Tuesday, December 7, 2021
HomeAkcioni FilmoviSabotage - Sabotaža 2014 Recenzije Filmova

Sabotage – Sabotaža 2014 Recenzije Filmova

-

Sabotaža (2014)
Sabotage

Žanr: Akcija, Drama, Krimi
Godina: 2014
Redatelj: David Ayer
Glavne uloge: Arnold Schwarzenegger, Josh Holloway, Joe Manganiello
Trajanje filma : 01:49:00
Datum izlaska :   10. Travanj 2014.Članovi agencije DEA koji su nedavno srušili jedan veliki kartel, shvataju da su upravo upali u veliki problem – jedan po jedan iz njihove družine biva ubijen zbog činjenice da je nestao novac upravo tog kartela.

Na početku ću odmah, iako to ne prakticiram, dati vam do znanja o kakvom je riječu film. A riječ je o jednom od najgorih projekata u kojima je glumi slavnio bodybuilder, političar i glumac, Arnold Swarzeneeger.

Film je izaša u kina još u aprilu, samim tim, trejler mnogo ranije, i priznajem da je bilo riječ o najavi natrpanoj nasiljem i akcijom i tome danas valjda, rijetko ko može odoliti, no kada su ga kritičari dočekali na nož, publici je film ohladio. Ili je u pitanju to da niko već odavno ne mari za karijeru slavnog, gore navedenog glumca, što dokazuje i njegov pretposljednji film ‘The Last Stand’, koji je u kinima – propao. Nebitno, mene rijetko šta od ovih informacija može pokolebati i film mi se u konačnici može i svidjeti, ali ovaj je opravdano dobio status ‘film koji je prošao kako je i došao’. U pitanju je akciona krimi-drama, koja ima finu pričicu i sve bi iole bilo bolje i interesantnije, da se film ne bavi nekim tipičnim glupostima, ne donosi nam neke predvidljive scene i jednostavno nas zamara svojom neorginalnošću. Čudno mi je, sad, iz ove perspektive, kada znam da se nekim ljudima u komentarima filma na online stranicama za gledanje istih, film svidio, s obzirom da je ovo stvarno nešto, nimalo kvalitetno, da ga čak nisam mogao gledati do kraja. Ali nemojte me napadati, izgledao sam ga skoro do dvadesetak minuta pred kraj, ali u isčekivanju da se desi nešto stvarno zanimljivo i dobro, ugasio sam ga. Film izgleda kao neki amaterski uradak u kojem se zadesilo dosta dobrih glumaca. Ovo je za njih, nažalost, rupa u karijeri. A pogotovo za Arnolda, s obzirom da je on vjerovatno i bio vodilja za xafsing filma.

Na IMdb.com ovaj film ima malih 6,1/10 a na Tomatoesima nikakvih 20%. Film je širom svijeta zaradio mizernih 17,5 miliona dolara. Reditelj filma je David Ayer, reditelj dobrih filmova kao što su ‘Harsh Times’, ‘End of Watch’ i ‘Street Kings’, no ovaj mu je, kao i svima, mrlja, rupa u karijeri i prošlosti. Vidjet ćemo šta je pripremio sa Brad Pittom u novom nadolazećem filmu ‘Fury’.

Poprilično hladan film, bez imalo života, kao da se na njemu radilo da se ispuni neki fond akcionih filmova ove godine, no to su samo moje pretpostavke, a moji savjeti su: zaobiđte film, u širokom luku.

Ocjena:5/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts