Podivljalo more – Adrift 2018 Recenzija

Podivljalo more (2018)
Adrift

- Advertisement -

Žanr: Akcija | Avantura | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Baltasar Kormákur
Producent: Aaron Kandell, Jordan Kandell
Glavne uloge: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas, Elizabeth Hawthorne. Grace Palmer, Tami Ashcraft, Zac Beresford, Siale Tunoka, Luna Campbell
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:36:00
Datum izlaska: 31.05.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 05.07.2018.
Hrvatska 05.07.2018.
Srbija –

 

SINOPSIS

Zabavna Tami (Shailene Woodley) želi istražiti cijeli svijet. Čim mlada Kalifornijka stekne diplomu, ona planira da ide iz jednog odredišta do drugog odredišta iz snova bez ikakvih pravila. Kad napokon krene prema Tahiti, susreće iskusnog mornara Richarda (Sam Claflin). Tami i Richard odlučuju zaspati zajedno i pasti u avanturu svojih života. Ali usred Tihog oceana, 2000 nautičkih milja od najbližeg kopna, iznenada se nađu u golemom uraganu. Dok se Tami budi od svoje nemoći, njezin je čamac samo olupina i Richard ozbiljno ozlijeđen. Bez šanse za povezivanjem s vanjskim svijetom, Tami počinje utrku protiv vremena: Može li se spasiti sebe i njenu veliku ljubav?

KRITIKA

Brodolomci, sami na otvorenom moru … zastrašujuća ideja koja je snimljena ponovo i ponovo. Robert Redford borio se za sveobuhvatni život u All Is Lostu sam, George Clooneyje pogođen velikim brojem loših vremenskih utjecaja u The Oorm, a Ang Lee je dodao tigra u Life of Pi . “PODIVLJALO MORE” (OT: “Adrift” ), koji je snimio Baltasar Kormákur ( Everest ), vodi nas još jednom na otvoreno more i temelji se na istinskoj priči koja se odvijala 1983. na putu od Tahita do San Diega, gdje su se dvoje pomoraca suočila sa uraganom kategorije 4.

Na studijskim snimcima, film koji je u velikoj mjeri bio izostavljen, sniman je pod teškim uvjetima, uglavnom na otvorenom ili na vodi, tako da snimke “PODIVLJALO MORE” izgledaju vrlo vjerodostojne. S trostrukim osvajačem Oskara Robertom Richardsonom ( Platoon , The Hateful Eight ) kao filmski snimatelj, film pridonosi vizualno, snimljene slike izgledaju vrlo estetski, kako u minimalističkim uvjetima nakon katastrofe, tako i egzotične snimke na Tahitu.

“PODIVLJALO MORE” u osnovi se može podijeliti na dva dijela: prvo, to je drama preživljavanja, u kojoj su ozljede, ispuštanje pitke vode i hrane, potraga za pomoći i halucinacije, a s druge strane, on je romantika, pokazuje dva mlada, pustolovna čovjeka, upoznavanje i uče da vole jedno drugo na udaljenom mjestu. Oba dijela se ispituju u zasebnim nitima, između kojih PODIVLJALO MORE skače nazad i naprijed, gdje se nalazi pravi problem. Jer kad god film dobiva dramaturgije i neizvjesnost u njegovoj prisutnosti, uvijek se koči s mnogim flešbekovima.

Nažalost, niti jedan od dva dijela ne može potpuno uvjeriti. Romantična prapovijest nema pripovjednu dubinu, gledatelju se ne nudi više od plitke ljubavne priče dvaju lijepih glumaca ispred paradizijalne pozadine. Borba za opstanak, s druge strane, također je manje intenzivna od mnogih drugih usporedivih filmova, uključujući All Is Lost , koji su već bili u stanju nastupiti impresivno. Događaji mogu imati tragičnu pozadinu, a izvođači su također vrlo zainteresirani , osobito Shailene Woodley ( Big Little Lies , sudbina je lousy izdajica ), koja impresivno odražava užas koji je iskusila njenim izrazima lica, ali emocionalno ne razvija događaj njeni puni učinak na publiku, budući da se film uvijek previše zadržava kad može udariti punom snagom.

ZAKLJUČAK

Unatoč dobrim glumcima i lijepo snimljenim slikama, “PODIVLJALO MORE” zaostaje za dramaturgijskim i narativnim mogućnostima. Kao kazališna dramska nesreća s romantičnim umetcima od interesa, iako još uvijek vrijedna za viđenje, ali ne i nužno.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: 6.8/10

Titlovan Trailer Filma:

 

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...