Thursday, June 24, 2021

Svakog dana – Every Day (2018) Recenzija Filma

Svakog dana (2018)
Every Day

Žanr: Drama, Romansa, Fantazija
Godina: 2018
Redatelj: Michael Sucsy
Producent: Jesse Andrews, David Levithan
Glavne uloge: Maria Bello, Angourie Rice, Debby Ryan, Justice Smith, Colin Ford, Lucas Jade Zumann, Owen Teague, Jacob Batalon. Ian Alexander, Katie Douglas. Amanda Arcuri, Jake Sim, Charles Vandervaart, Michael Cram, Rohan Mead
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:37:00
Datum izlaska: 21.02.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 05.04.2018.
Hrvatska 05.04.2018.
Srbija 03.05.2018.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

Skrivajući se pod velikim holivudskim kišobranom, nalazimo prepoznatljiv stil u skladu s većinom konvencija o tinejdžerskim filmovima: glazba hip, istaknuta uloga za društvene medije, živahna atmosfera i ravnodušna regionalna vizija. Ti su izbori razumljivi, ali i očiti i sigurni. Ali tinejdžerske drame su, naravno, tek tinejdžerske drame. Međutim, kartezijanska ideja tijela i uma oslobađa potrebna relevantna područja napetosti. U okruženju u kojem gotovo svaki tinejdžer posjeduje Instagram i Facebook, mrežni profili koje imaju značajnu težinu.

Nema ništa tragičnije nego misliti da ste pronašli dobar novi rom-com koji bi mogao biti u stanju živjeti u skladu s dobrim starim Nicholas Sparksovim danima, a onda do polovine dođe do toga da ste ponovo stekli svoje nade. Dok novootkriveni film “Every Day” ima neke uvjerljive i izazovne teme, film ne uspijeva doživjeti svoj puni potencijal kroz svoje loše izvršenje i nedostatak fokusa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pisac David Levithan stvorio je bijes u 2012godini. sa svojom knjigom “Every day”. Ogroman hit čini osnovu za istoimeni film i redatelj Michael Sucsy također postavlja visoku razinu s mladim nadolazećim glumcima. Na primjer, diže tinejdžerske zvijezde Angourie Rice (uključujući i Nice Guys i The Beguiled ) i Lucas Jade Zumann (poznate po ženama 20. stoljeća ) rade dobar posao. Premda se film fokusira više na paranormalni karakter priče, iskonske glumačke nastupe tinejdžerskih zvijezda tu i tamo na ugodan način prolaze kroz film.

SVAKOG DANA koji se temelji na izvornoj knjizi

“SVAKOG DANA”, koji se temelji na izvornoj knjizi, govori o karakteru “A” koji se svaki dan budi u različitom tijelu i svakodnevno živi kao druga osoba. Zvuči zabavno, zar ne? Pogrešno. Dok “A” ima priliku doživjeti širok raspon života i poznavati raznoliku skupinu ljudi, nema osjećaj pripadnosti i identiteta. Ipak, sve se mijenja kad se zaljubljuje u Rhiannon, djevojku u lokalnoj srednjoj školi s lošim dečkom i slomljenom obitelji.

Kako nekonvencionalno može zvučiti, na neki način proizvođači su našli način da se originalna ideja osjeća izuzetno klišejem. Između pisanja i stereotipnih tipova karaktera, ono što je moglo biti utjecajni film za sve vrste ljudi postalo je tipična “djevojka srednje škole koja ne zna šta zaslužuje” vrstu filma. Likovi jednostavno ne dolaze kao povezani s njihovim djelovanjem, ne uspijevaju stvoriti tu vitalnu povezanost s publikom.

Ljubavni interes Rhiannon, koju glumi Angourie Rice, bila je uvjerljiva u svojoj glumi, ali je dala nevinu, naivnu vibru koja je učinkovito dala filmu manje ozbiljan ton, iako se bavi nekim vrlo ozbiljnim pitanjima. Bezobrazni dečko Justin, kojeg glumi Justice Smith. Iako je to mogla biti prilika za proizvođače da zaista stave poruku o nezdravim odnosima, stereotipi na površinskoj razini otežavaju gledanje publike čak i za njegu.

Publike su se suočila s pitanjem

Iako Rhiannon i Justin mogu povući film iz svog punog potencijala. Lik “A” nekako je bio najbolji glumac od svih njih, čak i bez posebnog glumca. Pokušavajući dati jasnu osobnost liku koji nema stabilan kontinuirani identitet i istodobno pokušava živjeti život za drugu osobu svaki dan je dovoljno teško, čak i ne uzimajući u obzir činjenicu da taj lik mora igrati više različitih glumaca. Ipak, svi glumci koji prikazuju “A”, bez obzira koliko bili različiti. Uspjeli su nositi isti humor, suosjećanje i ljubaznu osobnost kroz svaku osobu.

Ova iznenađujuća različita osobnost “A” donosi toliko mnogo pitanja za publiku da film može praktički započeti novu filozofiju o ideji identiteta. Članovi publike su se suočili s pitanjem šta vas to čini, zašto gledamo prema vanjskim izgledima i spolu kao pokazateljima i kako se mjeri njihova “oznaka” na ovoj zemlji. No, čini se da su redatelj i producenti bili toliko zaokupljeni odlučivanjem koje poruke usmjeravaju film prema kojemu su samo pokušali isporučiti sve. A kad se automobil pokušava upravljati u milijun različitih smjerova, morao bi završiti nigdje. Iako film ostavlja publici nekakav inspiracijski osjećaj. “Svaki dan” ne postiže veće značenje i neće iskoristiti neke vrlo relevantne teme u našem svijetu danas.

Oštro kao što ovaj pregled može zvučati, vidjećete da ovaj film nije nužno potpuno loš. Film uspijeva zadržati gledatelje angažirane, i definitivno ima nekih dobrih i smiješnih trenutaka. Gorki kraj može vas čak i ostaviti s nekoliko suza. Ipak, u cjelini ovaj film je propustio je mnogo prilika da ostavi pravi utjecaj na članove publike zbog nedostatka povezanosti i pogrešnog izvršenja.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:  

 Every Day (2018) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

 

The Ice Road (2021) Trailer Filma

Liam Neeson bijesan je kamiondžija na ledenom putu koji kreće u opasnu spasilačku misiju...

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU