Saturday, June 15, 2024

Ride Along 2 – Dream team 2016 Recenzije Filma

Share

- Advertisement -

Dream team (2016)
Ride Along 2

Žanr : Akcija, Komedija
Godina 2016
Redatelj : Tim Story
Glavne uloge : Olivia Munn, Kevin Hart, Glen Powell
Trajanje filma : 01:42:00
Datum izlaska :   15. Siječanj 2016.Kako se dan vjenčanja bliži, Ben i njegov šura odlaze u Miami kao policijski partneri kako bi srušili velikog i opasnog narko-dilera.

Nakon prvog, vrlo uspješnog dijela, što se tiče zarade i novca, bilo je samo pitanje vremena kada će objaviti snimanje nastavka. I dvije godine nakon, nastavak kojem se ne radujem, je tu. Zašto? Pa prvi dio mi uopšte nije bio smiješan i sjećam se dobro, dok sam ga gledao, jedva sam čekao da se završi.

Riječ je o izlizanom, ispijenom, izobrađivanom, ispeglanom i već dosadnom žanru, akcionoj komediji ”good cop-bad cop”, koja je u ovom slučaju svaki mogući kliše vrlo uspješno preuzela i ofirno predstavila publici kao da je to normalno i pohvalno, a dobro znamo da nije. Filmovi kao što su ‘Rush Hour’ i ‘Stakeout’ su postavili temelje za ovakav žanr no da nam se skoro svake godine plasira jedna te ista priča, sa predvidljivim trenucima i neoriginalnim šalama, ondato postaje i više nego iritirajuće. Ovaj nastavak koji se nije daleko odmakao od prvog dijela donosi mnoštvo neukusnih šala i nezanmljivih momenata, pa sam i u ovom slučaju jedva čekao da se ova farsa završi. Tu i tamo imamo nekih polu-smiješnih momenata te mislim da je uparivanje Harta i Ken Jeonga bio pun pogodak, naročito za ljubitelje ovog filma, ali ostatak je nemaštovita katastrofična priča koja ima sve samo ne smisao za humor i toplinu kojom bi namamila i privukla širi spektar publike. Kevin Hart mi nije mrzak, naprotiv, mislim da može biti smiješan kad hoće, ali ne znam zašto misle da je ovaj njegov timski rad sa Ice Cubeom zapravo duhovit. Od nekada zeznutog repera kojeg su hapsili, koji se prvi odvažio i napustio grupu ‘N.W.A’ jer ga nisu poštovali, Ice Cubea, sada imamo jednog kvazi-komičara koji radi ove ”buddy-cop” komedije, ali radi ih loše da oni koji ga poštuju kao repera i tekstopisca, više ga ne poštuju. A Hart se lagano transformira u Eddie Murphya, jer je i on gazio sličnim stopama, pa pošto se Murphy više ne pojavljuje u filmovima evo već od 2013., ovaj lagano preuzima njegov posao. ‘Ride Along 2’ je bijedan pokušaj da se produži slava ovom filmu i vjerovatno će stati na ovome pošto su shvatili da ponavljanje ponovljenog stvara glavobolju, umor i potrebu za samoubistvom.

Ocjena na IMDb.com 5,8/10 a na Tomatoesima 12%. Pošto se još prikazuje u kinima, trenutna zarada mu je 88 miliona dolara na budžet od 40 miliona. Tim Story je reditelj filma koji je režirao i prvi dio ovog filma te naslove tipa ”Think Like a Man 1&2”, ”Fantastična četvorka”, ona starija ne ova nova, te američka verzija ”Taksija” i ”Brijače” i još neke igrane filmove.

Radije bih vam preporučio komedije ‘Rush Hour’, bilo koji dio, ili ‘The Heat’ ili ‘White Chicks’, ma pristajem i na ‘Let’s be Cops’ , nego ovaj film koji se ni meni, vrlo tolerantnom kritičaru, nije svidio i činio mi se kao pokazivanje moći holivudskih reditelja da svojim parama rade šta god požele.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave