Friday, May 31, 2024

Snježno kraljevstvo 2 – Frozen 2 (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Prekrasna animacija, nostalgični osjećaj ponovnog viđenja voljenih likova i tamnija priča bila bi poslastica za ljude koji vole ovaj žanr. Jedna stvar zbog koje sam se osjećao manje fantastično bile su pjesme koje na prvo slušanje nisu baš ostavile sjajan dojam, za razliku od pjesme Let It Go koja me odmah spotaknula iz prvog puta.
- Advertisement -

Snježno kraljevstvo 2 (2019)
Frozen 2

Žanr: Animacija | Avantura | Komedija
Godina: 2019
Redatelj: Chris Buck, Jennifer Lee
Producent: Jennifer Lee, Allison Schroeder
Glavne uloge: Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Sterling K. Brown, Jonathan Groff
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:43:00
Datum izlaska: 20.11.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 21.11.2019.
Hrvatska 21.11.2019.
Srbija 21.11.2019.

Napokon je izašao taj dugo očekivani nastavak. Moja djevojka i ja htjeli smo pogledati ovaj film na premijeri prvog dana, ali prikazan je istog dana kada je već bila zauzeta za muzički koncert sa svojom obitelji. Tako smo sinoć imali priliku da vidimo i to je bilo u mom omiljenom kazalištu Dolby Atmos, gdje smo mogli bolje uživati ​​u pjesmama. OK sada, idem odmah na film.

Nekoliko godina nakon događaja iz prvog filma, Elsa (Idina Menzel – Očarana, Glee TV serija) sada postaje voljena kraljica Arandelle. U međuvremenu, njezina sestra Anna (Kristen Bell – Teen Titans Go! Na filmove , Veronica Mars TV itd.) bila je sretna u ljubavi svog života Kristoffa (Jonathan Groff – Mindhunter TV serija itd.). I dobrodušnog snjegovića Olafa (Josh Gad – A Pasje putovanje , film ljutih ptica itd.).

Kad je Elsa čula nekakav poziv, zajedno s Anom, Kristoffom, Olafom i Svenom repom, krenuli su na put kako bi otkrili razlog za taj misteriozni poziv.

Pa što bi oni pronašli u ovoj avanturi? Možete ih sve vidjeti u ovom divnom filmu.

Snježno kraljevstvo 2 Filmske Recenzije

Pa, to je bio još jedan sjajan posao iz Disneyja. Moram im priznati, da su ipak uspjeli producirati još jedan divan film, gotovo jednako divan kao i njegov prethodnik. Film je bio sjajan s ozbiljno tamnijim tonom. Čudno je da smo djevojka i ja osjećali da ovaj ima više pjesama nego prvi film, ali kad sam vidio u završnoj kredi, imao je samo oko 11 pjesama, što je bilo slično filmu iz 2013. godine.

Jedna stvar zbog koje sam se osjećao manje fantastično bile su pjesme koje na prvo slušanje nisu baš ostavile sjajan dojam, za razliku od pjesme Let It Go koja me odmah spotaknula iz prvog puta. Jedina pjesma za mene osobno koja je zvučala dovoljno lijepo bila je Lost in the Woods Jonathana Groffa koja je ponovno igrala za vrijeme završetka. Btw, ovdje se našla poprilično smiješna scena nakon završetka kredita, pa biste trebali pričekati da ne odete prije tog trenutka.

Ton, Glasovi, glumci boje

Ranije sam spomenuo da film ima tamniji ton, ali imao je nekoliko lakih šaljivih trenutaka koji su se uglavnom odnosili na Olafovo ponašanje. Njegov lik ovdje je zauzeo središnju pozornicu i dao je puno smiješnih trenutaka zbog kojih se cijela publika nasmijala, uključujući i mene. Bilo je i nekoliko lakših trenutaka u kojima je sudjelovao Kristoff, a vrijeme kada je pjevao Lost in the Woods bilo je zabavno (moja djevojka je rekla da to liči na muzički video iz 80-ih). Također sam osjećao da je fokus zaista na Elsi, s puno prikazivanja kako se njen lik razvio zrelije. Definitivno je bio omiljeni lik moje djevojke ne samo zbog nevjerojatnih čarobnih sposobnosti, već i zbog svog izgleda.

U ovom nastavku bili su glasovna pojava Alfreda Moline ( Chocolat, Spider-man 2 itd.), Evan Rachel Wood ( Westworld , američka gotička TV serija itd.), Sterling K. Brown ( The Angry Birds Movie 2 , The Predator etc.) i nekolicina drugih koji dodaju već bogate glasovne likove. Također sam smatrao da je priča u ovom filmu malo teža i lijepa, posebno na dijelu animacije. Bio sam toliko zadivljen doista lijepim prizorom uvučenim ovdje, kao i raskošnim jesenjim bojama, a meni je najbolji dio bio ocean. Moj Bože, to je bilo nevjerojatno! Međutim, ne znam zašto se ne mogu da se oslobodim osjećaja da je, u smislu davanja osjećaja zadovoljstva, prvi film bio više zadovoljavajući i prepun emotivnih trenutaka. Bilo je nekoliko scena koji su me dirnule, s jednom posebno prema kraju (iako sam mogao predvidjeti ishod), ali nije se osjećala kao puna emocionalna vožnja. Opet kad se uspoređuje s Frozen .

Snježno kraljevstvo 2 Zaključak:

U svakom slučaju, još uvijek vjerujem da je to bio ogroman uspjeh i ljudi bi obično voljeli film (znam da je moja djevojka). Prekrasna animacija, nostalgični osjećaj ponovnog viđenja voljenih likova i tamnija priča bila bi poslastica za ljude koji vole ovaj žanr. Pjesme su bile prilično lijepe za slušanje, snažnog smisla u jednoj ili dvije pjesme koju je otpjevala Idina Menzel. I naravno zabavne trenutke koje mi je pružio Josh Gad kao moj omiljeni, Olafe. Dakle, ako ste obožavatelji prvog filma, ovaj je definitivno obavezan. IMDB Ocjena Filma: 7/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Prekrasna animacija, nostalgični osjećaj ponovnog viđenja voljenih likova i tamnija priča bila bi poslastica za ljude koji vole ovaj žanr. Jedna stvar zbog koje sam se osjećao manje fantastično bile su pjesme koje na prvo slušanje nisu baš ostavile sjajan dojam, za razliku od pjesme Let It Go koja me odmah spotaknula iz prvog puta.Snježno kraljevstvo 2 - Frozen 2 (2019) Recenzija Filma