Friday, May 20, 2022
HomeAkcioni FilmoviNon Stop (2014) Recenzija Filma

Non Stop (2014) Recenzija Filma

-

Non Stop (2014)
Non-Stop

Žanr: Akcija, Misterija, Triler
Godina 2014
Redatelj: McG
Glavne uloge: Amber Heard, Hailee Steinfeld, Kevin Costner
Trajanje filma : 01:46:00
Datum izlaska : 13. Ožujak 2014Maršal zrakoplovstva nađe se odjednom u komplikovanoj otmici aviona gdje mora isplatiti otmičaru 150 miliona dolara inače će jedna osoba umrijeti svakih 20 minuta.

Strpljenje je dobitak, kažu neki, a ja već od februara čekam ovo ostvarenje jer sam očekivao stvarno dobar film s obzirom na ekipu ispred i iza kamere. Sinoć je bio savršen tajming za gledanje ovog filma jer se okupilo društvo na spavanac i negdje oko ponoći krenuo je filmski doživljaj s Liamom Neeson.

Oni koji redovno prate i čitaju moj blog, ma i oni koji znaju da imam više od 600 filmova na blogu, odnosno recenzija, shvataju koliko volim filmove. Ali ne samo i filmove, kao spoj više umjetnosti, nego i književnost a dokaz i tome su tri knjiga koje stoje iza mene. Ovo što pišem ne bi trebalo biti besmisleno jer želim naglasiti da izuzetno volim filmove, ali ne tip filmova gdje se razglaba, gdje se vode dugi nepotrebni dijalogi a koji su prethodno nahvaljeni i imaju neki dobar status u filmskom svijetu. Zašto nešto tako, kada se olako mogu praviti dobri i zanimljivi filmovi kao što je, upravo ovaj? Ne samo da mi se svidio, nego mislim da bi ste ga što prije, ako niste, trebali pogledati jer je izuzetno zanimljiv, misteriozan, napet i sat i po što traje, i par minuta više, iskoristio da je ispriča jednu, pomalo tipičnu priču, koja će vam se, bez obzira na sve, svidjeti. Liam Neeson je u svojim ulogama nekako uvijek isti no njega ne možete ne voljeti kao glumac zbog njegove pojave i glasa i činjenice da skoro uvijek glumi dobričine u filmovima. I ostatak ekipe u filmu je extra, osim što mi se lik Julianne Moore nekako činio suvišnim dok nije došlo do onog dijela kada se on ispovijeda Liamu pa tada bi trebao valjda skupiti neke simpatije. U suštini, film se pokazao kao itekako dobrim i vjerujem da je, put slave, tek pred njim te da će itekako biti popularan. Formula je toga da film uspješno kombinuje misteriju i akciju pa se valjda isplatilo čitavoj ekipi jer su napravili jedan film vrijedan gledanja.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,1/10 a na Tomatoesima 59%. Reditelj filma je poznati Jaume-Collet Serra koji je ranije režirao tako odlične filmove kao što su ‘Kuća Voska’, ‘Siroče’, ‘Unknown” ali i ne baš priznati ‘Goal 2”. Film je koštao 50 miliona dolara a zaradio skoro četversotrukov više, dakle nešto oko 199 miliona dolara.

‘Non Stop’ je izvrstan akcijski napeti triler sa elementima misterije koji će biti prava stvar, svejedno ga budete li gledali sa drutšvom ali i sami. Odrađen je odličan posao, nesumnjivo je.

Ocjena:9/10

Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts