Thursday, February 25, 2021

Storks – Rode (2016) Recenzija Filma

Rode (2016)
Storks

Žanr Animirani, Komedija, Obiteljski
Godina: 2016
Redatelj: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Glavne uloge: Andy Samberg, Jennifer Aniston, Ty Burrell
Trajanje filma : 01:23:00
Datum izlaska : 23. Rujan 2016.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARode više ne donose djecu, već su se prebacile na pakete, ali kada dođe narudžba za dostavu djeteta, morat će se odabrati roda koja može izvršiti takav zadatak.

Animirani filmići su uvijek dobrodošli; da nasmiju, razvesele i utople onaj prostor oko srca. Od svih noviteta ovaj sam stavio na vrh liste prioriteta i nimalo nisam zažalio jer ‘Rode” je definitivno jedan od najboljih animiranih filmova godine ako ne i u zadnjih par godina jer je neviđena količina zabave u tako malo vremena i plus donosi dosta smiješnih i urnebesnih trenutaka za čitavu porodicu, a pogotovo one starije.

Ovaj film je u početku svoje realizacije odmah odradio jedan odličan marketinški trik – svjesno ili nesvjesno, ne znam, ali su ga poslije prvog trailera prozvali ”neprikladnim” i ”vulgarnim” iz razloga što se bavi tematikom dolaska djece na svijet, a kao namijenjen je djeci i plus uz to plasirao je par lascivnih šala, što je bilo sasvim dovoljno da ”stručnjaci” kažu: koji će nam vrag ovaj film i možemo li ga kako zabraniti? Naravno, film je krenuo samo dalje u distribuciju, a ova prašinica koja se digla bila je dovoljna da ga samo još dalje lansira u svijet popularnosti, slave i velike kino zarade. Doduše, opet film nije dosegao svoj maksimum ali to ne mora značiti ništa jer ako tražite jedan zaista humorističan, opuštajući film koji će vas zaista oraspoložiti, onda je ”Storks” film za vas i to je i više nego dovoljno da bude pravi animirani film koji služi svojoj svrsi. Naglasio sam u početku da je film za čitavu porodicu, a naročito za starije jer dosta je dijaloga, humora i scena bazirane na stvarima koje će samo stariji shvatiti i djeci bi se pojavljivali samo upitnici iznad glave, a uz to je nekako sav eksplozivan, brz i dinamičan, pa u nekim trenucima možda i pretjeruje, no sve su to odlike jedne prave univerzalne priče o koju se mogu okoristiti sve generacije bez da iko ostane uskraćen za osjećaj zadovoljstva. Animacija je prekrasna, ”Rode” su šarenolike i živahne, a uz odličnu vokalnu potporu koja je okupila imena kao što su Treyo, Samberg, Aniston, komičarski dvojac Key&Peele, film je zaradio tu jedan veliki plus jer je tako svojim likovima dao osobenost, a nama mogućnost da ih zaista zavolimo i posmatramo ih kao likove koji su došli tu da nas nasmiju i nauče pokoju stvar o tempu života.

Ocjena na IMDb.com mu je 7/10, a na Tomatoesima solidnih 63%. Na 70 miliona dolara budžeta, film je zaradio malo jače od 177. Nicholas Stoller(kao reditelj radio na ”Preboljeti Sarah Marashall”, ”To je rock’n’roll’, ”Vječni zaručnici” i ”Neighbours 1&2”) i Doug Sweetland, kojem je ovo debi, udružili su svoje snage i radili kao reditelji na ovom filmu.

U zaključnici mi ne preostaje još ništa osim da vam ga još jednom iskenom preporučim i da vas s lakoćom obavijestim kako ja mogu zavoljeti neki film ako je zaista dobar i ako me pridobije na sitnicama koje na kraju izgrade jednu čvrstu i veliku kulu sa jakim temeljima.

Ocjena:9/10

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

Tenet (2020) Recenzija Filma

Tenet je fascinantan i uzbudljiv znanstveno-fantastični triler potkrijepljen Nolanovom velikom vizijom akcije i snažnim...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU