Saturday, June 15, 2024

Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera – Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) Recenzija

Share

SUMIRANJE

Sveukupno, ovo je bio zabavan i ugodan film. Drugi prekrasan faktor koji je još jednom privukao moju pažnju bio je muzički rezultat. Kada je riječ o glumcima, ovoga puta činilo se da su glavna žarišta bila poput Reya, Finna, Poea i Kylo Ren. Volio sam priču priče u ovom filmu, jer je glatko tekla iz jedne scene u drugu.
- Advertisement -

Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera (2019)
Star Wars: The Rise of Skywalker

Žanr: Akcija | Avantura | Fanzazija
Godina: 2019
Redatelj: J.J. Abrams
Producent: J.J. Abrams, Chris Terrio, George Lucas, Colin Trevorrow, Derek Connolly
Glavne uloge: Daisy Ridley, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Adam Driver
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:21:00
Datum izlaska: 18.12.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 19.12.2019.
Hrvatska 19.12.2019.
Srbija 19.12.2019.

Postavljen nakon događaja Ratova zvijezda: Posljednji Jedi , Rey (Daisy Ridley – Peter Rabbit , Ophelia itd.) još uvijek je učio postati bolji Jedi jer je princeza Leia (Carrie Fisher) vjerovala da može biti. U međuvremenu se Poe (Oscar Isaac – verzija Addams Family 2019., Naju nasilnija godina itd.), Finn (John Boyega – Pacifički obruč: Ustanak , Detroit itd.), Chewbacca (Joonas Suotamo) i C3PO (Anthony Daniels) još su se borili za otpor ,

Međutim, Prvom redu koji je vodio Kylo Ren (Adam Driver – Logan Lucky, Izvještaj itd.) data je dodatna snaga koja će mu omogućiti da obriše Otpor jednom zauvijek. Uz sve na liniji, Otpor bi se trebao boriti protiv Prvog reda u onome što bi bio najveći rat s kojim bi se svaki suočio.

Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera Filmske Recenzije

U gornjoj priči nisam ulazio u detalje jer više volim ne otkrivati ​​previše i prepustiti publici da sve doživi kao i ja. Tako da je ovaj film bio vrlo dobar, kao i obično, u pogledu vizualnih efekata koji mi se nikad nisu činili starim jer sam prvi put pogledao filmove Star Wars prije mnogo godina. Bilo je nevjerojatno i realno učinjeno da je izgledalo kao da nisu stvoreni pomoću računala (to su bili dobri efekti). Ali kako to nisam vidio u kazalištu s sjajnim ozvučenjem, mogao bih samo reći da zvučni efekti nisu bili dovoljno spektakularni i osjećao sam se neumorno kad sam vidio sjajnu kinematografiju.

Volio sam priču priče u ovom filmu, jer je glatko tekla iz jedne scene u drugu, što ga je učinilo vrlo zadovoljavajućim. Avantura koju je doživjela cijela ekipa bila je dobra za vidjeti i uistinu ugodna, posebno izgledom našeg omiljenog android C-3PO (zabavna činjenica: Anthony Daniels glumac koji ga glumi nikad se nije promijenio u svim filmovima o Ratovima zvijezda. Kakav nevjerojatan podvig!) , Pružio nam je puno zabavnih trenutaka.

Glumci, muzika

Kada je riječ o glumcima, ovoga puta činilo se da su glavna žarišta bila poput Reya, Finna, Poea i Kylo Ren. Ostalo (uključujući lik Rose Kelly Marie Tran koji je u prethodnom filmu imao dosta vremena na ekranu) više su nalikovali podršci. Bilo je i pojavljivanja favorita obožavatelja ‘1 ili 2 lika koje bi bilo najbolje vidjeti kada pogledate film. Imali bi značajan utjecaj na glavne obožavatelje Ratova zvijezda (što mislim da ih nije bilo mnogo u našem kinu, jer su njihove reakcije bile takve). Oh, bio je novi zanimljiv lik kojeg je glumila Keri Russel (TV serija Felicity , Zore planete majmuna itd.).

Više od 2 sata publiku (uključujući mene i moju djevojku) zabavljale su lijepo odrađene avanture, glavni ratni prizori, kao i interakcija i dinamika među tim mladim naraštajima. Jedino zbog čega sam požalio što nisam pogledao prethodna dva filma prije nego što sam pogledao ovaj, jer je bilo nekoliko praznina koje moram popuniti u glavi prije nego što sam se uhvatio za određene dijelove. Međutim, to zapravo nije toliko značajno da nisam razumio cijelu priču. Oh, postojala je jedna stvar s kojom nisam bio previše zadovoljan, tj. Pripremanje dijela prije posljednje bitke. Ne znam zašto, ali scena se nekako nije osjećala dovoljno jakim kao što bi se osjećalo u drugim filmovima koji su imali takvu scenu. Bilo je to kao da Poe / Finn još nisu dovoljno karizmatični da bi bili vođe (ali to je samo moje osobno mišljenje). Sama bitka je bila nevjerojatna!

Drugi prekrasan faktor koji je još jednom privukao moju pažnju bio je muzički rezultat. Muzička pozadina s temom Star Wars bila je sjajna. Oni su također odradili fantastičan posao dodajući emotivan osjećaj tokom dirljivih trenutaka koji će publiku razniježiti. Osim emotivnih trenutaka i uzbuđenja tijekom prizorišta bitke, fanovi Ratova zvijezda voljeli bi i ovdje snažne Force snage. Bilo je i nekoliko navodno iznenađujućih zaokreta, ali nažalost, bili su prilično predvidljivi i nisu pružali učinke kakve bi mogao poželjeti redatelj JJ Abrams. Btw, čekali smo da se film stvarno dovrši i uopće nije bilo srednjih ili post end kreditnih scena.

Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera Zaključak:

Sveukupno, ovo je bio zabavan i ugodan film. Siguran glavni blockbuster za studio iako, ako moram biti iskren, nije se osjećao baš spektakularno, možda zbog predvidljivosti cijele priče i osjećao se kao i svaki drugi svemirski avanturistički film, a ne istinski nezaboravan. Međutim, ako ste obožavatelji Ratova zvijezda i želite vidjeti zaključak ove treće trilogije u seriji, ovo je definitivno nužno i vjerojatno bi vas zadovoljilo (vjerujem da bi bilo teško ugoditi svim fanovima, posebno onim hard core igračima) , Također sam mogao shvatiti zašto ovaj nije kritično prihvaćen iako smo moja djevojka i ja voljeli film i uživali u njemu (uspjela je čak i držati odlazak u WC kako ne bi propustila bilo koji prizor), a bili smo zadovoljni i konačnim završetkom. Dakle, ako imate priliku, pogledajte ovaj film i nadam se da ćete i vi moći uživati. Imdb ocjena Filma: 7/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sveukupno, ovo je bio zabavan i ugodan film. Drugi prekrasan faktor koji je još jednom privukao moju pažnju bio je muzički rezultat. Kada je riječ o glumcima, ovoga puta činilo se da su glavna žarišta bila poput Reya, Finna, Poea i Kylo Ren. Volio sam priču priče u ovom filmu, jer je glatko tekla iz jedne scene u drugu.Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera - Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) Recenzija