Saturday, February 27, 2021

Non Stop (2014) Recenzija Filma

Non Stop (2014)
Non-Stop

Žanr: Akcija, Misterija, Triler
Godina 2014
Redatelj: McG
Glavne uloge: Amber Heard, Hailee Steinfeld, Kevin Costner
Trajanje filma : 01:46:00
Datum izlaska : 13. Ožujak 2014

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMaršal zrakoplovstva nađe se odjednom u komplikovanoj otmici aviona gdje mora isplatiti otmičaru 150 miliona dolara inače će jedna osoba umrijeti svakih 20 minuta.

Strpljenje je dobitak, kažu neki, a ja već od februara čekam ovo ostvarenje jer sam očekivao stvarno dobar film s obzirom na ekipu ispred i iza kamere. Sinoć je bio savršen tajming za gledanje ovog filma jer se okupilo društvo na spavanac i negdje oko ponoći krenuo je filmski doživljaj s Liamom Neeson.

Oni koji redovno prate i čitaju moj blog, ma i oni koji znaju da imam više od 600 filmova na blogu, odnosno recenzija, shvataju koliko volim filmove. Ali ne samo i filmove, kao spoj više umjetnosti, nego i književnost a dokaz i tome su tri knjiga koje stoje iza mene. Ovo što pišem ne bi trebalo biti besmisleno jer želim naglasiti da izuzetno volim filmove, ali ne tip filmova gdje se razglaba, gdje se vode dugi nepotrebni dijalogi a koji su prethodno nahvaljeni i imaju neki dobar status u filmskom svijetu. Zašto nešto tako, kada se olako mogu praviti dobri i zanimljivi filmovi kao što je, upravo ovaj? Ne samo da mi se svidio, nego mislim da bi ste ga što prije, ako niste, trebali pogledati jer je izuzetno zanimljiv, misteriozan, napet i sat i po što traje, i par minuta više, iskoristio da je ispriča jednu, pomalo tipičnu priču, koja će vam se, bez obzira na sve, svidjeti. Liam Neeson je u svojim ulogama nekako uvijek isti no njega ne možete ne voljeti kao glumac zbog njegove pojave i glasa i činjenice da skoro uvijek glumi dobričine u filmovima. I ostatak ekipe u filmu je extra, osim što mi se lik Julianne Moore nekako činio suvišnim dok nije došlo do onog dijela kada se on ispovijeda Liamu pa tada bi trebao valjda skupiti neke simpatije. U suštini, film se pokazao kao itekako dobrim i vjerujem da je, put slave, tek pred njim te da će itekako biti popularan. Formula je toga da film uspješno kombinuje misteriju i akciju pa se valjda isplatilo čitavoj ekipi jer su napravili jedan film vrijedan gledanja.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,1/10 a na Tomatoesima 59%. Reditelj filma je poznati Jaume-Collet Serra koji je ranije režirao tako odlične filmove kao što su ‘Kuća Voska’, ‘Siroče’, ‘Unknown” ali i ne baš priznati ‘Goal 2”. Film je koštao 50 miliona dolara a zaradio skoro četversotrukov više, dakle nešto oko 199 miliona dolara.

‘Non Stop’ je izvrstan akcijski napeti triler sa elementima misterije koji će biti prava stvar, svejedno ga budete li gledali sa drutšvom ali i sami. Odrađen je odličan posao, nesumnjivo je.

Ocjena:9/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU