Friday, May 24, 2024

Oceanovih 8 – 8 Ocean’s 8 (2018) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Oceanovih 8 (2018)
Oušnovih 8
Ocean’s 8

Žanr: Akcija, Komedija, Krimi, Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Gary Ross
Producent: Gary Ross (screenplay by), Olivia Milch (screenplay by)
Glavne uloge: Olivia Munn, Cate Blanchett, Matt Damon, Dakota Fanning, Sandra Bullock, Anne Hathaway. Sarah Paulson, Richard Armitage, Katie Holmes, Helena Bonham Carter, Rihanna . Adriana Lima, James Corden, Mindy Kaling, Hailey Baldwin
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:50:00
Datum izlaska: 05.06.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 14.06.2018.
Hrvatska 14.06.2018.
Srbija 14.06.2018.

 

Debbie Ocean (Sandra Bullock – Speed, Miss Congeniality i sl.) upravo je puštena iz zatvora nakon što je pogriješio njen stari dečko Claude Becker (Richard Armitage – The Hobbit trilogy, Hannibal TV series itd.). Tokom svog boravka u zatvoru, pomislila je na plan pljački za koji je vjerovala da bi njezin zloglasni brat Danny Ocean bio ponosan. Kako bi joj pomogla, zaposlila je svog starog partnera Lou (Cate Blanchett – Elizabeth, The Aviator i sl.) za koju je mislila da će moći pomoći u pronalaženju pravih osoba kako bi izvršili pljačku.

Debbie i Lou su započeli potragu za timom koji bi uključivao neuspjelu modnu dizajnericu Rose Weil (Helena Bonham Carter – King’s Speech, serije Harry Potter i sl.), proizvođač nakita Amite (Mindy Kaling – The Office TV series, The Mindy Project TV series i sl.), briljantnog hakera pod imenomNine Ball (Rihanna – Valerian and the City of a Thousand Planets, Battleship i sl.), brzi kradljivac konja Constance (Awkwafina) i konačno raketar Tammy (Sarah Paulson – American Horror Story TV series, 12 Years a Slave i sl.).

Debbiejev je plan bio ukrasti vrlo skupe dijamante koje je nosila poznata slavna osoba Daphne Kluger (Anne Hathaway – Colossal , The Princess Diaries i sl.) Tijekom najskupljog događaja Met Gala gdje će biti zaštićena. Može li ovaj tim izuzetnih žena uspeti da se izvuče s najvećom pljačkom? Sve odgovore pronađite u ovom zabavnom i zanimljivom filmu pljačke.

Oceanovih 8 Filmske Recenzije

Moram reći da se ne mogu sjetiti pojedinosti izvorne oceanske trilogije gdje je glavni lik bio Danny Ocean koji je sjajno odigrao George Clooney, s velikim ansamblom koji uključuje glumce kao što su Matt Damon, Brad Pitt, Bernie Mac, Don Cheadle , Andy Garcia, Elliot Gould, Julia Roberts i tako dalje. Sjećam se samo da je film bio usredotočen na veliku pljačku kroz sva tri filma, svatko je mogao dati osjećaj uzbuđenja i zabave oko pljačke.

Dakle, ovaj film nije bio drukčiji. Isprva sam osjetio da je tempo bio malo spor, pogotovo tijekom uvođenja novih karaktera. No, kada su sve uvedene i komande su počele biti postavljene, film je postao mnogo uzbudljiviji. Neki od glumaca također su bili zabavni vidjeti. Moji najdraži likovi ovdje su sigurno bili Debbie Ocean, Rose Weil koja je bila nespretno smiješna, a također i Daphne (sjajno odigrala Anne Hathaway) koju je moja djevojka prilično obožavala. Međutim, najbolji dio ove vrste pljačke filma nije bila samo sjajanost krađe, već iznenađujući preokreti koje nikad nismo pretpostavili.

Još jedna stvar koja je potrebna da bi dobra pljačka uspjela mora biti hemija među cijelim timom. Mislim da je redatelj Gary Ross (iskusan u režiji filmova kao što su Seabiscuit, The Hunger Games i sl.) bio prilično dobar u tome što su velika imena bila u mogućnosti surađivati ​​jedni s drugima. Vjerujem da je bilo vrlo izazovno jer su neki od glumaca bili višestruki nagrađeni kandidati i pobjednici. O, također je bilo zanimljivo vidjeti više od 1 karaktera iz izvornih filmova trilogije oceana koji su napravili kratak video-snimak (ako ste ih vidjeli, onda biste znali na koga sam mislio). Neki od glavnih javnih osoba također su se pojavili tijekom manifestacije Met Gala (kasnije sam saznao da je riječ o stvarnom događaju).

Napete i zabavne scene

Imajte na umu da je ovo komedija filma, tako da publika ne bi trebala očekivati ​​mnogo akcija. Bilo je malo zabavnih prizora i malo pomalo napetih scena tijekom pljačke, a udarac je vašem umu prema kraju, za koji sam mislio da je najbolji dio ovog filma (osobno sam smatrao da pljačka nije bila previše spektakularna i postalo je sjajno kada konačno smo razumjeli cijelu sliku do kraja). Uopće nije bilo srednjih ili post-kreditnih prizora za slučaj da se pitate. I ako je film bio dovoljno uspješan, tko zna da bi mogli biti zainteresirani za stvaranje Oceanovih devet i deset .

Za spin off iz uspješne trilogije, mislim da ovaj nije razočarao. Čak i ako se film osjeća puno lakši od izvornih filmova. Sve u svemu, ovo je bio zabavan film koji se uživa, ako ne i za priču o pljački. Barem za sjajnu izvedbu glumačkog ansambla.

Sretno promatranje!

Ocjena Filma: 3.5/5

IMDB Ocjena Filma:  Ocean's 8
(2018) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave