Friday, April 16, 2021

Sve je to zbog ljubavi – The Trouble with You (2018) Recenzija Filma

Sve je to zbog ljubavi (2018)
The Trouble with You

Žanr: Komedija | Krimi | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Pierre Salvadori
Producent: Benjamin Charbit, Benoît Graffin
Glavne uloge: Adele Haenel, Pio Marmaï, Audrey Tautou, Vincent Elbaz
Zemlja: Francuska
Trajanje filma: 01:48:00
Datum izlaska: 31.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 14.02.2019.
Hrvatska 14.02.2019.
Srbija –

Sve je to zbog ljubavi Filmske Recenzije

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Francuzi imaju veliku ljubav prema američkim akcijskim filmovima, a filmaši kao različiti kao što su Jean-Luc Godard i Luc Besson usmjerili su svoju ljubav prema filmu iz holivudskog žanra u svoj rad. S filmom Wild Target iz 1993., pisac / redatelj Pierre Salvadori je na galski način zapalio tvrde kuhane američke kriminalne trilere, a on se na sličan teritorij vraća 25 godina kasnije s Trouble With You .

Detektivka koja se muči da je ozbiljno shvate njezine muške kolege, Yvonne ( Adele Haenel ) živi u sjeni svog pokojnog supruga Santi ( Vincent Elbaz ), cijenjenog policajca koji je ubijen na dužnosti. Tako je dragi Santi od lokalnih mještana dobio na gradskom trgu urnebesno lepu brončanu stasu. Navečer, Yvonne šalje svog malog sina na spavanje s pretjeranim pričama o očevim pothvatima koji se bore protiv zločina, a koje Salvadori vizualizira u glavnim izmišljotinama.

Svijet Yvonne razbijen je kad ispituje osumnjičenika koji otkriva da je Santi bio pokvareni policajac koji je primao mito od lokalnog kriminalnog podzemlja, a čak je i njezin vjenčani prsten suvenir pljačke trgovine nakitom. Najgore od svega, Santi je poslao nedužnog čovjeka, Antoina ( Pio Marmai ), u zatvor zbog pljačke, i upravo se dogodilo da će biti pušten.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osjećajući potrebu da napravi nekakve popravke s Antoineom, Yvonne hvata bivšeg zatočenika, čije nestabilno i nasilno ponašanje sugerira da on više nije nevini mladić kojeg je njezin suprug poslao u zatvor.

Komedije

Postoje dvije vrste francuskih komedija – sofisticirane duhovite koje se igraju u umjetničkim kućama širom svijeta, i one koje su namijenjene isključivo lokalnoj publici, obično se usredotočujući na toaletni humor i vrstu smutne komedije koja daje dojam da je francusko društvo pola stoljeća iza anglosaksonskog svijeta u njegovim društvenim običajima. The Trouble with You nespretno pada između obje stolice. U relativno kratkoj karijeri, Haenel se pokazala kao svestrana zvijezda. Jednako ugodna u dramatičnoj večeri kao The Unknown Girl i 120 BPM-a kao u ovakvim komedijama. Previše je dobra za ulogu koju ima ovdje, što je od nje traži da glumi ravnopravnu ženu protiv Marmaija, a rijetki trenutci kada joj je dopušteno da iskoristi svoje komične komade dokazuje koliko je Salvadori potratio svoju glavnu damu. Jednako je potrošena Audrey Tautou u nezahvalnoj ulozi Antoineove žene.

U svojim najboljim trenucima, Sve je to zbog ljubavi je pametan sendup holivudskih filmova s ​​policajcima. Salvadori koristi Yvonneine priče za laku noć kao pametan način ubrizgavanja bombastičnih akcija u priču. Što se više uzrujala njezinim pokojnim mužićem, Yvonne postaje manje herojska uloga koju igra u svojim pričama. Elbaz dobro odrađuje ovu transformaciju od zgodnog heroja do masnog krelca.

Hollywood ne želi mijenjati francuske filmove onoliko često koliko je nekad radio. Volio bih da netko poput Shane Black-a uzme ovaj intrigantni koncept i usavrši ga za širu publiku. Alternativno, to je pretpostavka koja bi se mogla smatrati uspjehom. Kao ravna, mračna romantična drama o udovici koja se upliće s čovjekom kojeg je njezin muž zatvorio. Kao što je to, Trouble With You je ambiciozan nered s prevelikim isprekidanim bljeskovima. IMDB Ocjena Filma: 6.8/10

Titlovan Trailer Filma Sve je to zbog ljubavi :

PRVI DOJAM

Sve je to zbog ljubavi - The Trouble with You (2018) U svojim najboljim trenucima, Sve je to zbog ljubavi je pametan sendup holivudskih filmova s ​​policajcima. Svijet Yvonne razbijen je kad ispituje osumnjičenika koji otkriva da je Santi bio pokvareni policajac koji je primao mito od lokalnog kriminalnog podzemlja, a čak je i njezin vjenčani prsten suvenir pljačke trgovine nakitom.

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

Dan za DA – Yes Day (2021) RECENZIJA Filma

Allison (Jennifer Garner - Peppermint, 13 Going on 30 itd.) I njezin suprug Carlos...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU