Wednesday, June 19, 2024

ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO – Smurfs: The Lost Village (2017) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO - Smurfs: The Lost Village (2017)  Opis Filma
ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO
– Smurfs: The Lost Village (2017)
Recenzija Filma

ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO (2017)
Smurfs: The Lost Village

Žanr:  Animation, Adventure, Comedy
Godina 2017
Redatelj: Kelly Asbury
Glavne uloge: Ariel Winter, Michelle Rodriguez, Joe Manganiello
Trajanje filma: 01:29:00
Datum izlaska:    23 March 2017

Historija Štrumfova započinje s belgijskim stripom 50-ih nastavlja se sa Tv serijom u 80-im,a 2011 Sony Pictures Animation je smatrao da bi to bilo dobro donijeti ih u plavoj boji na ekran. U 2013toj godini pojavio se nastavak. Prvi nastavak je bio novost za ljubitelje Strumpfova i zaradio je više od 500 milijuna dolara. Dvije godine kasnije, osjećaj novosti je otišao i prihodi su bili samo oko 300 milijuna dolara. Nakon drugog filma, Sony je morao birati hoće li napustiti franšizu ili je pokušati oživjeti. Oni su izabrali ovu drugu opciju. Dakle nastavili su sa Smurfs: The Lost Village.

Štrumpfeta i njena tri prijatelja – Hrga, Lumen i Trapavi uspijevaju da otkriju Gargamelov plan da pronađe skriveno selo Štrumfova da ih otme i da prikupi svu njihovu energiju za svoje zle planove. Ova jednostavna priča čini cijelu radnju vrlo jednostavnom do samog kraja – naravno tu ima i mnogo zapleta tokom avanture Strumpfova kroz divljinu. Svijet divljine je jako detaljno napravljen, i on omogućava dosta novih nastavaka u budućnosti. Štrumpfovi nailaze na neka sasvim nova stvorenja, koja do sada nisu bila prisutna niti u crticima, niti u stripovima, sto daje potencijal za neke nove originalne stvari.

Redatelj Kelly Asbury, koji je bio zaposlen i na Shrek 2, Izgubljeno selo pokušava vratiti na izvorne značajke Štrumpf stripa mjesta Pierre Culliford. U tim za pisanje stigla je i Pamela Ribon, koja je napisala Moana oscarom nominiranu animaciju. Osim toga, Lost Village je prvi sto posto animirani film; prethodna dva su kombinacija live-akcije i animacije. Jedini ljudski lik u ovom trećem nastavku je Gargamel (Rainn Wilson). Ovaj potpuno animirani pristup daje vizualima mnogo bolju energiju, te dopušta Štrumpfovima da budu mnogo zanimljiviji nego što su to imali prilike biti u stvarnom svijetu. Ta sloboda proteže se i na Gargamela, te njegovog mačka Azraela, što cijeli dojam čini mnogo boljim.

Ovaj treći film u nizu je isključivo za mladu publiku do 12 godina, starijoj publici bi se mogao činiti dosadnim, predvidljivim i s vrlo malo zabave. Za djecu ovo može biti zanimljivo iskustvo, posebno gledanjem u 3D. Prica nije komplicirana ili da se grana, akcija je popraćena pop muzičkom podlogom s komičnim trenutcima gdje nedostaje suptilnosti, sve je svedeno na minimum. Mnogo fora namijenjeno je samo onima mlađima.

Tempo filma veoma je brz i bez problema prelazi sve konflikte u samoj priči, što čini tiše i mirnije trenutke veoma teškima za gledanje. Drugim riječima, ovaj film rijetko kada ima priliku svojim likovima dati malo mira da se mogu reflektirati na svoje dosadašnje putovanje, ili da gledatelji malo predahnu. Problem je u tome sto roditeljima vjerojatno da će biti dosadno, ako se odlučite za gledanju u kinu.

Ocjena 5.5/10

 Smurfs: The Lost Village (2017) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave