Monday, March 1, 2021

Predestination (2014) Recenzije Filmova

Predestination (2014)

Žanr: Drama, Mystery, Sci-Fi
Godina 2014
Redatelj: Michael Spierig
Glavne uloge:  Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor
Trajanje filma : 01:37:00
Datum izlaska : 9 January 2015 (USA)4.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAŽivot Vremenskog Agenta koji putujući kroz vrijeme ubija one koji bi napravi potencijalnu štetu u budućnosti. Na svom zadnjem zadatku mora ubiti kriminalca za kojeg se misli da će ubiti preko jedanaest hiljada ljudi.

U moru novih, pridošlih filmova, ja sam se odlučio za ovaj u nadi da će opravdati moja očekivanja jer je u najavi izgledao predobro a nisu ga zaobišle ni pohvale.

I krenem tako sa gledanje, sa visoko postavljenim očekivanjima i, u jednu ruku sam se razočarao u sam film a u drugu nisam. Dakle, kao što vidite, obećan nam je znanstveno-fantastični triler u kojem ljudi putuju kroz vrijeme kako bi zaustavljali potencijalne ubice. Kontate, akcija, zar ne? No ovaj film više liči na neku uzbudljviju dramu sa elementima sci-fi filma, nego na nešto što bi pariralo filmovima sličnog žanra koji su našli svoje mjesto pod zvijezdama. Isto tako, film neodoljivo podsjeća na akcioni sci-fi spetkakl iz 2012. godine, sa Willisom, Levittom i Emily Blunt, ”Looper”. A kad sam gore pomenuo, u jednu ruku mi se film i dopada, u jednu ne, i iako to zvuačalo isuviše kontradiktorno, film je poprilično zanimljiv, drži pažnju i ima svoje momente, tako da vjerujem da će i on naći svoju publiku. Od svih segemenata filma, daleko najbolje su urađeni sam početak ali i sam kraj, koji opet nije kraj, nego ostavlja prostora za nastavak, ali s obzirom da ovo nije film koji se proslavio u kinima, ne znam koliko se neko može radovati nastavku. Od performansa, odlični su bili i Hawke, i Sarah Snook, koja je u isto vrijeme utjelovila i ženski ali i muški lik, i to za svaku pohvalu. Ono što film izvlači su svakako neki nepredvidljivi momenti i scene koje vam neće dati tako lako da se uspavate kraj film misleći da znate kako će teći radnja.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7,5/10 a na Tomatoesima odličnih 82%. Nije poznato za sada ništa o budžetu niti o eventualnoj zaradi filma. Reditelji filma su braća Spierig, koji su ranije radili horor sa Hawk-ijem ‘Daybreakers’ ali i nepoznati triler ‘Undead’.

Bez obzira što je film drama više nego bilo koji žanr i bez obzira što neodoljivo podsjeća na odlične filmove iz prošlih godina, ‘Predestination’ je opet zabavan, pametan i gledljiv film koji će se većini gledatelja uvući pod kožu zbog dobro odabrane tematike koju je pak tako dobro obradio.

Ocjena:6/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU