Saturday, June 15, 2024

Storks – Rode (2016) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Rode (2016)
Storks

Žanr Animirani, Komedija, Obiteljski
Godina: 2016
Redatelj: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Glavne uloge: Andy Samberg, Jennifer Aniston, Ty Burrell
Trajanje filma : 01:23:00
Datum izlaska : 23. Rujan 2016.Rode više ne donose djecu, već su se prebacile na pakete, ali kada dođe narudžba za dostavu djeteta, morat će se odabrati roda koja može izvršiti takav zadatak.

Animirani filmići su uvijek dobrodošli; da nasmiju, razvesele i utople onaj prostor oko srca. Od svih noviteta ovaj sam stavio na vrh liste prioriteta i nimalo nisam zažalio jer ‘Rode” je definitivno jedan od najboljih animiranih filmova godine ako ne i u zadnjih par godina jer je neviđena količina zabave u tako malo vremena i plus donosi dosta smiješnih i urnebesnih trenutaka za čitavu porodicu, a pogotovo one starije.

Ovaj film je u početku svoje realizacije odmah odradio jedan odličan marketinški trik – svjesno ili nesvjesno, ne znam, ali su ga poslije prvog trailera prozvali ”neprikladnim” i ”vulgarnim” iz razloga što se bavi tematikom dolaska djece na svijet, a kao namijenjen je djeci i plus uz to plasirao je par lascivnih šala, što je bilo sasvim dovoljno da ”stručnjaci” kažu: koji će nam vrag ovaj film i možemo li ga kako zabraniti? Naravno, film je krenuo samo dalje u distribuciju, a ova prašinica koja se digla bila je dovoljna da ga samo još dalje lansira u svijet popularnosti, slave i velike kino zarade. Doduše, opet film nije dosegao svoj maksimum ali to ne mora značiti ništa jer ako tražite jedan zaista humorističan, opuštajući film koji će vas zaista oraspoložiti, onda je ”Storks” film za vas i to je i više nego dovoljno da bude pravi animirani film koji služi svojoj svrsi. Naglasio sam u početku da je film za čitavu porodicu, a naročito za starije jer dosta je dijaloga, humora i scena bazirane na stvarima koje će samo stariji shvatiti i djeci bi se pojavljivali samo upitnici iznad glave, a uz to je nekako sav eksplozivan, brz i dinamičan, pa u nekim trenucima možda i pretjeruje, no sve su to odlike jedne prave univerzalne priče o koju se mogu okoristiti sve generacije bez da iko ostane uskraćen za osjećaj zadovoljstva. Animacija je prekrasna, ”Rode” su šarenolike i živahne, a uz odličnu vokalnu potporu koja je okupila imena kao što su Treyo, Samberg, Aniston, komičarski dvojac Key&Peele, film je zaradio tu jedan veliki plus jer je tako svojim likovima dao osobenost, a nama mogućnost da ih zaista zavolimo i posmatramo ih kao likove koji su došli tu da nas nasmiju i nauče pokoju stvar o tempu života.

Ocjena na IMDb.com mu je 7/10, a na Tomatoesima solidnih 63%. Na 70 miliona dolara budžeta, film je zaradio malo jače od 177. Nicholas Stoller(kao reditelj radio na ”Preboljeti Sarah Marashall”, ”To je rock’n’roll’, ”Vječni zaručnici” i ”Neighbours 1&2”) i Doug Sweetland, kojem je ovo debi, udružili su svoje snage i radili kao reditelji na ovom filmu.

U zaključnici mi ne preostaje još ništa osim da vam ga još jednom iskenom preporučim i da vas s lakoćom obavijestim kako ja mogu zavoljeti neki film ako je zaista dobar i ako me pridobije na sitnicama koje na kraju izgrade jednu čvrstu i veliku kulu sa jakim temeljima.

Ocjena:9/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave