Wednesday, May 22, 2024

Pravednik 2 (2018) The Equalizer 2

Share

SUMIRANJE

Pravednik 2 (2018) The Equalizer 2 Sve u svemu, mislim da je ovaj film bio prilično dobar u terminima priče, a lik je također bio vrlo zanimljiv. To nije bila vrsta punog akcijskog filma
- Advertisement -

Pravednik 2 (2018)
The Equalizer 2

Žanr: Akcija | Krimi | Triler | Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Antoine Fuqua
Producent: Richard Lindheim, Michael Sloan
Glavne uloge: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman, Melissa Leo, Jonathan Scarfe, Sakina Jaffrey, Ashton Sanders. Lexie Roth, Caroline Day, Donald Cerrone, Abigail Marlowe, Alin Halajian, Annie Pisapia, Joseph Oliveira, Tamara Hickey
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:01:00
Datum izlaska: 19.07.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 16.08.2018.
Hrvatska 16.08.2018.

 

Gledali smo film Pravednik 2 (2018). Nakon događaja u izvornom filmu, Robert McCall (Denzel Washington – The Magnificent Seven , Training Day i sl.) sadaje radio kao vozač na internetu kao svoj posao pokrivanja dok pomaže ljudima u očajnoj potrebi, poput žene čija je kći oteta i tako. Još je bio u kontaktu i dobio je pomoć i informacije od svog prijatelja / bivšeg šefa Susan (Melissa Leo – The Fighter, Louie TV serije i sl.). Još su se nekoliko puta spojili s Susanovim suprugom Brianom (Bill Pullman – Independence Day and its sequel itd.). Živeći u malom stanu, McCall se sprijateljio s malim brojem stanara i približio se mladom učeniku srednje škole Miles (Ashton Sanders – Moonlight ).

U međuvremenu, ubojstvo koje se dogodilo u Bruxellesu uhvatile su oči DIA-e, koja je poslala svoju operativu Dave York (Pedro Pascal – Kingsman: The Golden Circle, Narcos TV series itd.) da istraži. Zajedno s Susan, činilo se da su pronašli neke nepravilnosti koje su dovele do različitih komplikacija. Kad je slučaj postao vrlo osoban za McCall, odlučio je preuzeti stvari u svojim rukama usprkos opasnosti koju će donijeti sebi i svojim prijateljima.

Pravednik 2 (2018) Filmske Recenzije

Pogledao sam prvi film i uživao sam u njemu. Sjetio sam se da je to bio prilično spor gorionik, s povremenim vrlo kratkim borbama, ali finalna scena bila je sasvim dobra. U usporedbi s tim nastavkom koji je također bio režirao isti redatelj Antoine Fuqua (čiji su prethodni radovi uključivali neke cool akcijske filmove kao što su Shooter, King Arthur, Olympus Fall Fall itd.), još uvijek je imao istu formulu. Bilo je puno drame, a scene borbe uvijek su bile vrlo kratke, pokazujući kako je opasne i dobre borbene vještine Denzel imalo. Finalna borba ovdje ne može biti tako nasilna kao kod izvornog filma, ali je učinjeno stilski u neobičnom okruženju s teškim uvjetima.

Jedna stvar koju sam osobno smatrao da nije zadovoljavajuća možda je bio glavni slučaj, iako unatoč tome što je donio malo povijesne pozadine karaktera McCall, također se osjećao malo manje direktan i pomalo je složeniji. Čak i pretpostavljeni preokret nije me iznenadio (iako bi bilo pošteno, možda sam vidio previše filmova i učinio me sposobnim pogoditi takvo iznenađenje). No, kao akcijski filmski triler, ovaj nije razočarao. Bilo je trenutaka kada smo se moja djevojka i ja osjećali jako napetima, osobito scena u McCallovom stanu prema završnici. Oh dramatični trenuci su donijeli dosta uloga ovdje, s jednim ili dva manja lika koji su imali dojmljive trenutke (što je bilo prilično emocionalno). Jedan prateći lik koji je bio vrlo zanimljiv ovdje je Miles (lijepo igrao Ashton Sanders). Kad god se on pojavio, činilo se da donosi malo svjetline u inače vrlo tamnom tonu filma.

Borbene scene su kratke

Kao što sam već rekao, borbene scene ovdje su obično vrlo kratke, ali uvijek su bile vrlo nasilne. Čak je i čovjek koji je sinoć sjedio pored mene bio malo nemiran kad je vidio nasilne scene. Nije ni čudo da ima R rating. Zvučni efekti filma bili su izvrsni (što je puno govorilo, s obzirom na to da smo to vidjeli bez Dolby Atmos sustava zvuka). Posebni učinci u finalu bili su vrlo dobri. Ali zasigurno je glavna atrakcija bila kako je cool Denzel Washington prikazao ovaj lik.

Zaključak

Sve u svemu, mislim da je ovaj film bio prilično dobar u terminima priče. Lik je također bio vrlo zanimljiv. To nije bila vrsta punog akcijskog filma. Za neke možda je malo predugo (2 sata trajanja), ali bilo je zabavno za mene. Akcijska sekvenca bila je vrlo dobra, čak i ako je bila prilično kratka. Također je imala jedinstvenu i zabavnu scenu za borbu protiv klimatske situacije. Vjerojatno bi bilo bolje ako ste vidjeli prvi film gdje će te bolje upoznati McCallov lik. Međutim, ne mislim da je imao puno veza s orginalom kako bi nam bilo teško razumjeti ovaj film. Ovdje nije bilo srednje ili post-krajne kreditne scene.

Sretno promatranje!

Titlovan Trailer Filma: IMDB

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Pravednik 2 (2018) The Equalizer 2 Sve u svemu, mislim da je ovaj film bio prilično dobar u terminima priče, a lik je također bio vrlo zanimljiv. To nije bila vrsta punog akcijskog filmaPravednik 2 (2018) The Equalizer 2