Sunday, October 24, 2021
HomeDramaNiz mračni hodnik - Down a Dark Hall (2018) Recenzija

Niz mračni hodnik – Down a Dark Hall (2018) Recenzija

-

Niz mračni hodnik (2018)
Down a Dark Hall

Žanr: Drama | Fantazija | Horor
Godina: 2018
Redatelj: Rodrigo Cortés
Producent: Lois Duncan, Michael Goldbach
Glavne uloge: Taylor Russell, Uma Thurman, AnnaSophia Robb, Isabelle Fuhrman, Rebecca Front, Rosie Day, David Elliot, Kirsty Mitchell. Noah Silver, Victoria Moroles, Ramiro Blas, Jim Sturgeon, Josep Linuesa, Carl Chambers
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:36:00
Datum izlaska: 01.08.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 20.09.2018.
Hrvatska 20.09.2018.
Srbija 20.09.2018.

 

Uznemireni učenik s imenom Katherine (AnnaSophia Robb – Race to Witch Mountain, Charlie and the Chocolate Factory itd.) upisali su njezini roditelji u internat Blackwood na čelu s direktoricom Madame Duret (Uma Thurman – Pulp Fiction, Kill Bill itd. ). Očigledno je da je škola prihvatila samo nekoliko učenika koji uključuju i buntovnu Veronicu (Victoria Moroles – Teen Wolf TV serije itd.) I druge uznemirujuće djevojke Ashley (Taylor Russel), Izzy (Isabel Fuhrman) i Sierra (Rosie Day).

Činilo se da se škola fokusira na podučavanje određenih lekcija od strane svojih ograničenih učitelja. Jedan od onih učitelja bio je Duretov sin Jules (Noah Silver – Tyrant TV serija itd.) koji je bio još mlad i privukao je djevojke. Stvari bi počele da postanu misteriozne iako su se djevojke činile da su dobile izvrsne sposobnosti u lekcijama. Da ne spominjem Kit (skraćeno za Katherine) ponekad je imala osjećaj neobjašnjivog postojanja oko škole.

Kada je Kit počela postati sumnjiva, ispostavilo se da je u školi bilo nešto mračno što je ugrozilo sve ljude u njoj. Može li Kit i njeni novi prijatelji preživjeti? Pronađite ih sve u ovom horor filmu.

Niz mračni hodnik Filmske Recenzije

OK, baš kao što sam očekivao, ovaj film nije bio previše zastrašujući. Prvih pola sata bilo je više usredotočeno na prilagodbu djevojaka u ovu novu mračnu i tajanstvenu školu. Ali kad se tajna počne više fokusirati, bilo je malo prizora koji su mi kratko dali jeze (ta scena koja uključuje Kit usred noći bila je vrhunac toga). Međutim, pored vrlo malo bujnih plašenja tu i tamo, film nije postao zastrašujući. Umjesto toga, to je više nalik na misteriozno rješavanje vrste i iako je uključeno nešto natprirodno, to nije bila ona vrsta koja bi vam stvarno dala zastrašujuće trenutke poput one Conjuring serije ili japanskih horskih filmova. Jedna stvar za koju sam mislio da je smanjila oštrinu vjerojatno su bile scene koji su bili previše tamne da zapravo nismo mogli vidjeti navodno zastrašujuću prisutnost.

Sama priča nije bila prekomplicirana. Ideja je ipak bila je nešto sasvim jedinstveno i zanimljivo. I do dvije trećine filma bilo je sasvim intrigantno i natjeralo me da želim znati prave razloge za tajnu. Od onoga što sam vidio na kraju kreditne scene, to se temeljilo na romanu Loisa Duncan koja je iznenađujuće napisan još 1974. godine. Pretpostavljam da u ovom filmu ima dovoljno promjena kako bi se prilagodile modernim stvarima koje nisu postojale tijekom pisanja. U svakom slučaju, mislio sam da je romanova ideja bila dovoljno jedinstvena, ali, nažalost, prilagodba možda neće pratiti knjigu.

Kreditna scena

Oh, budući da sam ranije spomenuo kreditnu scenu, čekao sam do zadnje minute i bilo je scene za koju nisam bio siguran da ima bilo kakav značaj. Btw, bio sam iznenađen kad sam vidio da je autorsko pravo 2016., što znači da je film već bio dovršen prije 2 godine, ali je objavljen tek ove godine. Možda distributer nije baš siguran u uspjeh i samo je pričekao do pravog trenutka.

Sve u svemu, ovaj je film bio dovoljan pokušaj stvaranja nečeg jedinstvenoga kojeg su vjerojatno vidjeli u romanu. Međutim, prilagodba nije baš zadovoljavajuća. Stidljivost je bila tamo, ali nije dosljedno učinjena, a zastrašujući dio bio je prekratak. Završetak je ipak bio prilično lijep, ali osobno sam osjećao da je film bio više poput drame s nekim strašnim slikama, a ne punim horor filmom. Glumice i glumci ovdje bili su tek toliko i nažalost Uma Thurman nije imala previše vremena na ekranu kako bi ostavila sjajan utisak (iako je pokazivala poglede istinski hladnih pojava). Ono što je bilo iznenađujuće s obzirom na to da je film režirao Rodrigo Cortés koji je prethodno režirao Buried glumi Ryan Reynolds koji je bio jedan od najboljih psihološki trilera prema mom mišljenju.

Zaključak:

U svakom slučaju, ako tražite drama horor film otajstva s djevojkama srednjih škola kao glavnim glumcima. Onda biste mogli pokušati s ovim. Iznenađujuće nisam bio previše razočaran ovim filmom, jer možda nije bio ispod mojih niskih očekivanja. Ali ako očekujete istinski zastrašujući horor nadnaravni film, onda to možda neće zadovoljiti. Tvoj izbor. IMDB Ocjena Filma: 5.1/10

 

Titlovan Trailer Filma:
<

/strong>

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Ostanite Povezani

210FansLike
6,479FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest posts