Friday, June 14, 2024

Novosti iz velikog svijeta – News of the World (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, prilično sam uživao u ovom zapadnjačkom dramskom filmu. Osim što sam uživao u tome kako su dva glavna lika izdržala i ustrajala u svim preprekama, divio sam se i glumi Tom Hanksa. Helena Zengel također je sjajno nastupila. Putovanje je bilo prekrasno za gledati, uz lijepu interakciju između starijeg kapetana i mlade djevojke.
- Advertisement -

Dok sam sinoć tražio nešto zanimljivo za gledati i pregledavajući Netflix, nabasao sam na ovaj film Novosti iz velikog svijeta u odjeljku Nedavno dodani. Zaintrigiralo me jer je glumio Tom Hanks, što obično prevede na kvalitetan film. Uz to sam malo pročitao i vidio da je to jako hvaljen. Pa krenimo sada.

Kratka Radnja Filma

Smješten u godinu 1870. nakon građanskog rata u SAD-u, kapetan Jefferson Kidd (Tom Hanks – Sully, The Circle itd.) radio je kao čitatelj vijesti koji je išao od grada do grada i zarađivao malo novca od onoga tko mu je htio dati novčić. Nakon završetka čitanja, kapetan se susreo s mladom djevojkom Johanna (Helena Zengel) koja je jedina preživjela napad na svog vozača.

Unatoč svojoj nevoljkosti, kapetan je doveo Johannu do krajnjeg mjesta njezine jedine žive rodbine. Tako su njih dvoje krenuli na vrlo dugo putovanje ispunjeno toliko opasnosti i prepreka da stignu na odredište.

Pa što se dogodilo s kapetanom i Johannom? Pronađite sve u ovom zanimljivom i jedinstvenom zapadnjačkom dramskom filmu.

Novosti iz velikog svijeta Filmske Recenzije

U posljednje vrijeme zapadnjački filmovi nisu mi uistinu omiljeni. Bilo je smiješno jer sam tijekom djetinjstva volio sve u vezi s kaubojima i čak sam u jednom trenutku htio postati šerif. Kasnije mislim da sam prerastao to razdoblje i više ih nisam stvarno volio. Pa da budem iskren, isprva sam bio pomalo sumnjičav u vezi s ovim filmom, ali htio sam pokušati, jer sam mislio da postoji malo jedinstvenosti s tom premisom. Stari vojnik veteran koji je s mladom djevojkom otputovao na neko daleko mjesto.

I dok sam gledao ovaj film, bilo je poput onoga što sam očekivao. Putovanje je bilo prekrasno za gledati, uz lijepu interakciju između starijeg kapetana i mlade djevojke kojoj je život dvaput bio rastrgan. I ono što me začudilo je da se nije posve usredotočio na dramatičan odnos, već i na muke s kojima su se oboje morali suočiti, od gomile bivših vojnika iz konfederacije, nestalih, vođe milicije u malom gradu i drugih izazova. Bilo je to kao da nikad nisu dobili pauze.

Glumci

Osim što sam uživao u tome kako su dva glavna lika izdržala i ustrajala u svim preprekama, divio sam se i glumi Tom Hanksa. Bilo je nevjerojatno kako se uvijek uspijevao neprimjetno transformirati u bilo koje likove koje je igrao i vrlo uvjerljiv u ulogama koje je igrao. Ovaj put sam stvarno vjerovao da je on taj profesionalni čitatelj vijesti i bio sam prilično očaran njegovim čitanjem vijesti koje se osjećalo kao izvrsna priča. Oh, novopridošla Helena Zengel također je sjajno nastupila. Bila je fascinantna u svojoj karakterizaciji, a kritičari su hvalili i njezin nastup, iako sam osobno smatrao da je nevjerojatna jer je to uspjela u tako mladoj dobi, ali vjerojatno bi, da je malo zrelija, to doživljavali kao standardna gluma. Btw, nominirana je zbog nastupa na raznim nagradama, uključujući Zlatni globus.

Kao zapadnjačka drama, možda neće biti cjelovita bez neke vrste pucnjave, ali ovdje nije bila glavna atrakcija jer je fokus bio na samoj priči. Gotovo 2 sata prikazani su nam sjajni krajolici divljeg zapada i podržani nekom prekrasnom glazbenom notom. Ovaj film režirao je Paul Greengrass (filmovi o Bourneu, United 93, Green Zone itd.). To je označilo drugi put da je surađivao s Tomom Hanksom. Nakon kapetana Phillipsa, gdje je Greengrass dobio razne nominacije za najbolju režiju. Sam film zasnovan je na romanu istog naslova koji je napisala Paulette Jiles.

Zakljčak:

Sve u svemu, prilično sam uživao u ovom zapadnjačkom dramskom filmu. Prilično je ispunio moja očekivanja o kvalitetno odglumljenom filmu. Kraj, iako prilično predvidljiv, ipak je bio lijep za vidjeti. Bilo je dovoljne količine drame, ali ne previše dramatične. Međutim, jednostavno nisam smatrao da je ovaj film izuzetno sjajan. Iako je nakon završetka ostavio dobar osjećaj, jednostavno nije bilo dovoljno atributa zbog kojih je ovaj film osobno za mene postao zaista nezaboravan. U svakom slučaju, ako želite vidjeti Toma Hanksa kako se igra kao kauboj koji je krenuo na dugo putovanje divljim zapadom, štiteći pritom vrlo mladu djevojku, uz sjajnu glumu glavne uloge, tada biste uživali. IMDB Ocjena Filma: 6.8/10

Novosti iz velikog svijeta (2020)
News of the World

Žanr: Akcija | Avantura | Drama
Godina: 2020
Redatelj: Paul Greengrass
Producent: Paul Greengrass, Luke Davies, Paulette Jiles
Glavne uloge: Tom Hanks, Helena Zengel, Ray McKinnon, Elizabeth Marvel, Mare Winningham
Zemlja: USA | China
Trajanje filma: 118 min
Datum izlaska: 25.12.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma Novosti iz velikog svijeta:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, prilično sam uživao u ovom zapadnjačkom dramskom filmu. Osim što sam uživao u tome kako su dva glavna lika izdržala i ustrajala u svim preprekama, divio sam se i glumi Tom Hanksa. Helena Zengel također je sjajno nastupila. Putovanje je bilo prekrasno za gledati, uz lijepu interakciju između starijeg kapetana i mlade djevojke. Novosti iz velikog svijeta - News of the World (2020) Recenzija Filma