Monday, July 1, 2024

Osveta – Revenge (2018) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Osveta (2018)
Revenge

Žanr: Triler, Akcija
Godina: 2018
Redatelj: Coralie Fargeat
Producent: Coralie Fargeat
Glavne uloge: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Guillaume Bouchède, Vincent Colombe, Avant Strangel
Zemlja: Francuska
Trajanje filma: 01:48:00
Datum izlaska: 07.02.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 26.04.2018.
Hrvatska 26.04.2018.
Srbija 26.04.2018.

 

Jen (Matilda Anna Ingrid Lutz) nevjerojatno je atraktivna mlada žena. Njezino savršeno tijelo prati njen mladenački dobar izgled. Letjela je na udaljenu lokaciju da bi nekoliko dana provodila s njezinim oženjenim dečkom Richardom (Kevin Janssens) prije nego što ode na svoj godišnji veliki lov u igru ​​s dvojicom najbližih prijatelja. Djevojka koja nosi haljine, ružičaste naušnice, ističe se kako u klasi tako i u mladosti, dijete među ljudima.

Jen se koristi samo za privlačenje pažnje njezina bogatih muškarca s pola radnog vremena kao njihova ljubavnica. Sada je jedina žena kilometrima. Ne samo da ima svoju nepodijeljenu pozornost, već je uhvatila i oči ostalih muškaraca u kući. Ovo je samo početak njezinog uvoda u stvarnost svijeta. Neoprostivi je čin nasilja počinjen, ali ništa nije gore nego kada je uključena jedna osoba koja bi te trebala voljeti. Na ovom godišnjem lovnom putovanju plijen nije ono što ste mislili da će to biti. Dolazi osveta i bit će krvi.

Redateljica napravila dobar posao

Prvi put redateljica i pisac Coralie Fargeat donosi žensku perspektivu na poznato silovanje, priču o osveti. Nije mogla napraviti brutalniji posao. Silovanje nije ni prikazano, samo je aludirano na ono što ga čini daleko gorim. Spora gradnja dovodi do osvete. Kante krvi se bacaju na ekran. Malo me filmova natjeralo da se trgnem, zgrčio sam se za osvetu. Mala četvorka glumaca ne ostavlja mjesta za puno osvete, ali svaki trenutak boli se osjeća kroz njihove likove. Mali detalji i neka logika se zanemaruju, ali svaka reakcija logike ili karaktera u kojoj se realizam gubi, učinjena je zbog utjecaja. Kinematografija i prizori oboje su zaokupljeni, šokirani i impresionirani te uspijevaju.

Filmovi iz 1970-ih kao što su Straw Dogs, Deliverance, Last House on Left i Spit on Your Grave donijeli su realni teror silovanja u eksploatacijskoj šok vrijednosti i često humor. Kasniji filmovi poput ženske režije American Mary izabrali su stiliziranu osvetu, istražujući tamni svijet modifikacije tijela kao kaznu. Elisabeth Salander čak je sagradila franšizu od podgrupe. Revenge pridružuje se tim elitnim filmovima kao akcijsku filmsku verziju filmskog osvetničkog silovanja koji donosi krv. To bi moglo biti samo najgorije od svih njih.

Matilda Anna Ingrid Lutz glumila je seksi, naivnu mladost tako savršeno u trostrukom progresiju likova, što mi postavlja pitanje da glumica nije sva troje u stvarnom životu. Kad je seksi, njezine ružičaste naušnice ističu se među skupinom koja bi nosila dijamante. Kada se bori za preživljavanje, njezine ružičaste naušnice su svijetle. Dok traži osvetu, njezine ružičaste naušnice su podsjetnik da je mladost pretvorena u ubice. Daleki sjaji u očima Matilde Anna Ingrid Lutza tijekom svojih Peyote scena stvarno pokazuje koliko je izvrsna ova mlada glumica.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:  Revenge (2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave