Wednesday, May 22, 2024

Recenzija: Sicario 2 Rat bez pravila (Sicario 2: Day of the Soldado) 2018

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, mislim da je ovaj film bio dobar. Dakle, ako vam se sviđa izvorni film, možda ćete uživati i u ovom filmu.
- Advertisement -

Sicario 2 Rat bez pravila (2018)
Sicario 2 Day of the Soldado

Žanr: Akcija | Avantura | Drama | Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Stefano Sollima
Producent: Taylor Sheridan
Glavne uloge: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Catherine Keener, Isabela Moner, Jeffrey Donovan, Matthew Modine, Christopher Heyerdahl. Manuel Garcia-Rulfo, Ian Bohen, Rachel de la Torre, Jake Picking, David Castaneda, Sharon Anne Henderson, Abigail Marlowe, Bruno Bichir
Zemlja: Italija, SAD
Trajanje filma: 02:02:00
Datum izlaska: 27.06.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 19.07.2018.
Hrvatska 19.07.2018.
Srbija 19.07.2018.

Sicario 2 Rat bez pravila” Kada su neki teroristi napadali SAD, koji su se, kako se čini, infiltrirali kroz granicu iz Meksika uz pomoć meksičkog kartela pod vodstvom gospodina gospodara Carlos Reyes, tajnik obrane (Matthew Modine – 47 Meters Down , Stranger Things TV serije i sl.) uputili su Cynthia Foards (Catherine Keener – Get Out , Incredibles 2 i sl.) kako bi riješili situaciju.

Kasnije će dodijeliti operatera CIA-e Matt Graver (Josh Brolin – Deadpool 2 , Everest itd.) za obavljanje crne misije. Mattova je ideja bila da se između Reyesovog kartela i drugog kartela bori otmicom Reyesove kćeri Isabele (IIsabela Moner – Transformers: The Last Knight, 100 Things to Do Before High School TV series itd.). Okupio je svoj tim koji je uključivao Forsing (Jeffrey Donovan – LBJ, Burn Notice TV seriju) i zatražio je pomoć od opasnog ubojice Alejandra (Benicio del Toro – Traffic, 21 gram i sl.) Kako bi dovršio misiju.

Da li bi Matt, Alejandro i ostali uspeli da povuku ovu šemu? Pronađite ih sve u ovom brutalnom akcijskom filmu.

Sicario 2 Rat bez pravila Filmske Recenzije

Moram priznati da ovaj film nije stigao do mog neočekivanog filma ljeta 2018. godine. O njemu sam vrlo malo znao, jer ranije nisam vidio prethodnika. Zbog toga sam odlučio da prvi put vidim Sicario pre nego što ga pogledam. Kao i obično, ako govorimo o nastavku, svakako ćemo ga usporediti s originalom. Isto tako, u ovom slučaju, nisam mogao pomoći, već sam napravio poređenje. Sada je prvi bio akcijski film s nekim dodirom drame i teškom porukom o moralnosti. Glavni likovi bili su Matt, Alejandro i agentica FBI-a koju je igrala Emily Blunt. Čak je dobio i 3 nominacije za Oscara (jedna od njih bila je kinematografija koja je doista bila prilično sjajna). Lično je bio prilično težak za moj ukus. Iako priznajem žalbu za ozbiljnijom publikom koja traži dobru priču, a ne samo punu akciju od početka do kraja.

Ovaj nastavak nije bio drugačiji jer je također bio prilično teška priča. Početak filma ukazao je na nešto što me natjeralo da pomislim kako će se usredotočiti na akciju. Ali onda je tempo postao malo sporiji. A onda je bio i lik mladog američkog meksičkog potomka koji izgleda nije imao veze uopšte, ali na kraju je imao veliki utjecaj na film. Moglo bi biti zanimljivo za neke, a moglo bi se shvatiti kao pametan način izgradnje lika, mada sam lično osjećao iritaciju, jer sam mislio da je to previše sporo, posebno u početku.

Više priča

Ono što mislim da je bilo moje lično otkriće je da je “Sicario 2 Rat bez pravila” izgledao kao da ima više priča, što me natjeralo da se pitam kakva je priča pokušala da se izgradi. Počelo je poput filma o terorizmu, zatim o kartelskom ratu, a zatim je iz sredine bila priča o tome da je hitman iznenada imao moralnu dilemu. Na moje skromno mišljenje, vjerojatno bi bilo ljepše ako se priča fokusira na Alejandra od početka, umjesto da nas ometa terorističkim napadima, jer je izgradnja njegove priče bila preduga. Nemojte me krivo shvatiti, Benicio del Toro ovdje je doista razljutio kao ludi brutalni hitman s tamnom osobnom historijom (kao što je ispričano u izvornom filmu). I mislim da je njegov sjajni nastup zapravo pokrio ostatak likova, jer su se činili blijedim u usporedbi. Osim vjerojatno za mladu Isabela Moner, koja je prilično dobro prikazala kidnapovanu djevojku.

Jedna stvar koju mi ​​se svidjela u ovom filmu definitivno je akcijski slijed. Vjerojatno je nije bilo mnogo, ali kad je bilo, bilo je uvijek vrlo brutalno. Ove scene terorističkih napada su mi dale hladnoću jer su se eksplicitno pokazale. Ne smeta mi nelogična scena prema kraju. A kraj je također nagovijestio mogući nastavak (koji od onoga što čitam na internetu, čini se da bi postojao treći film). Unatoč tome što nije imao zvučni efekt Dolby Atmos, otkrio sam da je film u ovom području vrlo dobar. Eksplozija i snimke vatrenog oružja bile su sasvim dobre kao da ste bili vrlo blizu stvarne lokacije.

Prvo pogledajte prvi film

Sve u svemu, mislim da je ovaj film bio dobar, ali ne može osvojiti srca kritičara kao što je to učinio i njegov prethodnik. Osim toga, činjenica da nije bilo karaktera Emily Blunt koji se učinio zanimljivim. Ovaj može biti bolji od generičkih akcijskih filmova jer je imao ozbiljnu priču. Međutim, ja nisam bio obožavatelj ovog filma zbog nedostatka fokusa na priču i ponekad sporijem ritmu koji je učinio da se osjeća malo predug (trajao je 122 minute). Dakle, ako vam se sviđa izvorni film, možda ćete uživati u ovom filmu, jer je ipak imao zanimljive Alejandro & Matt likove, ali ako ste ljubitelj punog akcijskog filma bez previše nakupljanja priče, onda to možda neće biti previše zadovoljavajuće. Ako želite pogledati ovaj, doista vas pozivam da vidite prvi film prije nego što vidite ovaj kako bi vam pružio razumijevanje. I, naravno, možete učiniti usporedbu kao i ja. Vaš izbor.

Titlovan Trailer Filma Sicario 2 Rat bez pravila:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, mislim da je ovaj film bio dobar. Dakle, ako vam se sviđa izvorni film, možda ćete uživati i u ovom filmu.Recenzija: Sicario 2 Rat bez pravila (Sicario 2: Day of the Soldado) 2018