Saturday, June 15, 2024

Štrumfovi (The Smurfs) 2011 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Štrumpfovi (2011)
The Smurfs
Žanr  : Animirani, Obiteljski
Godina : 2011
Redatelj : Raja Gosnell
Glavne uloge : Neil Patrick Harris, Paul Reubens, Sofía Vergara
Trajanje filma : 01:43:00
Datum izlaska : 3. Kolovoz 2011Franšiza malih plavih čovečuljaka je industrija vredna bilion dolara i datira još iz 50-ih godina gde su se pojavili u par stripova u totalno drugačijem smislu ali kasnije smo dobili Štrumfove kakve pamtimo sa malih ekrana. Odrasli koji pamte male plave čovečuljke verovatno su osetili nostalgiju kada su videli reklamu za ovaj film. A da li će sa osmehom izaći iz bioskopske sale ostaje da se vidi.

Početak filma smešten je u kompijuterski generisano Selo Štrumfova, koje je pravi omaž originalnoj 2D animaciji. Ubrzo srećemo i glavnog zloću Gargamela (Hank Azaria). Kao i što smo navikli on i dalje pokušava da zarobi male plave. Međutim razlika u odnosu na original je što je ovaj Gargamel mnogo zabavniji, čak šta više on i njegova mačka Azrael pružaju dosta humora u filmu.

Šestočlana družina Veliki Štrumf (Jonathan Winters), Štrumfeta (Katy Perry), Kefalo (Fred Armisen), Trapa (Anton Yelchin), Mrgud (George Lopez) i Gricko (Alan Cumming) za vreme jedne od pustolovina upadnu u magični portal i nađu se u Njujorku zajedno sa Gargamelom.

Oni nađu utočište u domu Patrika i Grejs Vinslov (Neil Patrick Harris i Jayma Mays). Nova družina nije bas dobrodošla u novom okruženju ali kada pomognu mladom bračnom paru da prevaziđu neke probleme sve je drugačije.

3D elementi kao u mnogoim novijim filmovima su u nekim momentima suvišni i nisu toliko bitni za sam film. Čak na kraju sve je nekako blurovano i odvlači pažnju. Inače ostale tehničke karakteristike filma su sasvim zadovoljavajuće i dočaravaju štrumfove u relanom svetu na zanimljiv način.

Režiju potpisuje Raja Gosnell do sada je režirao Sam u kući 3 i Skubi-du franšizu. Sve u svemu nije loš film kako je možda delovalo, naročito će se dopasti mađoj publici.

OCJENA: 8/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave