iskorištava postojanje lika Normana Nordstorma i njegovu sposobnost da se nosi sa svakom taktikom protivničkog lika koji ga pokuša zaustaviti. Na temelju toga, ovaj film onda maksimizira korištenje brutalnih scena prekrivenih krvlju. Iako ne daje nužno odgovor koja je funkcija ili bit Don’t Breathe 2 kao nastavka – osim da ostvari još veću komercijalnu zaradu, naravno – ali Sayaguesov rad još uvijek može stvoriti mnoge prilično uzbudljive horor trenutke. Radnja uvrnute priče o liku Phoenixa također je dobro razrađena, posebno dio u kojem se lik Phoenixa zatim susreće s likovima za koje je rečeno da dolaze iz prošlosti koju nikada prije nije poznavao.

Lik Normana Nordstorma, koji je u prethodnom filmu opisan kao netko tko je učinio niz loših djela, u ovom filmu pokušava neutralizirati svoju karakterizaciju pričom o odnosu koji ima s likom Phoenixa. Ne posve uspješno, pogotovo kada filmska priča otkriva kako se prvi susret između lika Normana Nordstorma i lika Phoenixa, ali Langov izgled čini da se Norman Nordstorm još uvijek osjeća čovjekom – ima niz pogrešaka, ali pokušava se poboljšati. Langov izgled također se čini dinamičnijim kada se usporedi s glumačkom izvedbom koju je dala Grace. Brendan Sexton III i Fiona O’Shaughnessy koji glume antagonisticu također su djelotvorni u oživljavanju dvaju lika koje igraju. To nije prezentacija koju će publika dugo pamtiti, ali “Ne Diši 2” definitivno ima moć pružiti neke zabavne horor trenutke tijekom priče.

Dakle, ako pitate je li “Ne Diši 2” film dobar, vjerojatno bih rekao da nije. Ali ako pitate jesmo li uživali, onda bi odgovor bio “Apsolutno”. Ima intenzitet, napetost, uistinu loše negativce i jedinstvenog protagonista što je stvorilo zanimljivu radnju. A mlada Madelyn Grace fantastično je odradila svoju ulogu jer je više nego sposobna igrati uz Stephena Langa (koji se još uvijek osjećao savršeno kao veteranski slijepac sa savješću). Ako tražite stvarno nasilan film lošeg momka koji se bori protiv lošijih tipova dok pokušava zaštititi svoju voljenu osobu, onda bi vam ovo bilo po volji. Ali ako ne možete podnijeti pogled na tako jezivo nasilje, onda bolje izbjegavajte ovaj film. IMDB Ocjena Filma: 6,1/10

Ne Diši 2 Trailer Filma

Film Credits

“Ne Diši 2” Film (Don’t Breathe 2) 2021

Žanr

Akcija, Horor, Drama, Filmovi 2021

Redatelj

Rodo Sayagues

Producent

Fede Alvarez, Rodo Sayagues

Zemlja: United States, Srbija

Trajanje filma

1h 38min

Datum izlaska 12.08.2021 (svjetska premijera)

U kinima od

30.09.2021

Glavne Uloge Glumci

Stephen Lang kao The Blind Man

Madelyn Grace kao Phoenix

Brendan Sexton III kao Raylan

Adam Young kao Jim-Bob

Rocci Williams kao Duke (as Rocci Boy Williams)

Christian Zagia kao Raul

Bobby Schofield kao Jared

Fiona O’Shaughnessy kao Mother

Stephanie Arcila kao Hernandez

Diaana Babnicova kao Billie

Ron Rogell kao Market Manager

Sofija Stojanovic kao Young Phoenix

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

S pričom koja se odvija osam godina od serije sukoba prikazanih u “Don't Breathe”, ovaj film prikazuje život Normana Nordstorma. Radnja uvrnute priče o liku Phoenixa također je dobro razrađena. Ne Diši 2 Recenzija & Pregled Filma 2021 (Don't Breathe 2)