Sunday, September 26, 2021
HomeAdventurePirati s Kariba: Salazarova osveta (Pirati sa Kariba: Mrtva usta ne govore)...

Pirati s Kariba: Salazarova osveta (Pirati sa Kariba: Mrtva usta ne govore) – Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017 Recenzija Filma

Pirati s Kariba: Salazarova osveta (Pirati sa Kariba: Mrtva usta ne govore) - Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017 Radnja Filma
Pirati s Kariba: Salazarova osveta
 (Pirati sa Kariba: Mrtva usta ne govore)
– Pirates of the Caribbean:
Dead Men Tell No Tales 2017
Opis Filma

Pirati s Kariba: Salazarova osveta (2017)
Pirati sa Kariba: Mrtva usta ne govore (2017)
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Žanr: Akcija, Avantura, Fantastika, Komedija
Godina 2017
Redatelj: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Producent:  Ted Elliott, Terry Rossio
Glavne uloge:  Johnny Depp, Keira Knightley, David Wenham
Trajanje filma: 02:09:00
Datum izlaska:    24.05.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    26 May 2017 (USA)
                    B i H   25.05.2017.
                    Hrvatska 25.05.2017.  
                    Srbija    25.05.2017.

Ovo je bio jedan od mojih predviđenih filmova za ljeto, jer su mi Pirati s Kariba bili omiljeni.

Henry (Brenton Thwaites – Maleficent, Gods of Egypt etc) bio je mladić koji traži načine da razbije prokletstvo mora. Pročitao je svu moguću literaturu kako bi uspio da postigne svoju misiju. Dok je radio na britanskom ratnom brodu, bio je uhvaćen u ratu s gusarskim brodom. Nakon nekog incidenta, kasnije ga je pronašla britanska vojska na otoku. Osumnjičen je za izdaju i biti će kažnjen vješanjem. Tvrdio je da je brod napadnut od strane vojske mrtvih, predvođeni kapetanom Salazarom (Javier Bardem – No Country for Old Men, Skyfall etc) kojem Kraljevska vojska nije vjerovala.

U međuvremenu je mlada žena optužena za čarobnjaka po imenu Carina (Kaya Scodelario – The Maze Runner and its sequels)pokušala pobjeći iz zatvora. Kad je pobjegla, prvi je put naišla na pijanog gusara Jack Sparrow (Johnny Depp) koji je imao i sam problem s vlastima. Carina koja je tvrdila da je astronom, tražila je načine da pronađe Trinet Posejdona temeljenu na dnevniku Galileja Galileja kojeg je dao njezin otac otkako je rođena. Čuča je Henryove tvrdnje i doznala da je također da Trident prekida prokletstvo.

Jack, koji više nije imao svoj poznati brod Black Biser, ostavio je svoju posadu predvođenu Gibbsom (Kevin McNally). Kasnije se sastao s Henryjem koji mu je rekao o Salazarovom planu da traži Jacka i kažnjava ga za ono što je učinio u prošlosti. Jack je shvatio da će Trident Posejdona biti jedini način da se oslobodi Salazara. Stvari su također komplicirane kad su kapetan Barbossa (Geoffrey Rush – The King’s Speech, The Life and Death of Peter Sellers mini series etc) odlučili surađivati sa Salazarom kako bi uhvatili Jacka. Da ne spominjem britansku vojsku koja je također saznala o tajnosti tridenta za koju su vjerovali da će im pomoći da postanu kraljevi mora.

Tako će Jack, Henry i Carina kasnije krenuti na put da pronađu trident Posejdona. Da li ovaj nevjerojatni trio može postići svoj cilj? Kava avanture će susresti tijekom svog putovanja??? Pronađite ih sve u ovom uzbudljivom zabavnom filmu.

Filmske Recenzije

Konačno, film Pirates of the Caribbean koji se osjećao prilično u skladu s originalom. Osjećao sam se u ovom filmu, elementi zabave bili su vrlo bogati. Za razliku od četvrtog dijela, mislim da je ovaj smješniji, uzbudljiviji i na kraju je dao osjećaj sreće. Ovaj put, film nije samo govorio o Jack Sparrowu. Umjesto toga, ostali likovi, osobito Hanry i Carina, dobili su dosta vremena na ekranu. Bilo je lijepo vidjeti Jack Sparrowov šarm i pamet te njegovo insistiranje na pomaganju drugim ljudima (naravno da je to bilo i za njegovu vlastitu korist).

Ovaj je film pružio neke pozadinske priče o Jacko dok je bio mlad, što je bilo vrlo zanimljivo vidjeti. Film je bio ispunjen s puno zabave i smijeha. Priča je bila dobra i bilo je i nekih iznenađenja. Kao je film imao visok proračunski buđet, film je bio ispunjen vrlo dobrim specijalnim efektima (neke su napravili Industrial Light Magic). U potpunosti sam volio posljedice mrtvih (Salazarove posade), njegov brod i naravno vrlo hladne specijalne efekte na kraju.

Imao sam sreće da sam film gledao u kinu s jako dobih zvučnim sistemom. To je dalo nevjerojatne zvučne efekte koju su me potpuno zaprepastili. Zvučni zapis je bio lijep i daje osjećaj uzbuđenja i zabave. Imajte na umu, da u ovom filmu ima slika mrtvih, što bi moglo biti malo zastrašujuće za malu djecu. Zapravo sam čuo kako je jedno od njih plakalo tokom filma.

Također sam osjetio da film nije imao nikakav dulji trenutak. Od početka do kraja, bilo je uvijek nešto zanimljivo vidjeti. Moja djevojka i ja smo se zabavili tokom čitavog filma koji je trajao nešto vise od dva sata.

Zapravo, iako sam se veselio gledanju ovog filma, u početku sam bio malo skeptičan o tome hoće li biti dovoljno dobar. Osjećao sam da je četvrti dio bio pomalo dosadan, a također i malo prisiljen. Priča o tome nije se osjećala dovoljno jaka i zasigurno nije dala puno dojma. Ovaj film se zaista osjeća dostojan dati još jedan nastavak nakon ovoga. Posebice ako pričekate do samog kraja, nakon završene kreditne scene, gdje smo dobili nešto zanimljivo za razmišljati. Može li biti potencijalna priča za nastavak?? Možda ako ovaj film bude dovoljno uspješan.

U svakom slučaju, vjerujem da ovaj film stvarno vrijedi vidjeti. Sretan sam što vidim Johnny Depp u ovom filmu za koji se nadam da će biti veliki uspjeh za njega. Budući da njegovih nekoliko posljednjih filmova i nisu toliko uspješni. Možda su se ljudi umorili od njegove glume neobičnih likova. Dakle, ako tražite nešto zabavno, lagano, zanimljivo film sa smiješnim šarmantnim piratima i pričom o blagu, svakako pogledajte ovaj. Uvjeren sam da ćete se zabavljati kao moja djevojka i ja.

Sretno gledajući!!!

Ocjena: 8/10

 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.
Pogledaj dalje!

Poslijednje Dodano