Tuesday, May 21, 2024

Pepermint – Peppermint 2018 Recenzija

Share

SUMIRANJE

Pepermint - Peppermint 2018 Sve što je rečeno, Pepermint je još uvijek prilično zabavan, čak i kada je lako predvidjeti. Postoje scene na kojima možete lako pogoditi što slijedi, ali Garnerov entuzijazam i ozbiljna izvedba neutrališe te nedostatke. Iako film ne nudi ništa novo, dobro je to učinjeno sa ženskim osnaživanjem u doba kada smo vidjeli previše ovakvih filmova s ​​muškarcima.
- Advertisement -

Pepermint (2018)
Peppermint

Žanr: Akcija | Triler | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Pierre Morel
Producent: Chad St. John
Glavne uloge: Jennifer Garner, Juan Pablo Raba, Richard Cabral, John Gallagher Jr., Annie Ilonzeh, Method Man, Tyson Ritter. John Ortiz, Jeff Hephner, Erin Carufel, Edilsy Vargas, Pell James, Chris Johnson, Eddie Shin, Kyla-Drew
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:41:00
Datum izlaska: 06.09.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 27.09.2018.
Hrvatska 27.09.2018.
Srbija 27.09.2018.

 

SINOPSIS
U Los Angelesu, Riley je opisana kao “mama nogometa”, pomažući svojoj kćeri Firefly Troop da proda kolačiće na parkiralištu. To je Carly North (Cailey Fleming) rođendan, što znači da će se također pripremati za zabavu te večeri. Muž i otac Chris North (Jeff Hephner) preuzima skrb o djeci, dok se Riley zaglavila sa završnom smjenom u banci. Film se bori da naslikava urbanu, ali ipak idiličnu obitelj, koja se bori za rješavanje financijskih problema. Jedna od takvih prilika je stigla kada je Miki (Chris Johnson), kolega auto radnik, ponudio Krisu partnerstvo u krađi od lokalnog kralja droga Diego Garcia (Juan Pablo Raba). Unatoč tome što Chris odbija posao, glasine ga upućuju u prijevaru, čineći ga metom za atentat kada je obitelj North posjetila karneval. U treptaju oka, Rileyjev život je otet, ostavljajući je samo s gorčinom i bez zatvaranja. “Misliš da ćeš imati pravdu?”

Pepermint KRITIKA

Redatelj Pierre Morel napravio je Liam Neesona voljenom akcijskom zvijezdom s TAKEN-om, a mogao bi isto uraditi i za Jennifer Garner s novim akcijskim trilerom Pepermint. Sada priznajem, Garner nije stranac s akcijskim scenama. Zahvaljujući svom rasprostranjenom nizu TV serije ALIAS i njezinom prikazu Marvelove Elektre u DAREDEVIL-u i ELEKTRA solo filmu, ali sigurno možemo reći da je nismo vidjeli dosta vremena kako radi te stvari. U 46, ona je više vremena provodila kao majka nego glumica, ali zapravo je sasvim osvježavajuće vidjeti je nazad u vodećoj ulozi, čak i ako je priča prilično predvidljiva.

Iako je ovaj film režirao Pierre Morela, a svakako ima sličnosti s TAKEN-om u različitim područjima, priča je sličnija THE PUNISHER or DEATH WISH , a osjeća se vrlo poznato i pomalo po brojevima. Jennifer Garner je prilično dobra u igranju Riley North, iako se čini da film izgleda sjajno nad određenim aspektima priče koji su je mogli malo više konkretizirati. Njezin obiteljski život, kao jedan primjer, potaknut je da se brže približi akciji. Sigurno su mogli iskoristiti još malo vremena s njezinim mužem i kćerkom kako bi njihova ubojstva bila veća. Unatoč tome, to je dokaz u Garnerovom glasu da još uvijek može prodati emocionalne trenutke jednako učinkovito. U filmu se nalaze barem dvije scene u kojima sam se našao kako se stišću dok gledam, tako da su emocionalni trenuci definitivno dobro obavljeni.

Jennifer

Ali da se suočimo s tim, vidjet ćete da ovaj film gleda kako Garner baca loše momke za nekoliko sati, i to apsolutno isporučuje. Postoji čak i nekoliko scena, gdje ćete vjerojatno biti impresionirani jer možete jasno vidjeti da je to Jennifer. I da nije kaskader koji radi neke prilično intenzivne stvari dok metci lete. Neki od aspekata skripte su pomalo zbunjujuči, kao što je koncept novog policijskog detektiva (neki prosti John Gallagher Jr.) koji naizgled pokušava biti suosjećajan prema Rileyu ili ideji krivog policajaca u odjelu kako bi se publika zadržala u pogađanju.

No, jedan aspekt koji se doista osjeća kao da je mogao biti riješen bolje je negativac, kojeg igra Juan Pablo Raba. Nije to što je Raba bio loš, on je prikladna folija za našu junakinju. Postoji mogućnost da ovdje napravimo nešto jedinstveno i originalno s negativcem. Umjesto toga dobivamo antagonista koji se osjeća kao da je mogao izaći iz bilo kojeg drugog filma baš kao što je ovaj. Ima čak i sitnog trenutka kasno u filmu koji ga skoro čini inspiriranim i posebnim, ali je zaboravljen. Tako da možemo da završimo s velikim snimkom.

ZAKLJUČAK:

Sve što je rečeno, Pepermint je još uvijek prilično zabavan, čak i kada je lako predvidjeti. Postoje scene na kojima možete lako pogoditi što slijedi, ali Garnerov entuzijazam i ozbiljna izvedba neutrališe te nedostatke. Iako film ne nudi ništa novo, dobro je to učinjeno sa ženskim osnaživanjem u doba kada smo vidjeli previše ovakvih filmova s ​​muškarcima. Ovo bi također mogao biti početak franšize za Garner, poput TAKEN-a. Iskreno ne bih imao ništa protiv ako se to dogodi. Nemojte očekivati ​​ništa od neuobičajenog. Ako vam se sviđaju akcijski filmovi s više nasilnim scenama, PEPPERMINT se pojavljuje kao prilično zadovoljavajući za ono što jest. IMDB OCJENA: 6.6/10

 

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Pepermint - Peppermint 2018 Sve što je rečeno, Pepermint je još uvijek prilično zabavan, čak i kada je lako predvidjeti. Postoje scene na kojima možete lako pogoditi što slijedi, ali Garnerov entuzijazam i ozbiljna izvedba neutrališe te nedostatke. Iako film ne nudi ništa novo, dobro je to učinjeno sa ženskim osnaživanjem u doba kada smo vidjeli previše ovakvih filmova s ​​muškarcima.Pepermint - Peppermint 2018 Recenzija