Thursday, June 24, 2021

Tanka linija smrti – Flatliners 2017 Recenzija Filma

Tanka linija smrti - Flatliners 2017 Sinopsis Filma
Tanka linija smrti (2017)
Flatliners Radnja Filma

Tanka linija smrti (2017)
Flatliners

Žanr: Drama, Horor, SF
Godina: 2017
Redatelj: Niels Arden Oplev
Producent: Peter Filardi, Ben Ripley
Glavne uloge: Nina Dobrev, Ellen Page, Diego Luna
Trajanje filma: 01:50:00
Datum izlaska:    25.09.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :       29 September 2017 (USA)
                    B i H   09.11.2017.
                    Hrvatska 09.11.2017. 
                    Srbija    09.11.2017.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Courtney (Ellen Page – Juno, Inception itd.) je bila student medicine koja je tražila odgovore onoga što se dogodi nakon što je netko umre. Ona je zatražila pomoć od svojih prijatelja Sophia (Kiersey Clemons – Dope itd.) I Jamie (James Norton – Happy Valley TV serije i sl.) kako bi joj pomogli da privremeno umre i urade snimanje aktivnosti mozga. Unatoč negodovanju Sophie i Jamie, oni su i dalje prolazili kroz eksperiment i dobili pomoć od sjajnog studenta po imenu Ray (Diego Luna – Rogue One: Stara ratova , Elysium itd.) s Marlom (Nina Dobrev – Vampire Diaries TV serije xXx: Povrat Xander kaveza i sl.).

Nakon što je uspješno obavljen prvi pokušaj, Courtney je izgledala puno svjetlije nego što je navikla. To je zaintrigiralo i druge učenike koji su također htjeli doživjeti ovo. Malo su shvatili da kad se Courtney vratila, počela je vidjeti stvari iz svoje prošlosti. Kada je sljedeći učenik učinio isti eksperiment, osobu je također proganjana prošlosti. Samo je jedan student koji je smatrao da eksperiment bježi iz ruku i preporučio da ne nastave s tim aktivnostima. Ali nitko ga od njih nije slušao. Dok svi konačno nisu shvatili da su progonitelji i vizije zaista opasni i da su morali nešto učiniti da to zaustave.

Znači, da li su mogli saznati što uzrokuje vizije koje ih progone? Mogu li se spasiti od toga? Sve odgovore pronađite u ovom horror filmu.

Filmske RecenzijePa ovaj je film bio malo drugačiji od onoga što sam očekivao. Nisam se sjetio tačnih događaja iz originalnog filma (verzija 1990.) pa sam se odlučio ponovno ga pogledati dan prije. Bila mi je mala navika da to učinim da bismo mogli uspoređivati ​​remake i vidjeti je li bolji ili lošiji. Film se osjećao više kao moderni horor film s povremenim izgledom uznemirujućih slika u kombinaciji s uobičajenim šokantnim muzičko-zvučnim efektima, plus intenzitet čekanja kad bi se pojavili šokantni trenuci. Međutim, nije bio takav film s punim radnim vremenom. Ti su trenutci počeli tek nakon što je druga osoba doživjela ravnu plohu. A kraj je bio više poput drame, a ne vrhunac uobičajenog horor filma.

Film je iznenađujuće imao nekoliko smiješnih trenutaka koji su publici bili zabavni, a ti zastrašujući i užasni trenuci bili su i zabavni za neke ljude. Moja djevojka je definitivno bila isključena jer je uglavnom stavila ruke na oči kako ne bi vidjela zastrašujuće trenutke. Sretno za nju da te scene nisu bile toliko česte kao puni horor film. Dobri zvučni efekti bili su zapravo stvar koja je zastrašujuće trenutke učinila uspješnim u zastrašivanju.

Nakon što sam vidio film, mogao bih shvatiti zašto zapravo nije komercijalno uspješan. Za obožavatelje filmskih horor filmova s ​​tvrdim jezikom, ovaj bi se mogao osjećati previše mekan (a ne puni film ispunjen užasnim trenucima od početka do kraja) i za ljubitelje dramskih horor filmova, također se nije osjećao dovoljno dubokim. Za razliku od izvornog, gdje se osjećao prikladnijim kao dramatični horor, budući da se više usredotočio na zastrašujuće događaje i zloćudnost stvari koje obeshrabruju učenike iz prošlosti, a ne da nas zastrašuju sa strašnim slikama.

Nadalje, zvijezde iz originalnog filma tada su se smatrale talentiranim mladim glumcima, kao što su Julia Roberts ( Pretty Woman, Notting Hill itd.), Kevin Bacon ( Apollo 13, Mystic River itd.), Oliver Platt ( Casanova, 2012 itd. ), William Baldwin ( Backdraft, Sliver itd.) I očito Kiefer Sutherland ( 24 TV serije, telefonske govornice itd.) Koji su se također pojavljivali u ovom filmu kao drugačiji likovi. Ovo mi je bilo upitno jer sam mislio da bi to bio lijep dodir da je to bio isti lik. I to je učinilo njegovu ulogu ovdje kao da je nepotrebna jer je to mogao igrati netko drugi. Bilo je to pravi sram u ovom dijelu. Ali meni se sviđa da postoji jedna poznata linija iz originalnog filma koji se ovdje spominje.

Jedna stvar koju treba uzeti u obzir za one koji su vidjeli izvorni film je zaboraviti na to i samo uživati ​​u ovom filmu. Ovaj je imao još 5 studenata, ali su njihovi likovi potpuno različiti od izvornika (kao što je spol, ili motivacija svakog učenika za eksperiment, a ko je zapravo učinio ili nije). Takve promjene svakako bi bile namjerne, ali možda ne nužno plus za obožavatelje izvornog filma.

Sve u svemu, kao što sam već rekao, ovo nije najbolji remake filma, ali još uvijek zabavljala moje mišljenje. Dakle, ako biste željeli vidjeti ovu vrstu dramskog horor filma onda ovo sigurno vrijedi probati. Ali nemojte očekivati ​​zastrašujući film poput onih konjugiranih filmova i krajnje zastrašujući vrhunac. Nije bilo potrebe čekati do završetka kreditne scene jer nije bilo prizora za iznenađenje za nas da vidimo.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:

Titlovan Trailer Filma:

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU