Thursday, June 6, 2024

Pali anđeo – Fallen 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Pali anđeo - Fallen 2016 Radnja Filma
Pali anđeo – Fallen 2016 Opis Filma

Pali anđeo (2016)
Fallen

Žanr: Avantura, Drama, Fantazija
Godina: 2016
Redatelj: Scott Hicks
Glavne uloge: Hermione Corfield, Joely Richardson, Addison Timlin
Trajanje filma: 01:31:00
Datum izlaska:    10 November 2016
U kinima od :     27.04.2017.

“Jednom davno…” to je uvođenje mnogih priča koje smo čuli i da ih znamo dugo vremena. Fallen je još jedna od onih priča, i na prvi pogled čini se da ponovo nije prepričala ništa.

Film prati sedamnaestogodišnju djevojku Lucindu Price, koja je živjela naizgled običan život sve dok nije optužena za zločin koji nije počinila. Pod pretpostavkom da je mentalno poremećena, poslana je u Sword & Cross reformatorsku školu u kojoj joj se za nju zanimaju dva tajanstvena studenta za koje joj se čini da su na neki neobičan način povezani s njom. Izolirana i progonjena čudnim vizijama, Lucinda razotkrivajući svoju prošlost shvaća da su njih dvojica pali anđeli koji se već stoljećima bore za njenu ljubav.

Vidjeli ste filmove s palim anđelima (grad anđela ili cak instrumentarij smrtnika grad kostiju, koji također ima za cilj istu publiku kao i Fallen. Dakle, šta je novost ovog filma? Nema niti jedna.

Redatelj Scott Hick, koji je 1997. nominiran za Oscara za Shine, Fallen prikazuje malo ili nikakvo razumijevanje vjerske mitologije, klasične književnosti ili tinejdžera. U svojim najsnažnijim trenutcima, film se igra kao zlovoljan FanFiction, ali je najvećim dijelom tanak, besmislen i naporan za gledanje.

Prilagođen iz serije romana Lauren Kate koja je prodala vise od 10 milijuna primjeraka – dokazujući da će djeca doista citati sve – Fallen se osjeća također strasno datiran, stigavši četiri godine nakon Twilight Saga.

—-

Hmmm, sto mogu reći o ovom filmu.? U početku sam pomislio da će film biti samo ljubavna priča između ljudskog anđela i to bi bila lijepa priča s panoramskim scenama i glumaca i glumica koji bi dobro izgledali. Međutim, priča je tada postala pomalo misteriozna i bilo je u redu, jer me učinilo intrigantnim, tu je bilo i tajnovitosti, ali tajna me zapravo pomalo zbunjivala jer se film osjećao kao da nije previse fokusiran. Je l’ to trebala biti cista ljubavna priča ili zapravo tajanstveni vjerski film?? Završetak je također bio malo iznenađujući jer je uključivao neke izazovne scene. Ponovo, završetak je bio taj koji me doista frustrirao.

U svakom slučaju, nakon sto sam ga promatrao, pročitao sam vise detalja o filmu i shvatio da je zapravo prilagođen od mladog romana za odrasle, pod istim imenom Lauren Kate. Očigledno je to samo prvi od “Fallen” serije i bilo je još nekih romana nakon ovog koji bi objasnili kako je završeno.

Moj pogled na film je trebao biti napravljen u Tv seriji umjesto film. Ako je producent mislio da je dobio novu seriju dostojnu, kao sto su Twilight saga, ili cak Divergentna serija, onda su sve pogrešno shvatili. Ako su napravili Tv seriju, postoji toliko potencijalnih ploha koje sam mogao zamisliti i zaista vjerujem da bi oni mogli biti uspješniji ako su to učinili. Moj osobni stav je da filmski autori nisu pravili po romanu jer sam siguran da će roman biti puno bolji, jer ne bi bio na popisu najboljih prodavača s vise od 10 miliona prodanih primjeraka sirom svijeta.

Pa ipak, ako ste zainteresirani za gledanje filma s nekim lijepim krajolikom, lijepim ljudima i prilično “lijepom” borbom onda svakako pokušajte gledati ovaj filma. Međutim, ako imate problema s završetkom price ili volite scene, ne bi vam preporučio da gledate. Ako imate nekih drugih opcija za gledanje filmova u kinu, predlažem da pogledate druge filmove.

Ocjena: 5/10

 Fallen (2016) on IMDb

Titlovan Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave