Friday, October 15, 2021
HomeAkcioni FilmoviOperacija Overlord - Overlord (2018) Recenzija

Operacija Overlord – Overlord (2018) Recenzija

-

Operacija Overlord (2018)
Overlord

Žanr: Akcija | Horor | Misterija
Godina: 2018
Redatelj: Julius Avery
Producent: Billy Ray, Mark L. Smith
Glavne uloge: Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Pilou Asbæk, Iain De Caestecker, Hélène Cardona, Jacob Anderson, Mathilde Ollivier, John Magaro. Jovan Adepo, Adam Collins, Éva Magyar, Marc Rissmann, Matt Lindquist, Dominic Applewhite, Ben Tavassoli
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:49:00
Datum izlaska: 03.11.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 08.11.2018.
Hrvatska 08.11.2018.
Srbija 08.11.2018.

 

Postavljen tijekom Drugog svjetskog rata, skupina američkih vojnika bila je razmještena na Njemačkom teritoriju u blizini malog sela u Francuskoj. Njihov cilj bio je uništiti radijsku kula kako bi veliki napadi savezničkih zemalja mogli biti uspješni. Tim se sastojao od nekoliko vojnika koji uključuju eksplozivnog stručnjaka Corporal Ford (Wyatt Russel – Goon: Last of the Enforcers, Table 19 itd.), ljubazan vojnik Boyce (Jovan Adepo – Fences itd.), vrlo razgovorni Tibbet (John Magaro – The Finest Hours itd.). Privatni koji je želio napisati knjige Dawson (Jacob Anderson) i Chase (Iain De Caestecker – Marvel Agents serije SHIELD itd.) koji su voljeli fotografisati.

Ovi momci uspjeli su doći do sela uz pomoć francuske žene pod imenom Chloe (Mathilde Olivier). Njihova misija ipak neće biti tako lahka, pogotovo s pojavom njemačkog vojnika Wafnera (Pilou Asbæk – Ghost in the Shell itd.). Misija se također malo zanemarivala kada su saznali da je bilo veoma loših eksperimenata koji su nacisti radili ispod radijskog tornja.

Za šta su bili eksperimenti? Je li ovaj mali tim mogao sigurno završiti svoju misiju?

Operacija Overlord Filmske Recenzije

Očigledno, moje inzistiranje na gledanju ovog filma u studiju Dolby Atmos stvarno se isplatilo. Doista je bilo nevjerojatno iskustvo. Film je bio ispunjen s toliko sjajnih scena koje su koristile zvučne efekte do maksimuma. Tijekom borbenih scena imali smo sjajne zvukove kao da smo bili tamo, ili tijekom scene pucanja pušaka, gdje su zvukovi metaka koji su letjeli bili vrlo realistični i mnogo više. Definitivno biste bili zadivljeni tim zvučnim efektima, baš kao i moja djevojka i ja.

Osim tih prekrasnih zvučnih efekata, film je također bio ispunjen velikim make up efektima koji su bili vidljivi na sceni u sredini i prema kraju. I premda je film bio postavljen uglavnom tijekom noći, jer je misija trebala biti dovršena prije jutarnjeg napada, mogli smo ih sve jasno vidjeti. Iako nisam mogao da kažem za druga pozorišta s različitom kvalitetom ekrana koji možda neće dati udobnost pogotovo ako su toliko mračni. U svakom slučaju, oboje smo mogli uživati ​​u filmu, čak i ako su mnoge scene prikazane u mraku.

Napetost i intenzitet

Tokom cijelog filma osjetio sam i gotovo neprestanu napetost i intenzitet. Prvih nekoliko minuta bilo je više poput uvođenja likova, ali kada su avioni došli do mjesta, onda je to uglavnom bila akcija sve do kraja. U sredini filma bilo je i nekih lijepih dramatičnih dodira, no ono što je bilo ugodno bile su i povremene scene sramote. Postojala je jedna posebna scena koja, unatoč tome što sam mogao pogoditi da će postojati jedan, još sam dobio šok.

Budući da je film postavljen tijekom Drugog svjetskog rata, očito će biti i ratnih prizora, ali nisu bili glavni fokus ovdje. Otvorena scena i vrhunska scena bile su odlične! Uistinu sam uživao u sceni skakanja iz avion s padobranom i naravno onom konačnom scenom koja uključuje Boyce (odigrao prilično lijepo Jovan Adepo kojeg nikada prije nisam vidio). Dakle, ovaj je film imao R rating i kategoriziran je kao 16.

Kao akcijski film, s malo užasa (zbog nekoliko užasnih slika) i dodira misterije, mislim da je ovaj film zaista dobar. Film me zabavlja i trajao je 108 minuta. Ovdje nije bilo srednje ili post-krajne kreditne scene. Ovaj film je režirao Julius Avery, koji je prethodno režirao uglavnom kratke filmove i producirao JJ Abrams, čovjek iza nekoliko Star Treka, Star Wars, Misija: Nemoguće filmove, ali uglavnom kao čovjeka koji je stvorio Cloverfieldov svemir. Zapravo, za ovaj je rečeno da je četvrti Cloverfield film, ali nakon što sam vidio ovaj, mogao bih reći da to definitivno nije.

Zaključak:

Sve u svemu, Overlord je bio zabavan film. Doista sam uživao, iako su te dvije scene malo uništile moje zadovoljstvo. Ali uglavnom mislim da je to dobar film. Priča je napravljena vrlo jednostavna bez prekomjerne komplikacije. Ako ljudi traže prekrasan scenarij i druge takve osobine u filmu, ne bih mogao reći da će ih zabavljati. Ali oni koji traže zabavu, dobru staru modnu neprestanu akciju tijekom Drugog svjetskog rata, onda bi to bio valjan izbor. I ne zaboravite to vidjeti u kazalištu s Dolby Atmos zvučnim sustavom. IMDB Ocjena Filma: 7.0/10

Sretno promatranje!

 

Titlovan Trailer Filma: 

Rezime - Sažetak

Operacija Overlord - Overlord (2018) Sve u svemu, Overlord je bio zabavan film. Doista sam uživao. Osim tih prekrasnih zvučnih efekata, film je također bio ispunjen velikim make up efektima koji su bili vidljivi na sceni u sredini i prema kraju. Tokom cijelog filma osjetio sam i gotovo neprestanu napetost i intenzitet.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Ostanite Povezani

210FansLike
6,479FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest posts