Friday, July 19, 2024

Tajna služba – Central intelligence 2016 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

Tajna služba
Central intelligence 2016

Žanr: Komedija, Crimi, Action
Godina 2016
Redatelj: Rawson Marshall Thurber
Glavne uloge:  Dwayne Johnson, Kevin Hart, Danielle Nicolet
Trajanje filma : 01:47:00
Datum izlaska :   17 June 2016 (USA)Nakon što se ujedini preko Facebook-a sa svojim poznanikom iz srednje škole, Calvin ubrzo shvaća koliko se on promijenio i da je sad član tajne službe.

Ljetne komedije dođu i odu, ali neke ostanu, ostave pečat i budu zapamćene dugo, dugo. Od malih i nebitnih filmova do ovakvih koje će pamtiti i on sam, Kevin Hart je konačno odskočio od svoje prosječnosti i napravio iznimku.

Iznimka koja je zaludila svijet svojom najavom, kad smo legendarnog Dwayne Johnsona the Rocka mogli vidjeti u debelom, popunjenom izdanju koji kasnije u suradnji sa Kevinom, bije negativce i spašava svijet. Uz poznatu formulu i premisu koju smo viđali, ne samo u filmovima Harta(Ride Along 1&2), nego u većini policijsko-detektivskih komedija, ovog puta smo dobili nešto s malo više preokreta, s nekom dubinom i nepredvidljivim trenucima i najzad nešto čemu se i možemo smijati. Kada se ja nekoj komediji nasmijem, onda joj oprostim i sve što se može oprostiti, svaki grijeh, svaku sitnicu, a uz ”Tajnu službu” sam se nasmijao nekoliko puta, bila mi je zanimljiva od početka do kraja, zabavna i dinamična i vjerujem da će naići na širok auditorijum. Očita je ta hemija, ta prijateljska povezanost između dva glavna glumca, koja čine i čitavu atmosferu ugodnijom i toplijom, pa su akcioni sekvence iznijeli besprijekorno, te, iako ga ne mogu nazvati olako komedijom ljeta, s obzirom da je ljeto tek počelo, a prošle godine smo već odmah znali da je akciona komedija ”Spy” osvojila kino-blagajne i pomela konkurenciju, sada ću u ovom sluaju biti malo oprezniji, jer budimo realni, nije mi Central Intelligence” baš toliko sjeo. Pohvalno mi je i to kako su u čitavu priču ukomponovali i kameo-uloge i te neočekivane glumce, što iz svijeta komedije, što iz drugih žanrova, pa su itekako dodali još jedan nivo ozbiljnosti ovoj akcionoj komediji za koju sam predosjećao da će završiti kao i većina filmova Kevina Harta, ali eto srećom, nije. Jedna bitna i snažna poruka uz primamljivu tematiku i glumce koji su dali sve od sebe, očigledno je bilo sve od recepta za uspjeh ovog filma.

Ocjena na IMDb.com mu je 7/10 a na Tomatoesima solidnih 64%. Film je skoro izašao u kina i već sada ima preko 51 milion dolara na budžet od 50 miliona. Reditelj filma je Rawson Marshall Thurber poznat po naslovima tipa ”Obitelj Millr”, ”Pazi, lopta” i ”Misterija Pitsburga”.

Pošto se još uvijek prikazuje u kinima, ako bude prilike za vas, nemojte se dvoumiti, ali nek vam bude u mislima da neće ovo biti komedija godina, ali komedija koja je pozitivno iznenadila i obilježila jedno godišnje doba, to svakako.

Ocjena::7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave