Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureSausage Party (2016) Recenzije Filmova

Sausage Party (2016) Recenzije Filmova

- Advertisement -

Sausage Party (2016)
Sausage Party

Žanr Komedija
Godina 2016
Redatelj: Greg Tiernan
Glavne uloge: Alistair Abell, Iris Apatow, Sugar Lyn Beard
Trajanje filma : 01:29:00
Datum izlaska :  12. Kolovoz 2016.Jedna obična kobasica iz supermarketa otisnut će se na opasnu avanturu svog života kako bi otkrila istinu o svom postojanju.

Dugo, ali dugoočekivana animirana komedija za odrasle, konačno je procurila u HD verziji i ja sam iskoristio jedno mirno veče sa prijateljima da je pogledam.

Ne treba biti puno pametan, a da ne možete zaključiti kako sam postavio očekivanja veoma visoko. Pa gdje i ne bih, kada glasovna potpora vrvi od zvučnih imena zaslužnih za humor u svijetu filma, a najava koja nas je dočekala u prvoj polovini ove godine bila je i više nego dobro odrađena pa smo zbog toga vjerovatno svi stavili ovaj film na vrhu ljestvice onih koji ćemo čim prije pogledati. Riječ je dakle, o animiranoj komediji koja nikako nije za djecu, čak štaviše, na mnogim sajtovima ćete pronaći kako film preporučuju isključivo starijima od šesnaest godina. Svi te naivni, simpatične animirani likovi će se puno psovati, pušiti travu, orgijati i ubijati, a to sve ste već mogli zaključiti i na osnovu trejlera, no ja vam pričam o činjenicama pošto sam već pogledao film, a mogli ste već vidjeti koliko je sati sa ovim filmom kada na posteru stoji uspravna kobasica i reklamna rečenica obećava da ”hero will rise”. Jedna odlična premisa za koju se na kraju ispostavilo da je bila i više nego dubokoumna, pametna i pronicljiva, možda je previše humora obećavala, a u konačnici smo dobili smijeha i dobrih šala na kašičicu. Bez obzira na to, ovo je jedan zabavan, zanimljiv i opuštajući projekat koji je plijenio pažnju zbog novog pristupa animiranom filmu koji je, nimalo diskretno ali iznenađujuće dobro oslikao ideju, misli i vjerovanja ljudi koji su se upustili u kreiranje istog, a da ne bih spojlao čime se film zapravo zaista bavi i da se ne bih upuštao u religiozno-političke polemike sam sa sobom, ostavit ću vama na volju i maštu dok i sami ne izdvojite sat i po za ovaj film. Likovi su sasvim korektno odrađeni(animacija ne može parirati onome što Pixar i Disney smiksaju, ali za potrebe Seth Rogena i ekipe je sasvim okej) i većinu ćete zgotiviti(prerano bi bilo reći zavoljeti), tako da je u tom segmentu film uspio načiniti nešto od velikog značaja za samu radnju filma, no vidjet ćete u konačnici recenzije kako mu nisam baš oprostio manjak humora za komediju koja je zaista, tako lijepo i glasno, upravo to obećavala.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,7/10, a na Tomatoesima zavidnih 83%. Greg Tiernan(Tomica i prijatelji) i Conrad Vernon(Monsters vs. Aliens, Shrek 2, Madagascar 3) su reditelji filma i ovaj film je odrađen u suradnji sa scenaristima koji stoje iza filmova ”This is Us”, ”Superbad” itd. Film je na skromnih 19 miliona dolara budžeta, zaradio preko 133 širom svijeta.

Bizaran ali i pametan, zbrkan ali i ozbiljan te uvredljiv ali i dosjetljiv, ”Sausage Party” je za moje potrebe uskratio epitete kao što su duhovit, urnebesan i presmiješan, tako da jedna luda priča koja ima univerzalnu i dugoročnu poruku neće biti baš dugoročnog pamćenja. Neću reći da sam razočaran ali se osjećam iznevjereno.

Ocjena:6/10

- Advertisement -