Thursday, May 13, 2021

Resident Evil: The Final Chapter – Posljednje poglavlje 2016 Recenzija Filma

Resident Evil: The Final Chapter (2016)
Resident Evil: Posljednje poglavlje

Žanr:  Action, Horror, Sci-Fi

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Godina: 2017

Redatelj: Paul W.S. Anderson

Glavne uloge:   Ruby Rose, Milla Jovovich, Ali Larter

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Trajanje filma: 01:45:00
Datum izlaska:  23 December 2016
U kinima od :    27 January 2017 (USA)
                    Hrvatska 26.01.2017
                    B i H    26.01.2017
                    Srbija   26.01.2017

Dakle to je to. Svim dobrim, lošim stvarima mora doci kraj. Pa, barem to je ono sto se naslov Resident Evil: zadnje poglavlje) i slogani “Evil Will End”, ” The Journey Ends” su navedene u raznim promotivnim materijalima. I s naslovom kao sto je to, možete očekivati režisersku franšizu Paul WS Anderson će ici s praskom. Umjesto toga nakon vise od četri godine čekanja od Resident Evil: Revolution u 2012godini ovaj navodno šesti i konačni nastavak Resident Evil film se završava na veliku žalost.

Od prvog 2002 godine film svojim kasnijim nastavcima tokom decenije, Resident Evilm film je jedva briljirao u smislu parcele i znakova razvoja. Ali, kao sto ne dostaje određene energije filmu koji se najbolje kategorizira kao krv-zadovoljstvo zabave.

Nažalost, Paul WS Anderson pogađa veoma nisko u Resident Evil: zadnje poglavlje. Iako film ima potencijalno zabavne utrke protiv vremena premisa. Anderson uz snimatelja Glen MacPherson i urednika Doobie White upropasti sve s nerazumljivim uređivanjem i drhtavom kamerom. Akcijske scene su jednostavno frustrirajuće za gledati, posebno sa svim pretjeranim oslanjanjem brzih promjena. Čak i jednostavne scene Alice pretvara njen pištolj da puca na ishitren način. Izgleda kao da je snimatelj bio na ekstazi tabletama kad je snimao film. Ako to nije dovoljno, Anderson se oslanja previse na jeftini skok. Ubacivanjem nekih od tzv. horor trenutaka u film.

Parcela, u međuvremenu, je strukturirana kao video igra u kojoj lik mora izdržati razne prepreke od tačke A do tačke B. Isto tako, to je sve generička stvar kao i kod prethodnih Resident Evil filmova. Tu je i twist na kraju. Ali iskreno, to nije bilo ništa čudno.

Sto se tiče glumaca 41godisnja Milla Jovovich još uvijek nema ono sto je potrebno da igra fizički zahtjevan performans ako Alice. Iain Glen, koji igra dvostruku ulogu kao i religijski-fanatik klon i spletkarenje dr.Aleksandar Isaacs, donosi pristojnu podršku ovdje. Međutim, ostali su uglavnom ugroženi s ulogama. To je posebno vidljivo sa Shawn Roberts kao Albert Wasker koji jedva ima učinak od Ali Larter, koji je reprizirao svoju ulogu kao Claire Redfield.

Sada, nazad na naslov. Postoji razlog zašto se film zove Resident Evil: zadnje poglavlje. Naravno, to ne nudi zatvaranje prema finalu. Ali izgleda da Anderson ne uradi dovoljno sa svojim franšizama. Nažalost, on je izabrao da zaključi svoj film s otvorenim završetkom. Sve nekako izgleda da su ovaj filma napravili najviše da bi ugrabili sto vise para.

Ocjena 6/10

 Resident Evil: The Final Chapter (2016) on IMDb

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU