Tuesday, June 11, 2024

Pravi čelik – Real steel, (2011) Recenzija

Share

- Advertisement -

Pravi čelik (2011)
Real steel
Žanr: Akcija, Drama, SF
Godina: 2011
Redatelj: Shawn Levy
Glavne uloge: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Kevin Durand
Trajanje filma : 02:07:00
Datum izlaska : 6. Listopad 2011.U ne tako dalekoj budućnosti „plemeniti“ sport (nikad mi neće biti jasno zašto boks i dalje ima taj pridjev, budući da je riječ o svemu samo ne o plemenitoj vještini) je dodatno oplemenjen. Naime ljudske borce zamijenili su borbeni roboti kojima upravljaju ljudi. Charlie Kenton je bivši boksač, a sada uglavnom neuspješan vlasnik borbenog robota. Zahvaljujući svojoj naravi uspješan je samo u jednom – gubljenju i posljednjeg dolara. Kako nesreća nikad ne dolazi sama, Charlie doznaje da je njegova bivša djevojka umrla, a u nasljedstvo mu je ostavila 10- godišnjeg sina…

real steel scena1 Real Steel (2011)Bombastično najavljivan SF film s Jackmanom s nestrpljenjem su očekivali kako njegovi fanovi tako i svi ljubitelji znanstvene fantastike. I što smo na kraju dobili. Mješavinu The Champ (film iz 1979. S Jon Voightom) i Rocky upakiranu u tehnologiju 21. Stoljeća. Ukratko film bez ideje, s gotovo doslovnim prepisivanjem priče iz uspješnica o Balboi, s nepotrebnim srcedrapateljskim dijelovima o odnosu oca i sina te očajnom, gotovo pa nepodnošljivom glumom. Ovo je film za sve lijene mazohiste kojima se ne da ispružiti ruku i mlatiti se bičem. Pokušavam naći bar jednu svijetlu točku (glazba?) ali nekako mi ne uspijeva. No dobro, vizualno je film sasvim moćan za 10-godišnju publiku. Pa ukoliko je to ciljana publika, onda zanemarite sve prije rečeno. Međutim ukoliko to nije slučaj i ako Jackman nastavi s ovakvim uradcima , brzo će potrošiti sav kredit koji trenutno ima kod publike i kritike. Stoga ako možete zaobiđite ovo u širooookom luku. Šteta je trošiti još riječi, pa mislim da će ocjena biti i više nego dovoljna „preporuka“.

Ocjena: 7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave