Saturday, December 4, 2021
HomeAdventureNorm of the North - Norm sa sjevera (2016) Recenzija Filma

Norm of the North – Norm sa sjevera (2016) Recenzija Filma

-

Norm of the North
Norm sa sjevera (2016)
Žanr: Animirani/Komedija/Avanturistički
Godina: 2016
Redatelj:  Trevor Wall
Glavne uloge:    Rob Schneider, Heather Graham, Ken Jeong
Trajanje filma : 01:30:00
Datum izlaska : 15 January 2016 (USA)Kada ljudi pokušaju izvršiti invaziju na njegov dom Arktiku, polarni medvjed Norm dolazi u New York da sruši korporaciju koja je zadužena za to.

Ti ako si imalo iskusan filmofil, ti možeš po najavi, po posteru shvatiti o kakvom će filmu biti riječ. Izgled neka može prevariti, ali većinom me moja ”filmska” intuicija ne vara. Ali pošto se ništa novo ne pojavljuje u zadnjih par dana, gledao sam šta se davalo online.

A onda sam nešto najzad shvatio. Osim loših igranih filmova, godišnje se mora ispuniti i kvota loših animiranih filmova, a neki od njih moraju izgledati ovako jeftino i retardirano, čisto da se, haman zaprepastimo, da nam zaintrigira psihu i dušu i srce sam reditelj koji se usudio i plasirao ovako nešto u javnost. Sada javno priznajem da je ovo jedan od rijetkih filmova koje nisam mogao pogledati do kraja, jer da jesam, bojim se da bi obolio do kraja i poželio da izvršim ili ubistvo ili samoubistvo. Nemojte me prijavljivati policiji jer vjerujem da će se sličan osjećaj javiti kod vas. Radnja je sasvim okej i sam problem kojim se film bavi, tipa globalno zagrijavanje, Leonardo di Caprio, priroda ledenjaci, ali je sve to spakovano u jedan od najgorih filmova u novom milenijumu. Osim aljkavog vizualnog predstavljanja, od početka do neke dvadeset pete minute, ovaj film ne mari o likovima, ne mari o konceptu, o zapletu, o humoru, kojeg na silu pokušava imati, ali nema, naravno. Ne znam šta bih više dodao niti oduzeo, osim toplog savjeta da ni ne pomišljate da pogledate ovo mrcvarenje, ovaj splet nesretnih okolnosti, ovo psihološku torturu i zločin nad umjetnošću.

Ocjena na IMDb.com mu je visokih 3,6/10 a na Tomatoesima slabih 9%. U Americi ga je neko nagradio sa 17 miliona dolara na nepoznat budžet. Trevor Wall je reditelj filma i ovo mu je filmski debi i nadam se da neće više snimati u budućnosti.

Nisam brutalan, ali sam brutalno iskren. Od mora lijepih animiranih filmova, ovakvi se odbacuju i stavljaju na marginu filmskog društva.

Ocjena:2/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts