Wednesday, May 22, 2024

Smrtonosni strojevi – Mortal Engines (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Smrtonosni strojevi (2018) Sve ukupno osjećam da je to bio uzbudljiv avanturistički film s neobičnom pretpostavkom, visokim intenzitetom i brzim tempom, zajedno s nekim sjajnim vizualnim efektima. Ovaj film je ispunjen vizualno zapanjujućim akcijskim slijedom s predivnim specijalnim efektima. Izgled raznih gradova u pokretu sa svim strojevima ispod njih bili su super!
- Advertisement -

Smrtonosni strojevi (2018)
Smrtonosne Mašine
Mortal Engines

Žanr: Akcija | Avantura | Fantazija
Godina: 2018
Redatelj: Christian Rivers
Producent: Philip Reeve, Peter Jackson
Glavne uloge: Hugo Weaving, Stephen Lang, Robert Sheehan, Jihae , Joel Tobeck, Hera Hilmar, Frankie Adams. Colin Salmon, Caren Pistorius, Leila George, Patrick Malahide, Ronan Raftery, Andrew Lees, Mark Mitchinson, Sarah Peirse
Zemlja: Novi Zeland, SAD
Trajanje filma: 02:08:00
Datum izlaska: 05.11.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 13.12.2018.
Hrvatska 13.12.2018.
Srbija 06.12.2018.

Kratka linija priče (Upozorenje Spoiler Alert!)

Postavljeni u post-apokaliptičko vrijeme, gradovima svijeta sada su dodani motori koji im omogućuju kretanje i skupljanje rijetkih resursa i starih tehnologija. London je bio jedan od onih gradova koji se zove “Traction”, koji bi mogao uhvatiti manje gradove i prikupljati sredstva. Thaddeus Valentine (Hugo Tkanje – Hacksaw Ridge , V for Vendetta i sl.) bio je jedan od londonskih uglednih čelnika i imao je kćerkicu Katherine (Leila George). U Londonu je bio jedan mladi povjesničar po imenu Tom (Robert Sheehan – Bad Samaritan itd.) koji je znao mnogo o staroj tehnologiji i voli čuvati stvari prikupljene kad je London zarobio druge gradove.

Tomov uobičajeni život uskoro bi se promijenio kada je nekako zagonetno uhvaćen usred pokušaja atentata na Valentine od misteriozne mlade žene, kasnije otkrivene kao Hester Shaw (Hera Hilmar – DaVinci’s Demons TV serije i sl.). Tom nije imao drugog izbora nego se pridružiti Hesteru u lutaju van svijeta, jer je izgledalo da je pratila njene nevidljive vojnike nazvane Shrike (Stephen Lang – Avatar itd.). Njihovi su životi postali još složenije kada su bili uključeni u vođu anti-vuče Anna Fang (Jihae) koji je imao vlastiti plan protiv Valentina.

Pa što će se dogoditi s Tomom i zašto Hester želi ubiti Valentina? Pronađite ih sve u ovom zanimljivom i uzbudljivom avanturističkom filmu.
KRAJ SINOPSISA

Smrtonosni strojevi Filmske Recenzije

Nisam znao ništa o ovom filmu, a trailer koji se činio pun akcije korišćenjem specijalnih efekata, nije mi pomogao da bolje razumijem. Međutim, nakon što smo ušli u film, uskoro ćemo odmah biti zadivljeni nevjerojatnom idejom grada koji se mogao premjestiti i uhvatiti druge gradove. Nikada u mom životu nisam mogao ni zamisliti takvu stvar, a ovdje u filmu vidimo kako se to stvarno događa. Moja djevojka i ja bili smo potpuno zadivljeni ovom prelijepom scenom i mogli bismo to odmah zamisliti kao uzbudljiv film.

Kako je priča napredovala, predstavljali bi se različiti likovi u filmu za koje sam mislio da su učinjeni na adekvatan način, ali ne mora zadovoljavati one koji “moraju” imati pravilan i duboki razvoj karaktera. Za mene iako je to bilo dovoljno, a neke pozadinske priče prikazane su putem razgovora ili flashbackova za koje sam mislio da pokrivaju većinu tla. U ovom filmu bilo je dosta likova, ali neki su bili prikazani u drugom dijelu.

Likovi

Govoreći o likovima, bio me je pomalo sram što nisam prepoznao Hugu Weaving kao Valentina ovdje (možda zbog brade, ali moja djevojka mogla ga odmah prepoznati!). Ipak sam uživao u njegovu nastupu, kao i s dva glavna glumca Here Hilmar (kojeg nikad prije nisam vidio) i Robert Sheehanu (koga volim u filmu Bad Samaritan ). Njihova je hemija bila vrlo uvjerljiva i dobili smo kratke zabavne scene između ovo dvoje. Još jedan lik koji je doista uhvatio moj pogled bio je Anna Fang, za koju sam mislio da ga je pjevačica Jihae nevjerojatno prikazala. Njezin nastup kao vođa anti-vuče bio je na licu mjesta i stvarno je udarala (njeni borbeni potezi bili su nevjerojatni). Ostali glumci su bili previše kratki da bi ostavili dojam, mislio sam da je karakterna transformacija Katherine bila malo nelogična. Nisam siguran da li bi to trebalo da bude tako u romanu, jer ga nikad nisam čitao.

Efekti

Ovaj film je ispunjen vizualno zapanjujućim akcijskim slijedom s predivnim specijalnim efektima. Izgled raznih gradova u pokretu sa svim strojevima ispod njih bili su super! Grad u kojem su svi avioni “usidreni” bili uvelike stvoreni, ali postojala je jedna scena statičnog grada, za koju sam mislio da je malo slabo učinjena i izgledalo je tako očito da je računar napravio. Stvarno sam volio pozadinsku muziku ovog filma posebno tijekom intenzivnog dijela koja je dodala element neizvjesnosti. Mislim da je kompozitor ozbiljno radio.

Također sam osjetio da ovaj film ima vrlo brz tempo, iako je u sredini možda malo usporio. No, finalna scena prilično je uzbudljiva i vrlo impresivna. Jedan od najvećih osjećaja bila je velika eksplozija sa nevjerojatnim zvučnim efektom. Za film s trajanjem od 2 sata, nije mi dosadilo, ali sam mogao shvatiti i da se ljudi možda dugo osjećaju nezainteresiranim za tako neobičnu pretpostavku. Također zahtijeva punu koncentraciju kako bi se potpuno shvatila cijela priča i to je možda zamorno.

Film je promovisan da bude “od filmskih stvaralaca Gospodara prstenova” koji su očito koristiti ime Peter Jackson. Koji je služio kao jedan od producenata i pisaca. Osim toga, režirao ga je Christian Rivers u redateljskom debiju koji je prethodno radio zajedno s Peterom Jacksonom u filmu Gospodara prstenova kao supervizor vizualnih efekata. Stoga nije bilo iznenađenje da su se specijalni efekti filma činili maksimalno dobri.

Zaključak:

Sve ukupno osjećam da je to bio uzbudljiv avanturistički film s neobičnom pretpostavkom, visokim intenzitetom i brzim tempom, zajedno s nekim sjajnim vizualnim efektima. Ovdje nije bilo puno dramatičnih trenutaka, a sve se činilo da je požureno (ali nije loše za mene). Nije bilo srednje ili post-kraj kreditne scene bilo. Ako tražite ovu vrstu filma, vjerojatno biste mogli uživati. Inače samo trebate imati otvoren um i maštu kako biste vidjeli koliko je ovaj film bio sjajan. Film je prilagođen romanu istog naslova kojeg je napisao Phillip Reeve. Koji je nakon ove knjige također napisao još tri nastavka. Možda ako je ovaj film dovoljno uspješan, mogli bi biti zainteresirani za izradu nastavaka filma

Sretno promatranje!

IMDB i Titlovan Trailer Filma Smrtonosni strojevi (2018):


- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Smrtonosni strojevi (2018) Sve ukupno osjećam da je to bio uzbudljiv avanturistički film s neobičnom pretpostavkom, visokim intenzitetom i brzim tempom, zajedno s nekim sjajnim vizualnim efektima. Ovaj film je ispunjen vizualno zapanjujućim akcijskim slijedom s predivnim specijalnim efektima. Izgled raznih gradova u pokretu sa svim strojevima ispod njih bili su super!Smrtonosni strojevi - Mortal Engines (2018) Recenzija Filma